Szerintetek befolyásolja a mama pocakjának a nagysága a baba születési súlyát?
Ahogy az első írta.
No meg persze közrejátszik a méhlepény helye és nagysága, a méh maga, és még az a 10 kg, ami itt-ott lerakódik a mamára közben.
Nem. A pocak nagysága alkatfüggő. Ha szélesebb a medence vagy magasabb a kismama akkor jobban elfér benne a baba, és nem lesz hatalmas pocakja, míg ha alacsonyabb, keskeny csípőjű, akkor a pocak előre nő, és nagyobb lesz hogy a baba elférjen. Ez inkább alkat mint babasúly függő. Szerintem. És hatalmas pocakban is lehet kisebb baba, míg fordítva is igaz.
Szép napot Mindenkinek!
Szerintem a pocak nagyságból semmire sem lehet következtetni, legalábbis én így vettem észre.
Tényleg inkább testalkat kérdése lehet.
Én magas vagyok és vékony voltam mindkét terhességem előtt. Nem lett hatalmas pocakom, sokan kicsinyelték, de a fiam mégis 4 kg-mal született, ez nekem épp elég volt. (Viszont érdekes, hogy szülés után is mindenki kicsinyelte a hasamat, ugyanis két héttel szülés után már olyan lapos volt, mint előtte, akkor persze már nem cikiztek miatta úgy, mint amikor még bent volt a baba.)
A második baba még bent van, a pocim most sem nagy, de a babát nem jósolják aprónak.
A sógornőm alacsony, neki mindkétszer hatalmas pocakja volt (szülés előtt 2-3 hónappal volt neki akkora, mint amivel én szülni mentem). Szó szerint gurult. És mindkét fia 3 kg körül született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!