Meglepetten olvastam, hogy nem mindegy mikor megy el a kismama elősször orvoshoz? Valóban veszélyes lehet a magzatra ha már 4-5 hetesen végez az orvos hüvelyi ultrahangot? Tanácsosabb inkább később a 7-8 héten elmenni?
Dehogy veszélyes a magzatra a hüvelyi ultrahang! Nem nyúlnak be a méhig. Egy vibrátorszerű eszközzel csak a hüvelybe nyúl fel az orvos. Maga az eszköz még vékonyabb is, mint a párd pénisze. zzel sokkal jobban lát, mint hasival. Nem nyomkod vele semmit.
Ugyanakkor a 4-5. héten szinte semmit sem látni még hüvelyivel sem, csak petezsákot. Ezzel még terhesgondozásba sem vesznek, csak ha már van szívdobogás. Ez a 6. héttől, a 6. hét után várható. Ilyenkor már érdemes elmenni, ha másért nem, akkor azért, hogy a méhenkívüli terhességet ki lehessen zárni minél előbb.
Ha veszélyes lenne akkor nem csinálnák! Igaza van az előttem szólónak, nem piszkálják a babát, nem nyomkodják meg semmi!
Nekem 4 hetesen is csináltak, mert vérezgettem, és most 36 hetes vagyok. Ha még így hogy volt egy kis vérzés semmi bajunk nem történ, akkor akinél minden zökkenőmentesen indul, semmit nem árt.
Nekem 9 hetesen csinált csak a doki hüvelyi uh-t, de orvost váltottam és az előző orvos már hasi uh-gal magállapította a terhességet. Szerintem felesleges a 6. hét előtt menni,ha nincs semmi gondod, mert igazán nem tud a doki semmit vizsgálni, nem hall szívhangot.
A hüvelyi uh-got az én dokim is csak egyszer csinált, azt mondta, hogy nem szívesen vizsgál azzal, ha nem muszáj. (nálam csak fél percig vizsgált azzal, amíg megállapította, hogy nem méhen kívüli, utána áttért hasira.)De ne aggódj, nem csinál a doki olyat, ami veszélyeztetné a babát!
Szia! Nem a hüvelyi uh veszályes a babára ilyen korán, hanem a "nyulkálós" vizsgálat, amikor a doki kézzel megnyomja a méhet. Lepontozhattok, de 2 babám is ez után a vizsgálat után ment el. Most a harmadikkal olyan dokihoz kerültem, aki nem híve a kézi vizsgálatnak, csak uh-t végzett, semmi gondom nincs a terhességemmel. Ha valami gond van a pl. később a méhszájjal, azt uh-n is látják, sőt a sűrű méhszájvizsgálat miatt kinyílhat előbb is.
37hetes pocis
A lombikosoknak sok hüvelyi UH-t végeznek, pedig ha valaki veszélyeztetett, akkor azok a babák azok!
Nem hallottam senkit, akinek ilyenből gondja lett volna. Ez inkbb csak kismama-félelem lehet, szerintem nincs valós alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!