Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan kismama aki...

Van itt olyan kismama aki elkezdte a fősulit vagy egyetemet?

Figyelt kérdés
szülés után halaszotok 1 félévet vagy végigcsináljátok babával???nem tudom mit tegyek levelezőre járok és ott sokan vannak akik végigcsinálták ujszülöttel.persze csak vizsgázni jártak be.ti???vagy szerintetek??
2009. szept. 11. 17:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Én mikor férjemhez költöztem halasztottam 2 félévet, mert az ország másik végére kerültem, új munkahelyem lett-de utólag látom, ezek nem kellettek volna, hogy kifogások legyenek...megbántam, hogy akkor nem fejesztem be. Aztán júniusban szültem, utána szeptemberben már beiratkoztam és folytattam tovább nyögvenyelősen. nehéz volt a kihagyás után. Én elmentem az órákra akkor is, előtte is.

Most megint babás vagyok, és ezért kell előbb államvizsgáznom, februárban, mert a pici mellett tuti nem fogok tanulni a nyári államvizsgára. Már csak azon izgulok, hogy a vizsgabizottság előtt folyik-e el a magzativezem...:-))

2009. szept. 11. 18:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nappalira járok. Jan-ban szülök, a köv. félévben az egyik szakomon egyéni tanrendes leszek, a másikon nem engedélyezik, így ott halasztok vagy csak 1-2 tárgyat veszek fel, amire tudok járni.

Szerintem ha levelezőre jársz nyugodtan végigcsinálhatod.

2009. szept. 11. 18:13
 3/7 anonim ***** válasza:

szia! Én másodéves leszek, mikor a fiam megszületik, ráadásul, ha időben jön, akkor épp a vizsgaszesszióban, januárban fog elfolyni a vizem. Majd viszem a páromat meg a kórházi csomagomat magammal.

Különben még nem parázok nagyon, mert eddig is dolgoztam, volt igazolásom a munkahelyemről, így csak hében-hóban láttak az órán. Másrészt pedig azt tanulom, amit négy éve csinálok, úgyhogy viszonylag gyorsan megy a tanulás, 1-1 vizsgára 2-3 napot tanulok. És ha még ráadásul jó jegyeim is vannak, akkor a tanárok elismerik a tudásomat, és nem csinálnak belőle gondot, ha ritkán járok.

Én nem halasztanék a helyedben, de te tudod, mennyire nehéz, amit tanulsz.

21 hetes pocis

2009. szept. 11. 19:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Én májusban fogok szülni. ez lenne az utolsó évem, júniusban vizsgáznék. Valószínűleg halasztani fogom a vizsgát, mert nem lennék képes tanulni rá!

De még nem tudom mi lesz.

2009. szept. 11. 19:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is egyetem közben jön a pici. Csak nemrég tudtam meg, de én nem akarok halasztani. Aprilisra várjuk. A köv. félévet növekvő pocival megcsinálom. A februárit is elkezdem és kérek előre hozott vizsgákat - megpróbálok mindent, és vagy sikerül vagy nem. Ha csak pár darab sikerül, már megérte, mert előrébb tartunk. Szeptemberre pedig 5 hónapos lesz, annyi időnk van egy kis rendszert összeállítani, hogy be tudjak járni suliba az utolsó 1-1.5 évre. Minden rendben lesz, csak elég kitartónak kell lenni! Sok boldogságot nektek is!!
2009. szept. 12. 13:57
 6/7 A kérdező kommentje:
én tanítóképzőre járok...nem túl könnyű de akarattal mindent el lehet érni.ezt a biztatást köszönöm nektek.nem halasztok.ja egyébként én is áprilisban szülök.1. baba.köszönöm a válaszokat még 1x.10hkm
2009. szept. 12. 14:21
 7/7 anonim ***** válasza:

két lányomat szültem meg (2006 márc. és 2007 okt) suli közben, nappalira jártam, igaz ilyen egyéni tanrendes voltam, de segítségem nem volt, suli 200 km-rel arrébb. Gyerek bejött velem még vizsgákra, szigorlatokra is...

Most diplomáztam júniusban, 7 hónapos terhesen.

Egyiknél se jutott eszembe, hogy halasszak. Én úgy tapasztaltam, minél nagyobb a gyerek, annál több figyelmet, időt igényel, így csak örülök, hogy nem halasztottam. Csak nehezebb lett volna.

Most meg örülök, hogy a végére értem, pedig nagyon hiányzik a tanulás, de most csak a 3. babára figyelek, meg a "nagy" 1 hete kezdte az ovit, szóval csak a családra koncentrálok.

Ja, amit észrevettem, de én nem éltem vissza a helyzettel: a tanárok is máshogy néznek rád kismamaként. Engedékenyebbek. (Nekem volt olyan, hogy szigorlaton a gyerek addig tűrt, míg a tételem kidolgoztam, mikor elő kellett volna adnom, elszabadult a pokol. A tanár nem hallotta, mit mondok, én meg nem hallottam, mit kérdez. Kicsit kínos volt. Na akkor mondta, hogy legyen egy 4-es. :)

2009. szept. 12. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!