Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor vizsgálnak meg kézzel?

Mikor vizsgálnak meg kézzel?

Figyelt kérdés

33 hetes vagyok és még egyszer sem ellenőrizték pl. azt, hogy nem nyílt-e ki a méhszájam. Gondolom más egyebet is ki lehetne tapintani, de engem eddig még senki nem vizsgált ilyen módon.

Köszönöm a válaszokat.

2008. jún. 8. 14:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Engem először 18 hetesen vizsgált meg, mert akkor volt a rákszűrésem, és akkor már meg is vizsgált.

Utána 26 hetesen, mert kicsit fájdogált a hasam (egyébként nem tudom, mikor vizsgált volna, ha nincs semmi panaszom). Azóta rendszeresen vizsgál, de azért mert kicsit problémás lettem (megrövidült a méhszájam).

2008. jún. 8. 14:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Engem minden alkalommal megvizsgal finoman kezzel, csak annyira, h kitapintsa a mehszajat, h zart-e. Ebbol semmit sem erzek :) Cska a hideg zselet :)

Es minden alkalommal megnezi uh-on a babat, csak egy fel percre ugyan, de rakukkant, h megfelelo utemben fejlodik-e, es az uh-gal megnezi, h a belso mehszaj is zart-e.

Szerintem ezek az alap vizsgalatok, kulonben ha nem nyul be, es nem nezi meg uh-on, honnan tudna, felpuhult.e a mehszaj, megrovidult-e a mehnyak, nyilik-e, stb.

A baba meg h jol van-e, no-e.

2008. jún. 8. 14:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem mindkét gyereknél havonta ellenőrizte a dokim a méhszáj állapotát és beírta a kiskönyv erre szolgáló rovatába. Mondjuk nem rajongtam a dologért, de biztos, ami biztos. Csodálkozom, hogy neked még nem nézték meg. Sztem különösebb panasz nélkül is illene néha ellenőrizni. Sztem kérdezz rá a dokinál, ha nyugtalanít a dolog!
2008. jún. 8. 14:41
 4/6 anonim ***** válasza:
szia,én 38.hétben járok és még nem nézte a méhszájat nekem sem.reméljük nem azért mert hanyag,hozzáteszem fogadott orvosom
2008. jún. 8. 15:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nőgyógyászati vizsgálat a várandósság alatt- ha volt érvényes rákszűréslelet- nem feltétlenül indokolt.Panasz esetén igen. Pl. keményedik a pocak, görcsölget az alhas.Az ultrahangvizsgálatok alkalmával is figyelemmel kísérhető/ ellenőrízhető a méhszáj állapota.
2008. jún. 8. 17:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én még csak 20 hetes vagyok, de engem is nyugtalanított, hogy nem volt még manuális vizsgálatom. Csomó kismamát megkérdeztem, a védőnőmet is, akik tejesen megnyugtattak, hogy nem is baj, mert a terhesség végéig, ha pnszmentes vagy, nem kötelező az effajta vizsgálat. A védőnőm mondta, hogy a terhesség első felében nem is ajánlott. UH-val is látni a méhszáj állapotát. Most fogok a 23. héten menni az orvosom magánrendelőjébe, kíváncsi vagyok, meg fog -e vizsgálni kézzel. Én megbízom benne. Úgyhogy ha nincs panaszod, ne aggódj, vagy ha legközelebb mész dokihoz, kérdezz rá.
2008. jún. 9. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!