Szeretném meg kérdezni, hogy terhesen meddig dolgozhatok konyhán szakácsként? Vagy első perctől kiír-e a doki táppénzre?
A főzés otthon nem fizikai munka, de tizen akárhány órát állni, emelgetni, nagyon is fizikai munka! Én igaz nem dolgozom, csak néha behívnak, de 16 hetesen (már el voltam szokva az álló munkától) nagyon fájt a lábam félnapra...
Ha 8 órában dolgozol, akkor nagyon sok múlik azon, hogy a munkatárasak segítenek-e, mert emelgetni nem szabad, de akkor 8 órát ki lehet vészelni sokáig...
Ha tizenórákat dolgozol, akkor végig én nem javasolnám, hogy dolgozz, de ezt az orvosodnak kell eldönteni...
Először is gratulálok a babához. Én is szakácsként dolgoztam a 30. héten hagytam abba. de ehhez hozzá tartozik, hogy nekem nem volt semmi panaszom, se hányinger, se illatokra érzékenység, stb.Na és persze én hál Istennek nem étteremben dolgoztam, hanem egy iskola konyhán, heti 5 napot, 8 órában. A terhességem előtt beugrósként dolgoztam egy étteremben is, de azt lemondtam, ahogy meg tudtam, hogy terhes vagyok, mert úgy éreztem nekem elég az a 8 óra talpalás is terhesen, és a babám épségét fontosabbnak ítéltem meg. Az pedig, hogy a főzés nem fizikai munka arra annyit mondok, hogy akkor ki lehet ilyen keretek között próbálni. Nem csak ételek kavargatásából áll egy szakács munkája!!Igen is nagyon sok cipekedés, emelgetés is hozzá tartozik, az egész napi állásról és a melegről nem is beszélve. De ezt gondolom neked nem kell bemutatni. Az orvosom igazából rám bízta, hogy meddig szeretnék dolgozni, de persze ha valami indokolta volna orvosilag akkor abban a pillanatban kiírt volna.Az elején mivel mindent rendben talált, csak annyit kérdezett, hogy meg tudom-e oldani, hogy a cipekedést elkerüljem, és hogy mennyire van meleg, mert az sem tesz túl jót. A 28. héten voltam nála, akkor is mindent rendben talált, de mivel be van fordulva a kicsi, már javasolta, hogy jó lenne ha lassan abba hagynám a munkát.Mondtam neki, hogy azt is tervezem. De őszintén meg mondom, vágtam a centit rendesen a végén már. Már nagyon fárasztó volt, hiába segítettek, a hajolgatás, napi 8 óra állás, szaladgálás már kezdett kicsit sok lenni. Ez nem egy olyan munkakör, ahol akkor tudtam volna leülni pihenni, amikor én akartam volna.Ennyit tudok mondani a saját tapasztalatom alapján. HA étteremben dolgoztam volna, biztos nem bírtam volna a 30. hétig, és féltem is volna, hogy esetleg valami gondot okoz a kemény munka.A lényeg, hogy a doki akkortól ír ki táppénzre amikortól te szeretnéd, de persze ha orvosilag indokoltnak találja, akkor nem kérdezi nagyon a véleményed.
30hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!