Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha egy várandós nő megkíván...

Ha egy várandós nő megkíván valamilyen ételt, annak oka van, és meg kell kapnia, vagy ez csak "hiszti"?

Figyelt kérdés

2013. márc. 11. 07:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
45%
a szervezete hiányt szenved abban a nyomelemben/vitaminban..., amit kíván. pl. halat kíván, mert lehet, hogy a szervezetének jódra van szüksége.
2013. márc. 11. 07:27
 2/13 anonim ***** válasza:
22%
Az oka az, hogy megkívánja :-D Ez nem hiszti, mert nem tudja csak úgy elhessegetni a gondolatot, hogy neki az a bizonyos étel kell. Addig fog arra vágyni, amíg meg nem kapja. És ehet helyette akármit, addig éhes marad, amíg a megkívánt ételből nem eszik :-D
2013. márc. 11. 07:27
 3/13 anonim ***** válasza:
18%
Ez divat és hiszti, semmi más.
2013. márc. 11. 07:32
 4/13 anonim ***** válasza:
27%
Én egész terhességem alatt dinnyére éheztem de mivel novemberben estem teherbe és augusztus elején megszültem ezért 1 falat dinnyét sem ettem egész terhesség alatt. Mégis túléltem bár hozzáteszem, hogy sokat nyűszítettem a páromnak, hogy szerezzen valahonnan mert rögtön felfordulok ha nem kapok. :D
2013. márc. 11. 07:41
 5/13 anonim ***** válasza:
73%

Na én most vagyok a legkívánósabb időszakban, 26 hetesen.

Gyakorlatilag amit látok, megkívánom. Ha valaki eszik valamit a környezetemben, akkor nekem is az kell! Ha a tévében meglátok valamit, szintén megkívánom. Na ez a része a hiszti.

Másrészt a szervezet csak jelez. Megkívánhat olyan dolgokat, amire szüksége van. Én sose voltam oda a sajtokért, most imádom a sajtot, túrót, joghurtot, kell a plusz fehérje a szervezetemnek.

Újabban a savanyú gyümölcsök, citrom, narancs, grépfút nagyon bejönnek, jó vitaminnforrás, és biztos kevés is a gyomorsavam.

De ha pl. megkívánnék egy dobostortát, akkor annak ellenállnék, mert az nem hiányzik egy kismama szervezetének.

Szóval szerintem oda kell figyelni a kívánósságra, csak ésszel!

2013. márc. 11. 07:48
 6/13 anonim ***** válasza:
60%

A biológiáját nem ismerem, de szerintem részben mindkettő. Én nem vagyok annyira kívánós fajta, inkább azt tudom, hogy mit nem ennék, mint hogy mit igen. Eddig azon is tudtam uralkodni, amit ettem volna (pl. nem küldtem el januárban a férjemet görögdinnyéért, pedig nagyon szolgálatkész volt - vidéken élünk, fogalmam sincs, honnan szerzett volna, ha erőltettem volna).

Másrészt azt is látom, hogy ha éhes vagyok, akkor tényleg pár percen belül ennem kell, mert rosszullét kerülget. Ilyenkor valószínűleg elég hisztisnek tűnök, ez engem zavar is - lehet, hogy hasonlóan van a kívánóssággal is, nem tudom.

2013. márc. 11. 07:48
 7/13 anonim ***** válasza:
42%

A hányingeres korszakban nem hiszti :) egyébként meg lehet hiszti is, jelezhet nyomelem hiányt is, bár ez utóbbinál sem biztos, hogy pont azt kívánja meg, amire szüksége lenne.

[link]

2013. márc. 11. 07:49
 8/13 anonim ***** válasza:
91%
Létezik a kívánnósság, ez tény. De amit a mai kismamák képesek csinálni, az már hiszti. Pl. éjszaka kellős közepén grillcsirke követelése a férjtől a Tescóból. Ami 40 km-re van. Tisztelet a kivételeknek, vannak olyanok is, akik teljesen normálisak maradnak terhesen is, de ez egy megtörtént eset és 100 % hiszti. Mert ő most terhes és megteheti. Mindenki álljon vigyázzba és lesse a kívánságát! Én azt vettem észre, ha valaki túlzásba viszi a kívánósság-drámát, a környezete egy idő után már nem veszi komolyan, csak nevetik. Szóval csak óvatosan ezzel.
2013. márc. 11. 08:10
 9/13 anonim ***** válasza:
41%

Hát nyilván belehalni senki se fog ha nem teljesül a kívánsága. De biztos hogy van mögötte valami. Én pl. csak terhesen kívánok meg bizonyos ételeket amúgy alapállapotomban soha rá se néznék. (3.terhességem van most).

Úgyhogy tuti van mögötte vmi dolog hogy miért épp mindig azok jutnak eszembe.

Pl. terhesen 2 pofára eszem a brokkolit, a kelbimbót és az ananaászt holott amúgy meg nem enném ezeket.

A földimogyorót is nagyon kívánom holott azt sem eszek.

De nem kergetem őrületbe a férjemet amúgy főleg hogy szívesen hoz nekem ezt azt ha megkívánom:) Ő így (is) fejezi ki az odafigyelését szeretetét, neki ez nem teher. Úgyhogy nem hiszem hogy az idegeire mennék:)

2013. márc. 11. 08:28
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerintem mind a kettő igaz. A szervezet nagyon jól tud jelezni, ha valamiben hiányt szenved. Ugyanakkor olvastam, hogy az orvosok nem jöttek még rá, hogy valójában mi is okozza a kívánósságot. De ha én pl irdatlanul vágyom napokon keresztül egy bolti műanyag krémtúróra vagy egy nagy tányér olajtól tocsogó sült krumpira vagy egy nagy zacskó pillecukorra- hát az biztos nem vitaminhiány miatt van.
2013. márc. 11. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!