Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha bevettem egy esemény utáni...

Ha bevettem egy esemény utáni tablettát, de mégis terhes lettem, akkor lehet valami baja a magzatnak ettől a gyógyszertől?

Figyelt kérdés
Csak mert úgy döntöttünk, hogy megtartjuk. Csak szerdán fogad a doki.
2009. szept. 20. 20:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva fogalmam sincs, de sokan pl. szednek fog. gátlót, elfelejtik, teherbe esnek, tovább szedik, hetek múlva derül ki, hogy baba van, akkor abbahagyják és kutya baja a babának. 7 ilyen esetről hallottam. Tudom, tied más...

Imádkozom érte és nagyon tisztellek Titeket, hogy belevágtok! Szerintem nem lesz gond!

2009. szept. 20. 21:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Nagyon nagyon nehéz döntés volt! Félek mi lesz, hogy hogy fogunk boldogulni, de nem akarok az élete felett ítélkezni egy pici magzatnak aki semmiről sem tehet. Meg akartunk is volna tesót, de csak 2-3 év múlva mondjuk.
2009. szept. 20. 21:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Sógornőm is így járt, egészséges a kisbabája aki már 15 hós!
2009. szept. 20. 21:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi! Az első pár hétben, amíg még nincs szoros kapcsolatban az embrió és az anyuci teste, még nem árt általában semmilyen gyógyszer. Gondold el, hányan vannak, akik mindenféle bogyót beszednek, még mielőtt megtudnák, hogy terhesek!
2009. szept. 20. 21:38
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2009. szept. 21. 07:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

En ugy tudom, hogy nem, mivel az esemenyutani tabi nem a bababan okoz "kart", hanem letakaritja a mehnyalkahartyat, elvekonyitja es kitisztitja a mehet, hogy az esetlegesen megtermekenyult petesejt ne tudjon megtapadni, hanem kiuruljon azzal a lendulettel, ahogy a mehbe er.

Tehat fizikailag gatolja a baba megtapadasat.

Nalad ez nem igy mukodott, elmaradt, a baba megis megtapadt, ha megtapadt, akkor baja mar nem lesz szerintem. Az a nagy dozisu hormon, ami a szervezetedbe kerult a gyogyszer altal meg nem jutott at a babahoz, mivel kb a 10. hetig az embrio az un sargatest hormonbol taplalkozik, ami mar adott, nem befolyasolja, hogy te mit csinalsz. A 10. het kornyekere alakul ki a mehlepeny es folyamatosan veszi at a sargatest taplalo szerepet, ezutan mar tenyleg eljut a babahoz az, amit te beszedsz.

2009. szept. 21. 09:05
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is. Mindenkinek zöld kezecske:))
2009. szept. 21. 09:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia

Egészséges lett a baba?

2022. febr. 18. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!