Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tudja vki az AFP IU/ml-ben...

Tudja vki az AFP IU/ml-ben mért normál értéket?

Figyelt kérdés
Mindenhol a MOM értéket olvasom, de az IU/ml-t sehol nem találom. Annyit találtam h vki itt gyakorin azt írta h 21-81-ig jó. Csak mert az én papíromon a 30-as határérték szerepel mint normál. Akkor nem értem... Aki tudja, legyen kedves megírni nekem :-) Köszönöm!

2013. márc. 28. 07:20
 1/10 Lues ***** válasza:
Én annyit tudok, hogy a határértékek akár településenként változhatnak. Az AFP-t inkább MOM-ban fogod megtalálni szerintem. A MOM-hoz mondok annyit, hogy az általános tartomány 0,7 és 2,5 között van, de nálunk a laborban a tartomány alsó határa 0,4-ben lett meghatározva. A MOM-os értéked nincs is feltüntetve?? Bocs ha nem segítettem...
2013. márc. 28. 07:36
 2/10 anonim ***** válasza:

Az AFP határértéke függ a kismama súlyától is. Ezért lehetett a másik kismamánál 21 a határérték, nálad pedig harminc.

[link]

2013. márc. 28. 07:37
 3/10 anonim ***** válasza:
A határérték nem a súlytól függ, van egy határérték ami mindenkire vonatkozik.És ez Annyi amennyit az első válaszoló írt.35hkm
2013. márc. 28. 07:45
 4/10 anonim ***** válasza:
3. válaszoló és az 1.is a súllyal/egyéb dolgokkal korrigált értékeket mondta, (ez azért jó,mert 2 ember értéke összehasonlítható) de a kérdező nem ezt kérdezi. Bocsi,érdemben én sem tudok segíteni, nem emlékszem
2013. márc. 28. 07:51
 5/10 A kérdező kommentje:
Nincs a papíromon MoM érték feltűntetve, hanem csak az IU/ml. A 30-as érték a normál a papír szerint, nekem meg 56 lett. Azért kérdeztem h akkor hogyan mérnek, ha vki írta h 81 a határérték az IU/ml-ben. Nem értem... A testsúlyommal meg nincs gond, mert 56-al kezdtem és most vok 59kg.
2013. márc. 28. 08:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Én már régen voltam ilyenen, de szerintem az biztos jó, nekem talán 30-100 rémlik, ez nagyságrendileg teljesen jó
2013. márc. 28. 08:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Az AFP normálértéke folyamatosan változik, mert abból számolnak átlagot amit nem tudom hány kismamától levesznek így laboronként eltér.

Ezért néznek MOM értéket.

De külföldön már nem is nézik, mert értelmetlen.

Az én AFP-m 47,30 ng/ml az AFP átlag az adott terhességi hétre akkor 36,30 ng/ml volt. Meg is ijedtem szaladtam a védőnőmhöz, de megnyugtatott, hogy ezt nem is nézik, mert megtévesztő csak a MOM indexet.

A MOM indexem 1,3 ami tökéletes.

28 hkm

2013. márc. 28. 08:44
 8/10 anonim ***** válasza:

Nálam, a leletemen iu/ml-ben megadott referencia tartomány 20-55 között volt jó.

Viszont az afp-vel kapcsolatban annyi mindent olvasni a neten, hogy talán jobb is nem foglalkozni vele. :)

Első kislányommal amúgy alacsony volt az értékem, és meg is ijedtem. De aztán a dokik megnyugtattak, hogy ha jók az uh vizsgálatok eredményei, akkor ne parázzak az elavult afp vizsgálaton. Lányom makk egészségesen született.

2013. márc. 28. 09:08
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, most egy kicsit megnyugodtam. Annyi mindent lehet olvasni a neten erről, csak pont az IU/ml értékről keveset. Várom a jövő heti uh-ot h teljesen megnyugodhassak.
2013. márc. 28. 09:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Az én papíromon a referenciatartomány: 8-80 ug/l
2013. márc. 28. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!