Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kicsi mennyiségű alkohol is...

Kicsi mennyiségű alkohol is árthat a babának? Ha havontaegyszer megennék kb.10 szem konyakmeggyet?

Figyelt kérdés
6 hetes vagyok.
2013. márc. 14. 14:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
47%
Köszönjük, hogy le lettek húzva az értékeléseink, mert az írtuk többen, hogy nem árt vele. Azt gondolom, hogy nem lehet az egész terhességet úgy megélni, hogy ezt meg azt ne csináld, még ha ez is tesz boldoggá. Többet árt azzal, ha szenved a kismama és boldogtalan.
2013. márc. 14. 16:00
 12/19 anonim ***** válasza:
60%
Kis mennyiségű alkohol (kb. napi 1-2 deci bornak megfelelő mennyiség) nem árt a babának. Persze nem minden nap...
2013. márc. 14. 16:07
 13/19 anonim ***** válasza:
8%
Szerintem neked fontosabb, hogy felpontozzák a válaszod, mint az, hogy beismerd, hogy rossz tanácsot adtál. Ne kösd az ebet a karóhoz, hanem olvass, tanulj a hibáidból! Mindenki csak jót akar itt. Nem volt elég információd a válaszadáshoz. Nem kell sokmindenről lemondani várandósan, de attól, hogy ez nem betegség, hanem állapot, kényes és érzékeny állapot. Oda kell figyelni!
2013. márc. 14. 16:14
 14/19 anonim ***** válasza:

Nem, nem a pontozás a fontos, csak igen feltűnő, ha hasonló válaszok le vannak értékelve.

De ha neked így jó élni, legyen. Boldog babavárást!

2013. márc. 14. 16:20
 15/19 anonim ***** válasza:
Ne haragudj kérdező, de még csak 6 hetes vagy! Jó, ha 1-2 hete tudod a babát, hol van még a vége? Már most nem bírsz magaddal mi lesz később ha igazán kívánós leszel?
2013. márc. 14. 16:29
 16/19 anonim ***** válasza:
Egy szóval nem mondtam hogy én pontoztam (egyáltalán nem látom értelmét). Csak a reakciód lepett meg.
2013. márc. 14. 16:40
 17/19 anonim ***** válasza:

Nekem az első terhességemnél a 30 hét után, amikor látta, hogy jön a 40 fok meleg és egyre feszültebb vagyok a szülés miatt - azt tanácsolta, hogy lazítsak egy-egy pohár jó minőségű vörösborral.

Akkor nem tettem :) nem tudom miért.

Most a második babánál lazulás képen ( kb 2-3 hetente) elkortyolok egy deci! vörösbort. Az a baj, hogy a konyakmeggy nem biztos, hogy minőségi konyak....

2013. márc. 14. 18:57
 18/19 anonim ***** válasza:
17es vagyok....a dokim mondta :) kihagytam, hogy ki tanácsolta...hát nem a szomszéd néni :)
2013. márc. 14. 18:59
 19/19 anonim ***** válasza:
Én vagyok az egyedüli akinek azt tanácsolta a védőnő, hogy haskeményedésre igyak konyakot, vagy más alkoholtartalmú italt?? Ezt nem hiszem. És bizony a terhességem vége felé, mikor már a napi 10 szem magnerot sem használt, igenis az alkoholhoz nyúltam, hogy hátha az bejön, és ne szüljek meg a sok haskeményedéstől. És láss csodát...az esetek 80 %ában bevált. Mértékkel szerintem bármit. A védőnő nyílván nem azért tanácsolta azt amit, mert beteg gyereket kívánt nekem.
2013. márc. 15. 03:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!