Hátrány, ha valaki nem jár magánrendelésre nőgyógyászhoz és nincs fogadott orvosa szüléskor?
Én szintén sztk-ba jártam terhesgondozásra, mindig ugyanahhoz a dokihoz. A szülésnél rábíztam magam az ügyeletes orvosra, és azt hiszem jobbat nem is tehettem volna. Bár kicsit komplikációs volt a szülésem, de a legtöbb kedvességet és odafigyelést kaptam. Mindig volt valaki mellettem, és egyáltalán nem volt gond, hogy noncs fogadott orvosom. Bár azt hiszem ez kórház függő is.
Hol fogsz szülni?
Szia!
Én is sztk rendelésre járok, nincs magánorvosom, nem is lesz, ameddig nincs panaszom a jelenlegi orvosomra. Én úgy voltam vele, ha normálisan állnak hozzám, akkor nem váltok, tényleg nincs miért. Én pl. minden egyes uh-n kaptam eddig képet is, kérés nélkül.
Viszont ha elvállal, mi megfogadjuk. Ő nem "kér" túl sokat(40e), viszont veled van végig a szülésnél. A családban már többen szültek nála, csak jó tapasztalatok vannak eddig. De százezreket biztosan nem fizetnék én sem.
Egyébként nálunk az sem hátrány, ha nincs fogadott orvosod, mindenkivel normálisan viselkednek.
Szerintem az ügyeletes orvos olyan mint a zsákbamacska.
Ha szerencséd van, jó orvost fogsz ki és szülés után mindenkinek a fogadott doki nélküli szülést ajánlod, talán nem normálisnak is nézed azt, aki egy kész vagyont kiad a terhesgondozásért és szülésért.
Ha nem jó orvost fogsz ki, akkor borzalmas élményként is megmaradhat benned, évekig elrettenthet a következő szüléstől és átkozod magad, hogy miért nem fogadtál és miért voltál naiv.
Tudom miről beszélek. Az első gyermekünk 11 éves, fogadott orvos és fogadott szülésznő nélkül mentem szülni. Ráadásul az ügyeletes doki pont az volt, akihez végig jártam az SZTK-ba terhesgondozásra. Tudta, hogy nem számíthat pénzre. Olyan "élményben" részesített, hogy 8 évig rettegtem a szüléstől én és a férjem is, aki bent volt akkor velem. Egy dologban volt korrekt a doki: megmondta, hogy mindjárt dél van és a kollégáival szeretne ebédelni menni, ezért megkínoz. De legalább nem hímezett-hámozott.
8 év után nagyon vágytunk már egy kistestvérre és rászántuk nagy nehezen magunkat egy újabb szülésre, de csak és kizárólag fogadott orvossal és császárral! Ami a fogadott dokimnak köszönhetően szerencsére nem úgy lett és ezért hálás vagyok. Átsegített a félelmeimen.
A kicsi még csak 2,5 éves és már most újra babát várunk nagy örömmel és félelemtől mentesen, a 7. hónapban járunk. Egy csodás szülés élményével vágtunk újra bele a következő gyermekáldásba.
Most mégsem fogadtam orvost, helyette szülésznőt fogadtunk. Ő vezeti le a szülést ha komplikációmentes és két gyors és sima szülés után bízhatok benne, hogy talán kicsi esély lesz a bajra. Ő felügyeli és végigkíséri a vajúdásom, szülésem és közvetíti az orvosnak azt a kevés, minimális igényt, amit kértem. Bízom benne.
Az első gyermek születése előtt én sem értettem, hogy miért kellene választani orvost vagy szülésznőt, de a legbiztosabb, ha mindkettő van az ember mellett, csak bírja a pénztárcája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!