Rokonom volt endokrinolgusnál és mivel nekem még későbbre van időpontom,megkérdezte nekem,hogy 4,5 TSH-val mit lehet kezdeni,ha babát akarunk és egyszer már volt egy elhalt terhességem..Erre az orvos azt mondta,hogy ez még nem vészes eredmény és nem is kell kezelni gyógyszerrel valószínüleg.
Szia!Hát szerintem sürgősen keress egy másik endokrinológust!!Mert aki ilyet mond...Nekem is pajzsmirigy alulműködésem van,és ez bizony nem jó érték a babához.
2013. márc. 26. 11:54
2/12 anonim válasza:
Jah,én már 2,6-os tsh-ra gyógyszert kaptam,napi 1 szem Letroxot.1,2 volt a tsh-m,amikor sikerült a baba.Lehet,hogy már amúgy is sikerült volna,na de ki tudja...Szerintem a 4.5 tsh elég magas,és ha netán valamilyen csoda folytán mégis sikerül teherbe esned,sajnos jó eséllyel el is vetélhetsz,ha nem kezelik.Bár olvastam már olyat,hogy valaki magas tsh-val esett teherbe és makk egészséges volt a baba,de szerintem jobb nem kockáztatni.
2013. márc. 26. 12:00
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ahogy írtam is elég hamar sikerült tavaly teherbe esnem,de sajna elhalt a baba és nem szeretném mégegyszer átélni ezt,meg a műtétet,mert sajnos sokan írták,hogy többször is vetéltek már mielőtt még kezelték volna a pajzsmirigyüket gyógyszerrel,de ezután mindenkinek sikerült a baba. Akkor szerintem nem megyek ehhez az orvoshoz.Remélem valaki ért is ehhez a tsh dologhoz,mert már egy másik orvos is lesz..rta :(
2013. márc. 26. 12:26
4/12 anonim válasza:
A tsh alapesetben 3-4,2 között kell legyen. Babázáshoz azt hiszem egy szűkebb határt szabnak.
Az hogy másnak mit mondott a doki, szerintem nem mérvadó/bocs hogy ezt írom, de az orvosok nem szoktak a harmadik szomszédon keresztül tanácsokat osztogatni/
Én annak idején 2 szakrendelésre is kértem időpontot, mert nem akartam elhinni, hogy 3 hónap a várólista/de terhesen nyugodtan rájuk törheted az ajtót, ilyen esetben nem kell időpont/ Nem bántam meg. Csináld így. Járj ahhoz, aki lelkiismeretesebbnek tűnik.
2013. márc. 26. 12:50
5/12 anonim válasza:
nekem 2,5 volt, s nem kaptam rá semmit.
sikerült teherbe esnem gyógyszer nélkül.
16hkm
2013. márc. 26. 13:53
6/12 anonim válasza:
Bocs. 4-es vagyok. Ez a 3-4,2-es tartomány terhesen jó. 30 hetes papiromon találtam. Kérd ki több doki szakvéleményét is, az a biztos
2013. márc. 26. 14:30
7/12 anonim válasza:
babához le kell hozni 2,5 -re. én másik endokrinológust keresnék...
2013. márc. 26. 19:47
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Több dokit is meg fogok kérdezni!
2013. márc. 26. 23:01
9/12 anonim válasza:
Bocsánat, h belekérdezek. 5ös válaszoló, Neked hamar sikerült teherbe esned 2,5tsh-val?
2013. ápr. 5. 08:18
10/12 anonim válasza:
Egyébként nem lehet h azért van ez,m a T 3 és T 4 értékek jók? Mit tudtok erről? Van itt még vki? Vhol azt olvastam,h ha ez a 2 érték a normál határok között van és a TSH 10 alatt van,akkor nem feltétlnül kell gyógyszer.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!