Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23 hetes kismamák, Hogy...

23 hetes kismamák, Hogy vagytok? Derekatok kezd e már fájni?

Figyelt kérdés
Nekem sajnos múlthéten kezdet fájni a derekam ha sokat állok vagy ülök.nem vagyok túlsúlyos eddig nem sokat szedtem fel de a pocak viszont nagy:)

2013. febr. 18. 16:32
 1/7 byby5 ***** válasza:
Szia!Mi 24 hetesek vagyunk és most kezdem érezni hogy van derekam!!!!Első babánk és kislány!Esténként rosszul alszom (csak szimplán 3szor felkelek, pisilni inni stb...)Na meg persze a cickóim fájnak de nagyon!!!!!!Mondjuk ha így nőnek tovább és így is maradnak akkor kibírom! :D ezeket leszámítva ok minden.Még 2 hetet dolgozom és utána már itthon leszek!Neked hogy megy a dolog!?Felfogtad már hogy babát vársz mert én még néha még mindig elgondolkodom hogy ez most komoly??!Olyan hihetetlen főleg mikor mozgolódik odabent! :)
2013. febr. 18. 17:34
 2/7 A kérdező kommentje:
JAj de jó mi is kislányt várunkés mi is az elsőt!:) Van már nevetek? Hát én se a legjobban alszok.ha már egy kicsit megébredek akkor rohanok pisilni mert úgy érzem felrobban a hólyagom!Hát sokszor még hihetetlen fölleg ,hogy így repül az idő! Hihetetlen ,hogy nem soká élőben is látjuk! :) ááá imádom amikor mocorog és már néha a párom is érzi (ha hanyatt fekszek) Nálatok párod érzi már?? Nálunk akkor fogta fel igazán ,hogy ott a mi pici lányunk azóta este beszélget vele ,hogy rugj anyába hadd érezzelek nagyon cukik:).Munka hát én még egy darabig szeretnék dolgozni. Szerencsémre nem sok a munkám most( külföldön vagyok csomagolóban) 5-6 órákat dolgozok szóval teljesen kibírható! Vásárolgattok már?? :)
2013. febr. 18. 18:42
 3/7 byby5 ***** válasza:
Nagyon fura érzés mikor mocorog néha még meg is állok akármit csinálok hogy ajaj ez most mi volt...de minden rendben csak eléggé aktív! a párom nemnagyon érzi vagy hát érzi csak szerintem ő másképp mint én mert ugye belülről intenzívebb mint kívülről!még nem nagyon vettünk semmit egyenlőre nézelődök és azért érdekel hogy mi hol olcsóbb, nem akarok felesleges dolgokat venni meg nagyon sok cuccot kapunk ismerősöktől meg barátoktól úgyhogy még nincs semmink, ja meg költözünk jöv. hónapban úgyhogy nem egyszerű!!!Te haza jössz szülni vagy kint vállalod a babát?A pároddal vagy kint vagy egyedül?kint is maradsz ha meglesz a baba?
2013. febr. 19. 21:18
 4/7 A kérdező kommentje:
Költözés ne is mond nem egyszerű mi decemberben költöztünk nagyobba ,hogy Zoénak ( a babánk neve) legyen szobája. Egy tanácsot fogadj meg tényleg ne tologass semmit szar lesz de igen nézd végig ,hogy mások pakolnak helyett. tudom nagyon rossz lesz de én hülye voltam és tologattam olyat amit nem éreztem ,hogy nehéz tök könnyűnek tűnt és úgy megerőltettem magam ,hogy bevéreztem egy kicsit szerencsére nem lett semmi baj de az orvos mondta ,hogy reméli jól megjegyeztem ,hogy attól még ,hogy nem nehéz igen is megterhel. Úgy ,hogy 2 napig ágyban kellett feküdnöm és dobozok vettek körül az ujlakásban ahol hát lett volna mit csinálni.... :S Hát mi párommal 3 éve döntöttünk úgy hogy ki költözünk Hollandiába.Igen kint fogok szülni mert nem tudjuk ,hogy hogy viseljük majd a szülést és nem akarom a picurt egyből rángatni mert azért csak 1600 km és hát azt sem tudjuk ,hogy én hogy leszek. Meg a kinti szülés mellett több a jó érv pl 1 nap után haza engednek mind2-et és 1 hétig minden nap ápolónő jön házhoz aki segít a takarításban és ,hogy meg mutassa mit ,hogy csinálj ( tb biztosított) a családtagokat meg be osztottuk ki mikor jön :) Nálunk apás szülés lesz és nálatok? Én is sokszor még amikor mocorog uhh ez most de furi volt mit csinálhat :D nálunk is nagyon aktív a kisasszony. De egyre már rájöttem utálja ha tüsszentek :D ha tüsszentek utána egy jó pár percig olyan boxolásba ugrálásba kezd h valami eszméletlen :D áhh hidd el egyre erősebben fogja érezni a párod bár én sem tudom ,hogy milyen érzés csak kézzel érezni :) de onnan gondolom ,hogy már erős ,hogy már filmezés beszélgetés közben is érzi pár hete még bekellet csuknia a szemét és koncentrálni ,hogy biztos azt érzi e . Vásárlást mi már megkezdtük ,hogy ne mindent egyszerre keljen mert így ,hogy kint vagyunk nem túl sok mindent kaptunk mert drága lenne kihozatni.Szerencsére viszont ruhából nem nagyon kell vásárolni mert azt kitudtunk hozni amikor otthon voltunk és az egyik magyar ismerősömnek itt kint 1 ées sincs a pici lánya és onnan zsákszámra kapjuk a ruhákat :).Mi is megpróbálunk okosan vásárolni ,hogy ne legyenek felesleges dolgok de szerencsémre sok tanácsot kapunk mit érdemes és mit nem. Félsz már a szüléstől? Sokat gondoltál már rá ,hogy vajon milyen kire hasonlít? :) Olvastok valamilyen könyvet hogy mit hogy érdemes csinálni? vagy nem hisztek ezekben? ( mi olvasunk egyet és nagyon jó dolgokat ír)
2013. febr. 20. 15:26
 5/7 A kérdező kommentje:
uhh jó sokat írtam bocsi :D csak jó valaki olyannal beszélni aki hasonló korú kismama mint én :)
2013. febr. 20. 15:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Ha nem gond, beállnék a sorba. 23+3 napos kismami vagyok, és ugyancsak lányt várok, bár már nem az elsőt. Van egy 13 éves fiam is.

