Nem ideális munkakörülmények babásan, mit tennétek?
Figyelt kérdés
6. hónapban lévő kismama vagyok, a cég ahol dolgozom nem épp örömmel fogadta a terhességem, azóta túlóráztatnak, csípős megjegyzéseket kapok. Nagyon kellemetlen, és fárasztó a helyzet. Mégsem szeretnék a táppénz nyugalmába vonulni, hiszen akkor a fizetésem töredékét kapom, ez pedig sajnos most nem elhanyagolható. Mit tehetnék?
2013. ápr. 8. 18:17
1/9 anonim válasza:
Vagy dolgozol, vagy pedig táppénzre mész!
Más lehetőség nem nagyon van!
2013. ápr. 8. 18:19
2/9 anonim válasza:
Hát fordulj valamiylen munkaügyi szervezethez. a munkahleyen is biztos van érdekvédelmi szervezet, és állami intézmények is vannak. Pl. ha bemész a munkaügyi bíróság ügyfélszolgálatára, vagy betelefonálsz és ott kérdezed meg ezt, biztos megmondják, hova tartozik ez. De az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz is mehetsz, mert ez diszkrimináció, ami történik a munkahelyeden Veled.
2013. ápr. 8. 18:21
3/9 anonim válasza:
Bemész a főnöködhöz, és megmondod neki hogy nem vagy köteles túlórázni, kirúgni meg úgysem tud. Adjon neked 8 annyi munkát, amit 8 óra alatt el tudsz végezni. Másnaptól pedig menj haza, ha lejárt a munkaidőd.
A csípős megjegyzésekkel nem tudsz mit csinálni sajnos :-(
2013. ápr. 8. 18:22
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. ápr. 8. 18:28
5/9 anonim válasza:
Én jogász vagyok, és nem tennék mást, mint a munkaidő végeztével felállnék és hazamennék. A munkáltatónak pedig udvariasan megmondanám, hogy sajnos munkaidőn túl nem tudok munkát vállalni, mert a terhességem miatt pihennem kell. Felmondani nem tudnak, feltéve ha már írásban közölted orvosi igazolással mellékelve a terhességedet. De gondolom, hogy 6 hónapos kismamánál ez már megtörtént.
2013. ápr. 8. 18:46
6/9 anonim válasza:
Ezzel arra pályáznak, menj betegre!
Hiába dolgoztatna 8 órában, lehetetlenné teheti a munkád, így előbb utóbb csak beteg lesz a vége!
2013. ápr. 8. 19:42
7/9 anonim válasza:
Szerintem fordulj valami jogi tanácsadóhoz mert terhesen nem túlóráztathatnak sőt könnyített munkavégzést is kérhetnél,kötelesek lennének megadni.
2013. ápr. 8. 20:19
8/9 anonim válasza:
Terhesen nem túlóráztathatnak!
Egyébként ha ennyire rossz a helyzet, akkor én a helyedben mégiscsak elmennék táppénzre, aztán a szülés kiírt időpontja előtt 28 nappal már megkezdheted a TGYÁS-t, szóval ha most 6 hós vagy akkor kb. 2 hónapot lennél táppénzen. Mivel a TGYÁS-odat és a GYED-edet a tavalyi év átlagjövedelme alapján fogják kiszámolni, ezért azok összegét nem befolyásolja ha most elmész táppénzre, csak ebben a 2 hónapban kapnál kevesebb pénzt, a bruttód 60%-át, de nettóban több lenne mint a mostani nettód 60%-a, mert táppénzből nem vonnak annyi mindent, és a táppénz hétvégére és ünnepnapra is jár.
2013. ápr. 8. 22:05
9/9 anonim válasza:
könnyű leírni azt, hogy terhesen nem túlóráztathatnak...Ezek a dolgok manapság mindennaposak. Nem írja elő senki, de elvárják. És a dolgozók minden előírás nélkül meg is teszik akár terehsek akár nem, mert féltik az állásukat. Viszont neked ettől nem kell tartani, nyugodtan felállhatsz a munkaidő végeztével.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!