Ha bevettem egy esemény utáni tablettát, de mégis terhes lettem, akkor lehet valami baja a magzatnak ettől a gyógyszertől?
Őszintén szólva fogalmam sincs, de sokan pl. szednek fog. gátlót, elfelejtik, teherbe esnek, tovább szedik, hetek múlva derül ki, hogy baba van, akkor abbahagyják és kutya baja a babának. 7 ilyen esetről hallottam. Tudom, tied más...
Imádkozom érte és nagyon tisztellek Titeket, hogy belevágtok! Szerintem nem lesz gond!
En ugy tudom, hogy nem, mivel az esemenyutani tabi nem a bababan okoz "kart", hanem letakaritja a mehnyalkahartyat, elvekonyitja es kitisztitja a mehet, hogy az esetlegesen megtermekenyult petesejt ne tudjon megtapadni, hanem kiuruljon azzal a lendulettel, ahogy a mehbe er.
Tehat fizikailag gatolja a baba megtapadasat.
Nalad ez nem igy mukodott, elmaradt, a baba megis megtapadt, ha megtapadt, akkor baja mar nem lesz szerintem. Az a nagy dozisu hormon, ami a szervezetedbe kerult a gyogyszer altal meg nem jutott at a babahoz, mivel kb a 10. hetig az embrio az un sargatest hormonbol taplalkozik, ami mar adott, nem befolyasolja, hogy te mit csinalsz. A 10. het kornyekere alakul ki a mehlepeny es folyamatosan veszi at a sargatest taplalo szerepet, ezutan mar tenyleg eljut a babahoz az, amit te beszedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!