Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen járhatok egyetemre...

Terhesen járhatok egyetemre vagy azonnal passzív félévre kell menni?

Figyelt kérdés

orvosira járok és terhes vagyok. nem ez a gond, van párom, 21 éves vagyok, fel tudom nevelni. csak járhatok nagy hassal órára, gyakorlatokra vagy nem lehet? nem akadályozna szerintem és pont befejezném a félévet szülés előtt 2 hónappal és csak az azutáni évre mennék passzívra, aztán folytatnám.

előre is köszönöm

2009. szept. 8. 15:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

persze, hogy járhatsz. szoktak járni pocakkal mások is órákra, illetve ha úgy jön ki a szülés, hogy nem jó nekik az órarend, kérnek egyéni tanrendet a tanulmányin vagy az adminisztráción.

illetve a tanárokkal egyeztetve a vizsgákat is le lehet tudni hamarabb.

gratulálok egyébként:)

2009. szept. 8. 15:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nagy hassal járok suliba, igaz, én levelezőre amin kéthetente van tanitás!
2009. szept. 8. 15:43
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Orvosin nincs levelező (tudtommal:)), de szerintem is lehet járni pocakkal suliba. Miért is ne, ha mindent tudsz igy teljesiteni? Én 8 hetes vagyok most, de én is beiratkoztam a köv. félévre, eü-s vagyok én is, igaz, nem orvosis, de nekünk is vannak gyakorlatok. Te nem félsz, hogyan fog menni a suli baba mellett? Én bennem hullámzik ez az érzés... de elszánt vagyok, és 25 éves... szóval nem gyerek már, de akkor is. Te hogy érzed magad?
2009. szept. 8. 15:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Én is pocakosan járok egyetemre, ráadásul épp a januári szesszióban fogok várhatóan szülni. Hogy a vizsgákkal hogy lesz, nem tudom, de eszem ágában sincs ezért kihagyni egy félévet

20 hetes pocis

2009. szept. 8. 16:18
 5/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

én 1 évet halasztok majd és csak utána folytatom a sulit. akkor már járhat bölcsibe, ami itt van tőlünk nem messze. sok segítséget kapok anyukámtól, páromtól is. kicsit persze félek is tőle és bár nem tervezett baba volt, nem bánjuk és fel sem merült, hogy nem tartom meg. de én úgy gondolom menni fog, főleg hogy az első évben itthon leszek vele. bldog vagyok és ez sok erőt és kitartást ad a sulihoz. amúgy pedig elég mobilis, gördülékeny a családom, mindent megoldunk együtt.

boldog babavárást minden kedves válaszolónak!

2009. szept. 8. 17:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia, először is gratulálok a babához! Ahova én járok főiskolára, ott is rengeteg a kismama és a kisgyerekes szülő. Én is nagyon várom már a babát, és ha terhes leszek, akkor is folytatni szeretném a sulit.

Viszont azt nem tudom, hogy az orvosin milyen gyakorlatok vannak, de ezen elgondolkodtam egy kicsit, hogy nem lehet -e veszélyes a babára. Pl. boncolásnál a fertőzésveszély, a tömény formalinszag... Vagy kémiából a vegyszerek. Vagy ha kórházba kell menni, ott a sok beteg ember...

2009. szept. 8. 18:25
 7/8 A kérdező kommentje:
nincs kapcsolatunk vegyszerekkel, fertőző környezetbe meg amúgy sem visznek senkit. csak amiatt voltam bizonytalan, h a tanárok nem nézik jó szemmel, hogy egy diák pocakkal jár órára. mondván, hogy aki babázni akar az maradjon otthon. de megnyugtattak a válaszolók.
2009. szept. 8. 18:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a tanárok nem bánják ha terhesek is járnak. Én most vagyok 15 hetes, tegnap volt a beíratkozás az egyetemen, igaz levelezőn járok, de mellette dolgozok és az egyetemhez 5 órát kell vonatoznom szóval nem volt egyszerű döntés, de úgy voltam vele hogy ha évet halasztok akkor többet nem fogom elkezdeni, így meg a márciusi szülés előtt még a II. félévi konzultációkat is letudom, vizsgákig meg már három hónapos lesz a pici, viszem magammal :)
2009. szept. 8. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!