Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan, hogy áll terhesség?

Van olyan, hogy áll terhesség?

Figyelt kérdés
mármint olyan mint az állatoknál az áll vemhesség? olyan van az embereknél is?

2013. ápr. 9. 17:27
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Álterhesség van. Áll terhesség nincs, mert az ember álla nem lehet terhes. Monjuk áll vemhesség sincs.
2013. ápr. 9. 17:29
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Álterhesség létezik, de nagyon ritka.
2013. ápr. 9. 17:31
 3/8 A kérdező kommentje:

uhhh bocsi azt hittem helyesen írom

köszönöm a gyors válaszodat

2013. ápr. 9. 17:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Anyósom mindig azt meséli, hogy neki volt álterhessége, én olyankor csak jót röhögök magamba!

Szerintem, nagyon ritka ha van is ilyen!

2013. ápr. 9. 17:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Az álterhesség, vagyis Pseudocyesis olyan állapot, amelyben egy nem várandós nő úgy véli, hogy terhes, még akkor is, ha nincs fizikai bizonyítéka a terhességnek.

Az álterhesség ritka jelenség , mely 22 000 terhességből 1-6 –ot érint. Bár a tudósok számára továbbra is jórészt érthetetlen, hogy mi okozza a jelenséget, a legutóbbi esettanulmányok és vizsgálatok egyre nagyobb betekintést engednek a betegség és a hormonok, valamint a pszichológia kapcsolatába.

Álterhesség és a tünetek

Azok, akik a betegségben szenvednek, olyan tüneteket produkálnak, melyek még a tapasztalt szakembereket is megtévesztik. Nem csak meg vannak győződve arról, hogy gyermeket várnak, de az olyan terhességi tüneteket is jóhiszeműen másolják és produkálják, mint a menstruáció megszűnése, hasi növekedés, hányinger és hányás, a mell megnagyobbodása és az egyes élelmiszerek utáni sóvárgás.

Az álterhesség leggyakoribb tünetei a következők:

Menstruáció megszűnése

Reggeli rosszullét

Bizonyos ételek utáni sóvárgás

A has megnövekedése

A mellek megnagyobbodása

Néhány álterhes beteg még arra is képes, hogy pozitív terhességi tesztet produkáljon, állítja Dr. Paul Paulman, a University of Nebraska Medical Center családorvosa.

Milyen okai vannak az álterhességnek?

Más pszichiáterek úgy vélik, hogy álterhesség az olyan betegeknél fordul elő, akik kétségbeesetten akarnak teherbe esni - vagy akik erős vágyat éreznek, hogy a terhesség által családi köteléket alakítsanak ki valakivel. Egy közelmúltban a Psychosomatics című folyóiratban megjelent cikkben, Dr. Biju Basil, a Drexel Egyetem pszichiátere egy olyan ügyről számolt be, melyben a beteg nő a fia barátnőjének szülésével egyidejűleg lett álterhes.

Mely nők a leginkább veszélyeztetettek?

Az álterhességtől a leginkább veszélyeztetettek nők a következők:

Azok, akik a harmincas éveik végén, negyvenes elején járnak

Akik már évek óta próbálnak teherbe esni, és termékenységi problémával küzdenek

Akik érzelmileg általában nem labilisak, ám a terhességgel kapcsolatban túlérzékenyek

Akik elvetéltek, vagy elvesztették gyermeküket

2013. ápr. 9. 17:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Létezhet ilyen, leginkább komoly pszichikai problémákkal küzdőknél fordul elő, de anélkül is lehet, de nem gyakori.
2013. ápr. 9. 17:46
 7/8 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a kielégítő választ :)

ennyivel is okosabb lettem :P

2013. ápr. 9. 19:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Pont tegnap fogalmazódott meg bennem is ez a kérdés!:) De akkor én már nem kérdezem meg megint!:D
2013. ápr. 10. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!