Lassanként vásárolni akarok. Eddig még nam vettem meg, csak kérdez ni szeretném, hogy mellszivó az fontos? Olyat mindenkinek kell venni?
Figyelt kérdés
nem azért,mintha nem akarnám,ha muszály,akkor megveszem,csak nemtudom,hogy az mennyire fontos dolog,mivel elsö babaás vagyok.vagy olyat ráér szülés után is megvenni?25 hetes km2009. szept. 22. 17:10
1/9 anonim válasza:
NEM kell venni, van aki egyszer sem használja van aki meg ragaszkodik hozzá, az hogy nálad mi lesz nagyjából szülés után fog csak kiderülni, sztem ráérsz akkor megvenni (apuci vagy család megveszi amig kórházban vagy). De ha esetleg vkitől kölcsön tudod kérni az a legcélszerűbb.
2/9 anonim válasza:
Szia! A mellszívót általában minden kórházban kérik, aztán lehet hogy nem is kell, szóval szerintem teljesen felesleges megvenned előre. Azért annyira nem olcsó, hogy utána meg használatlanul ott álljon a polcodon. Majd ha valóban kell, akkor gondolom valamelyik hozzátartozód szívesen megveszi és beviszi neked a kórházba.
3/9 A kérdező kommentje:
köszi a gyors válaszokat,szóval akkor ezt egyenlöre kihuzom a listábol,aztán,majd a végén,ha mégiskell megvesszük.
2009. szept. 22. 17:23
4/9 anonim válasza:
Én is dilemmáztam ezen, arra jutottam, hogy majd meglátjuk. Állítólag a kórházban is ki lehet próbálni, meg venni is (sote2), de azért szerintem érdemes utánanézned a neten, hogy ha vennél, melyiket vennéd, használnád szívesen, mert akkor utána apának csak fel kell írni egy cetlire a nevét, és hogy hol találja meg. Mert nem hiszem, hogy ők azt nézegetik a boltban, hogy melyik is lenne jó.... :o))
5/9 anonim válasza:
Nekem azt mondta az első baba előtt a védőnőm, hogy ne vegyem meg előre, mert lehet nem is lesz tejem. Hát nem is volt, még mellszívóval sem lehetett volna kifacsarni semmit. Még 2 héttel szülés után is csak 10 ml-t tudtam fejni kézzel. Szóval, ha megvettem volna, akkor használatlanul állt volna a szekrényben. most várom a második babát és reménykedek, hogy most szerencsésebb leszek a tejcsivel. Egy barátnőm javasolta az Avent szívót, hogy azzal biztos le tudtam, volna szívni az első gyereknél is, mert annyira szuper. De én nem nagyon hiszek benne, ha egyszer nem volt mit leszívni. Mindenesetre ha úgy látom, hogy most szülés után jobban beindul, akkor apuval azt fogom megvetetni. De előre nem.
6/9 anonim válasza:
Nálunk nem kérték a kórházban (sz.fehérvár)de én vettem egyet előre. Nem akartam nagy befektetést, így a teszveszen vettem 1 ft-ért, mert csak ott találtam olyat amit kinéztem az egyik könyvben. Nem a hagyományos pumpás, hanem cső alakú, és sokkal nagyobb szívóereje van, mint a pumpásnak. Később kaptam egy Avent-et, hiába 13000 ft, a nyomába sem érhet az 1 ft-osnak! Olyan gyengén szív, hogy szinte semmi nem jött vele. Egyébként az első 2 hétben használtam csak szívót, utána beállt a tej mennyisége, és nem kellett. De azért az elején tudtam még kifejni szopi után, szóval szerintem érdemes venni. Sokan azt mondják, hogy jobban beindul a fejéstől a tej, én 6 hónapja szoptatok, és még mindig van benne:)
7/9 anonim válasza:
Szerintem várd meg, hogy alakul a tejed, aztán vagy tudod kézzel is fejni, vagy veszel egyet utólag. Szerintem nem nélkülözhetetlen alapvetően. Én kb 20x használtam az enyémet.
8/9 anonim válasza:
Semmit NEM KELL MEGVENNI, Te döntöd el, hogy mit tartasz fontosnak. :)
Van aki például ragaszkodik a babamérleghez, de van aki feleslegesnek tartja és inkább mást vesz az árából.
Én mellszívót is csak akkor veszek, ha tutira lesz tejem., addig nem, mert bár van előtejem az még nem biztos, hogy szülés után be is indul. (mérleget se veszek)
39hetes pocis
9/9 Nikcsi válasza:
En vettem, olcson jutottam hozza. Hal istennek hogy igy tettem, mert a babam nem volt hajlando szopizni, melleim majd szetdurrantak igy nekem eletmento volt. De persze ez nem kotelezo dolog, de en a helyedben azert kineznem hogy milyet szeretnek es aztan ha ne adj isten szukseg lesz ra, lehet apat szalasztani a pontos informaciokkal. :)
Remeljuk nem igy lesz, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!