Ki küld el vérvételre és milyen vizsgálatok lesznek még?
A nogyogyaszod dolga, hogy odaadja neked az osszes beutalot vervetelre es uh-ra, valamint rendszeresen vizsgaljon havonta, vagy ha vmi gond van, akkor tobbszor is terhesgondozas keretei kozott.
Kozben van a vedono, aki vizeletet nez, vernyomast, szivhangot is, sulyt (szivhangot a nodokidnak is kell neznie).
A korzeti dokidhoz menj el, mert szukseg lesz belgyogyaszati vizsgalatra es ekg beutalora, azt o adja.
Fogorvoshoz is el kell menni.
Aztan, ha van valami baj, azonnal menj be az ugyeletre - abban a korhazban van 24 oras, ahol szulni fogsz.
Nagyjabol ennyi.
12 hetesen lesz nagyon fontos uh. es kezdodnek majd a vervetelek is, abbol is lesz egy tucat.
Szerintem 2 hét múlva menj el az uh-ra is meg a védőnőhöz is és kérdezd meg a védőnőt,hogy hogy fog ez menni,ő biztos tudja a menetét mindennek,és nem vagy elkésve egy vizsgálatról sem!
Azért írom,hogy őt kérdezd mert a válaszokból láttam,hogy ezek szerint ez mindenhol máshogy van.Az ekg,meg az ultrahangok meg a terhesgondozás is.De aki ott ebben dolgozik az el tudja majd mondani neked!
Szia! Én 11hetesen kaptam meg a papírt, hogy hivatalosan is babát várok. Ezzel a papírral mehettem a védőnőhöz. Nálunk a nőgyógyász adja a beutalókat uh-ra és vérvételre is. Az a lényeg, hogy a 12.heti uh-ra (ami talán a legfontosabb uh az egész terhesség alatt) meglegyen a kiskönyved, addig nem kell semmilyen vizsgálat sehonnan. Engem a legelső vérvételre 16 hetesen küldtek. A háziorvosi vizsgálatot pedig 24 hetesen csináltattam meg. Nem vagy lemaradva semmiről sem, nyugi.
38hetes pocis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!