Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor hogy is számolják...

Most akkor hogy is számolják a táppénzt? Bővebben lennt

Figyelt kérdés
Ha Augusztus 12--étől vagyok táppénzen akkor az idei vagy a tavalyi bérátlagomat veszik figyelembe? Segítsetek fontos lenne. Tehát 2008 as év bérét veszik? Vagy 2009 augusztus 12-től visszafelé egy évet vesznek
2009. szept. 8. 16:06
 1/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítséget!
2009. szept. 8. 16:39
 2/5 anonim ***** válasza:

a 2008-as évet fogják figyelembe venni. Múlthéten beszéltem egy könyvelővel, aki részetesen kiszámolta nekem hogy mennyi pénz fog járni. Én október 1 től leszek táppénzen, decemberben fogok szülni.

a gyednél is a tavalyi évet veszik figyelembe.

2009. szept. 8. 18:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Ennél picit bonyolultabb :)

Ha van az igénylést megelőző naptári évben 180 napod, akkor az igénylést megelőző naptári évből számolnak.

Ha az igénylést megelőző naptári évben nincs 180 nap, akkor számolnak az igénylés napjától visszafelé 180 napot.

Ha az igénylést megelőzően egyáltalán nincs 180 nap, akkor a minimálbér lesz a táppénz alapja.

Az elsőnek:

A könyvelő elég rosszul mondta, a gyed-nél (és a tgyás-nál is) az a szabály, hogy az igénylést megelőző naptári évből számolnak, vagyis a te esetedben a tgyás-od alapja a 2008-as, a gyed-ed alapja viszont már a 2009-es béred lesz (hiszen ezt már 2010-ben fogod igényelni).

2009. szept. 9. 14:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó.

Nekem a könyvelő így mondta, amúgy az én esetemben nincs nagy jelentőssége, mert nem változott a fizum (sajnos) 2009ben. Attól is függ, hogy mikor fog szülni a kérdést feltevő hölgyemény. :-)

09-08 18:25 voltam.

2009. szept. 11. 19:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Értettem én, hogy könyvelői mondókát írtál :) Csak azért pontosítottam, mert sajnos baromira nem mindegy, hogy az év melyik hónapjában igényli meg anya a dolgokat, és viszonylag sokszor belefutottam már (többek között) itt, hogy olyan nagyon elszámolták a gyed-et, hogy hujjuj... Aztán meg rohangálhat az ember a pénze után.
2009. szept. 15. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!