Ikres kismamák, anyukák! Mikor kezdtétek és mivel kenni a pocakotokat, hogy ne repedjen meg a bőrötök?
Ugyan nem voltak ikreim, de érdemes már az elején kenegetni...
Másfelől a drága krémek sokszor semmit nem érnek, esetleg enyhítik a dolgot, de nem akadályozzák meg teljesen. Én végig kenegettem, és mégis csíkos lettem. Ez genetika.
Szerintem is nagyban genetika. Nekem sem a lányommal, sem az ikrekkel nem repedt a bőröm, nem kentem semmivel, kb 3x mikor viszketett testápolóval csak. Igaz nem volt nagy hasam, de a két fiú 4,5 kg volt a végére, én meg 158 cm vagyok, és normál testalkattal kezdtem, 13 kg-ot híztam.
Kenni nem árt, biztos hogy használ is, valakinek jobban, valakinek kevésbé.
A kórházban volt egy ikres anyuka, 32 hétre szülte a lányait, nem volt 3 kg a két kicsi (szerencsére jól vannak), mégis szanaszét repedt.
Bocs, remélem nem keserítettelek el, nem ez volt a szándékom, csak azt szerettem volna ezzel mondani, hogy inkább genetika a dologban a lényeg, mint a kenegetés.
De abban mindenképpen segíthet a krém, hogy ne viszkessen.
Nagyon boldog babavárást! :-)
én is azt hallottam, hogy ez alkati kérdés, valaki mindennel kenegeti, mégis csíkos lesz, más semmit sem tesz, mégse lesz csíkos.
azt mondják amúgy, hogy zsíros, e vitaminos krémmel érdemes kenegetni. nem kell valami flancos stria elleni krém csak valami egyszerű, de zsíros!
14 hkm
Az ikrekkel iszonyú nagy hasam volt, mégsem repedt meg sehol. Semmi különössel nem kentem, csak fürdés után a szokásos Baba testápolómmal.
A bőrviszketést említsd meg az orvosodnak, védőnődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!