Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kórházi csomag lista (Anyának-...

Kórházi csomag lista (Anyának-Babának)!? Miből mennyit kell vinni?

Figyelt kérdés

Küldenétek nekem listát?

Szívesen fogadnék jó tanácsokat tapasztalt kismamáktól, anyukáktól, akik már szültek!

Első babás, májusban szülő kismama.

2013. márc. 26. 11:45
 1/7 anonim ***** válasza:

Bocsi az off-ért, de ez engem is érdekelne :-)

Elvileg én is májusban szülök :-)

2013. márc. 26. 11:52
 2/7 anonim ***** válasza:

itt van egy link ahol tudsz olvasni róla. [link]

De lehet hogy a védőnő is ad majd listát mert nekem adott a 32héten :) 38hkm

2013. márc. 26. 12:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A babának bentre csak pelenkát és popsitörlőt kellett vinnem. Majd mikor hoztuk haza a ruháit hozták be nekünk és ami akkor szükséges volt. Magamnak tisztálkodási szereket, törölközőt, étkészletet,papucsot,köntöst,hajszárítót,bugyit, zoknit, betétet ilyen dolgokat. Hálóinget ők adtak de lehettem a sajátomban is. A babát ők látták el gondolok itt a fürdetésre ők adták a ruhát is amiben volt. Annyival vittem többet h textilpelenkát vittem be böfiztetéshez.

6 hete szültem.

2013. márc. 26. 12:07
 4/7 anonim ***** válasza:

én a kórházi cosmagot nem pakoltam túl, mindennap bejöttek hozzám látogatóba (férjem, anyukám), így ha kellett valami pluszban vagy másnapra, azt behozták

de ami mindenképpen kell (minden napra)

hálóing - kigombolható, vagy pántos, 2 db váltásnak, ebből max 5 kell

bugyi - min . 2 db, ha átázol. én nem eldobhatósat vettem, hanem 2 számmal nagyobbat (és feketét, a praktikussága miatt) vettem, így az utolsó hetekben, a kórházban és a szülés utáni időszakban is kényelmes alsónemüim voltak. ebből max 7 kell

köntös - ha nem akarsz hálóingben flangálni a kórház folyosóin, amikor mész a látogatók elé, vgy a papírokat intézni, meg este már hüvös van

gyermekágyi betét - nekem a tena bejött, egy szuper extra maxi és egy szolidabb méretű csomag. ugyanis eleinte jobban tisztulsz, éjszakára is jobb a nagyobb. később elég a kisebb betét.

melltartóbetét - már másnap csöpögött a tejcsi :)

szoptatós melltartó, de a sima varrás nélküli, sport melltartó is ugyanolyan pompás.

zokni, cicanadrág, ha fázós vagy

papucs (én abban is tusoltam), tusfürdő, sampon, törülköző (egy nagy, több kicsi: kéztörlőnek, intim helyeken megtörölni), tisztasági csomag, wc papír, szalvéta, törlőruha. olvasni nem lesz időd :)))

szénsavmentes ásványvíz, szöllőcukor, rágcsálnivaló másnaptól (mert borzasztó a koszt :))) )

ha akarsz, akkor vihetsz mellszívót, bimbóvédő krémet is.

a babának sok helyen adnak ruhát, van popsikrém és a köldökre alkohol és hintőpor is, de pelenkát és popsitörlőt vigyél. pelenkából egy kiscsomagos újszülöttnek valót mindenképpen, mert naponta 6 db tuti elmegy (az enyém 3 pelust nyomott tele más néhány perces korában is)

de ha már tudod hol fogsz szülni, akkor menj el szülőszobalátogatásra, ahol a szülésznő (esetleg a szülészorvosod) elmondja a helyi szokásokat is.

2013. márc. 26. 12:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Mindenképpen érdeklődj a kórházban is, hogy mit kell vinned, mert van ahol adnak a babának mindent (ruhától a popsitörlőig), meg van ahol mindent neked kell vinned.
2013. márc. 26. 13:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia.

Én is első babás kismama vagyok,aki május 2-re van kiírva,de remélem,hogy már április végén megszülök.

Én ezeket pakoltam be:

Magamnak:

-pizsama

-köntös

-zokni,bugyi(sima és eldobhatós)

-szopis melltartó

-melltartóbetét,bimbókiemelő

-mellszívó

-betét normál és Tena Lady

-papírtörlő,wc papír,intim törlőkendő

-tusfürdő,fogkrém,fogkefe,2 db törülköző

-hajgumi,hajcsat,mobiltöltő,telefon,hajkefe

-íratok

-fényképezőgép

-papucs

-evőeszközök(kés,villa,kanál)

-papírzsebkendő,dezodor

-pénz apának steril ruhára.

Babának:

-pelenka,textilpelenka

-popsitörlő,popsikrém,hintőpor,kezére kis kesztyű

-ruha amiben hazahozzuk(nadrág,body,kocsikabát,sapka,pléd,bébihordozó)

Azt hiszem nekem ennyiből áll a kórházi csomagom.

34 hkm

2013. márc. 26. 14:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Én még tudnám neked ajánlani a nedves wc-papírt (ha lesz gátmetszésed, akkor hálát fogsz adni a találmányért)

A szívószálat (rengeteget kell inni, hogy normálisan legyen tejed és bizony szoptatás közben is megszomjazhatsz, így egyszerűbb inni)

Nekem jól jött még a saját kispárnám is (főleg, hogy a kórházban csak nagy volt)

Papírtörlő (érdemes ezzel megtörölnöd magad fürdés után, így nem vérzed össze a törölközőt)

Extra adag wc papír (mivel vérezni fogsz, ezért sokkal többet használsz belőle, mint általában...nekem 2 is elfogyott 3 nap alatt!)

Könyv (nekem volt időm olvasni)

Wc ülőke papír vagy tisztító kendő (biztos, hogy nem fogsz guggolni a wc felett szülés után, így meg nyugodtan ráülhetsz)

Fültisztító pálcika (sokkal hatékonyabban tudod felvinni az alkoholt vele a köldökcsonkra, ugyanis minden résbe befér)

Vas tabletta vagy multivitamin (a nagy vérveszteség miatt ajánlott vasat szedni szülés után, meg a többi vitamint is tanácsos pótolni)

2013. márc. 26. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!