Nekem nem a derekam fáj, hanem a farokcsont, az egész medencém és a hasam alja. Sajnos ezzel már egy hónapja küzdök lassan és jóformán mozogni se bírok, sokat kell pihennem. Patikai készítésű szert is írt fel az orvos. Napi 3x1000 mg (3gr) magnéziumot kell szedjek. Ettől csak picit jobb, de koránt sem tökéletes. Így max egy órát "bírok ki" sétával és pár dolgot meg tudok csinálni, de utána eléggé nagyok a fájdalmaim. A por nélkül még ennyi se ment.

Súly szempontjából plusszal indultam, de az első 16 hétben 8 kilót fogytam, hányás nélkül. Azóta most mértek megint, 3 kiló jött vissza, hasammal már tolatok, jó nagy, de még így is minusz 5 kilónál tartok a kiindulóhoz képest, ergo nem híztam :) Nem is szeretném, ha elszaladna velem a ló!

Jövő héten aktuális a terheléses cukor. Remélem, ott is minden rendben lesz.

Pocaklakóm (név még kialakulóban) egy hete a legaktívabb, már látványos, bár már éreztem őt kb. a 15. héttől... Apa is csak azóta érzi, mióta ennyire aktív.

A szüléstől nem tartok, természetesen felmerülő gondolataim, "félelmeim" vannak, semmivel se esek túlzásba, hisz azt a két dolgot vallom, hogy a szülés fáj (nagyon), és ez a baba már bent nem maradhat, tehát valahogy világra fog biztosan jönni :)

Vásárlás szempontjából a nagy dolgok már megvannak, de csak azért mert hozzájutottam egy kecsegtető szetthez, nem tudtam kihagyni... Ha ez nem lett volna, csak március-áprilistól kezdtem volna neki. Így már "csak" ruhák, pipere, saját dolgok és egyéb apróságok kellenek szép apránként.

Ha tudok válaszolni nektek tapasztalat szempontjából, szívesen megteszem. Boldog babavárást!

2013. febr. 21. 11:05
 7/7 byby5 ***** válasza:
nekem is nagy a pocakom ahhoz képest hogy 24 hetesek vagyunk!!!Már a cipő felvételnél is fújtatok!Nekem a cickóm szokott nagyon fájni!Én is görcsöltem de szedem a magne b6ot az bevált napi 2x2 elég is!Most kezdek el küzdeni a gyomorsavval főleg éjszakánként bár eddig is kolotáltam, Vettem Reneet azzal már jobb,azért aggódom hogy ez a sok mindenre szedett gyógyszer jót tesz e a babának de az orvosom szerint inkább ezek mint valami szövődmény attól rosszabbúl lehet a pici!Azért aggódom, nem akarok táposcsirke gyereket!Én sem így nőttem fel,persze óvni fogom még a széltől is de ez a mindenféle gyógyszerek...Na mind1.Én kíváncsi lennék a véleményedre hogy hol szültél eddig az milyen volt és mit vársz a mostanitól.Tudom hogy fáj meg nem egy leányálom de azért érdekelnek a részletek!Bent volt az apuka vagy nem mit tanácsolsz ezzel kapcsolatban!?Mi lessz a szülés után volt-e fogadott orvosod és most lesz e...ilyenek!Előre is köszi!!
2013. febr. 22. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!