Kórházi csomag lista (Anyának-Babának)!? Miből mennyit kell vinni?
Küldenétek nekem listát?
Szívesen fogadnék jó tanácsokat tapasztalt kismamáktól, anyukáktól, akik már szültek!
Első babás, májusban szülő kismama.
Bocsi az off-ért, de ez engem is érdekelne :-)
Elvileg én is májusban szülök :-)
itt van egy link ahol tudsz olvasni róla. [link]
De lehet hogy a védőnő is ad majd listát mert nekem adott a 32héten :) 38hkm
A babának bentre csak pelenkát és popsitörlőt kellett vinnem. Majd mikor hoztuk haza a ruháit hozták be nekünk és ami akkor szükséges volt. Magamnak tisztálkodási szereket, törölközőt, étkészletet,papucsot,köntöst,hajszárítót,bugyit, zoknit, betétet ilyen dolgokat. Hálóinget ők adtak de lehettem a sajátomban is. A babát ők látták el gondolok itt a fürdetésre ők adták a ruhát is amiben volt. Annyival vittem többet h textilpelenkát vittem be böfiztetéshez.
6 hete szültem.
én a kórházi cosmagot nem pakoltam túl, mindennap bejöttek hozzám látogatóba (férjem, anyukám), így ha kellett valami pluszban vagy másnapra, azt behozták
de ami mindenképpen kell (minden napra)
hálóing - kigombolható, vagy pántos, 2 db váltásnak, ebből max 5 kell
bugyi - min . 2 db, ha átázol. én nem eldobhatósat vettem, hanem 2 számmal nagyobbat (és feketét, a praktikussága miatt) vettem, így az utolsó hetekben, a kórházban és a szülés utáni időszakban is kényelmes alsónemüim voltak. ebből max 7 kell
köntös - ha nem akarsz hálóingben flangálni a kórház folyosóin, amikor mész a látogatók elé, vgy a papírokat intézni, meg este már hüvös van
gyermekágyi betét - nekem a tena bejött, egy szuper extra maxi és egy szolidabb méretű csomag. ugyanis eleinte jobban tisztulsz, éjszakára is jobb a nagyobb. később elég a kisebb betét.
melltartóbetét - már másnap csöpögött a tejcsi :)
szoptatós melltartó, de a sima varrás nélküli, sport melltartó is ugyanolyan pompás.
zokni, cicanadrág, ha fázós vagy
papucs (én abban is tusoltam), tusfürdő, sampon, törülköző (egy nagy, több kicsi: kéztörlőnek, intim helyeken megtörölni), tisztasági csomag, wc papír, szalvéta, törlőruha. olvasni nem lesz időd :)))
szénsavmentes ásványvíz, szöllőcukor, rágcsálnivaló másnaptól (mert borzasztó a koszt :))) )
ha akarsz, akkor vihetsz mellszívót, bimbóvédő krémet is.
a babának sok helyen adnak ruhát, van popsikrém és a köldökre alkohol és hintőpor is, de pelenkát és popsitörlőt vigyél. pelenkából egy kiscsomagos újszülöttnek valót mindenképpen, mert naponta 6 db tuti elmegy (az enyém 3 pelust nyomott tele más néhány perces korában is)
de ha már tudod hol fogsz szülni, akkor menj el szülőszobalátogatásra, ahol a szülésznő (esetleg a szülészorvosod) elmondja a helyi szokásokat is.
Szia.
Én is első babás kismama vagyok,aki május 2-re van kiírva,de remélem,hogy már április végén megszülök.
Én ezeket pakoltam be:
Magamnak:
-pizsama
-köntös
-zokni,bugyi(sima és eldobhatós)
-szopis melltartó
-melltartóbetét,bimbókiemelő
-mellszívó
-betét normál és Tena Lady
-papírtörlő,wc papír,intim törlőkendő
-tusfürdő,fogkrém,fogkefe,2 db törülköző
-hajgumi,hajcsat,mobiltöltő,telefon,hajkefe
-íratok
-fényképezőgép
-papucs
-evőeszközök(kés,villa,kanál)
-papírzsebkendő,dezodor
-pénz apának steril ruhára.
Babának:
-pelenka,textilpelenka
-popsitörlő,popsikrém,hintőpor,kezére kis kesztyű
-ruha amiben hazahozzuk(nadrág,body,kocsikabát,sapka,pléd,bébihordozó)
Azt hiszem nekem ennyiből áll a kórházi csomagom.
34 hkm
Én még tudnám neked ajánlani a nedves wc-papírt (ha lesz gátmetszésed, akkor hálát fogsz adni a találmányért)
A szívószálat (rengeteget kell inni, hogy normálisan legyen tejed és bizony szoptatás közben is megszomjazhatsz, így egyszerűbb inni)
Nekem jól jött még a saját kispárnám is (főleg, hogy a kórházban csak nagy volt)
Papírtörlő (érdemes ezzel megtörölnöd magad fürdés után, így nem vérzed össze a törölközőt)
Extra adag wc papír (mivel vérezni fogsz, ezért sokkal többet használsz belőle, mint általában...nekem 2 is elfogyott 3 nap alatt!)
Könyv (nekem volt időm olvasni)
Wc ülőke papír vagy tisztító kendő (biztos, hogy nem fogsz guggolni a wc felett szülés után, így meg nyugodtan ráülhetsz)
Fültisztító pálcika (sokkal hatékonyabban tudod felvinni az alkoholt vele a köldökcsonkra, ugyanis minden résbe befér)
Vas tabletta vagy multivitamin (a nagy vérveszteség miatt ajánlott vasat szedni szülés után, meg a többi vitamint is tanácsos pótolni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!