Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek a terheléses vércukor...

Akinek a terheléses vércukor vizsgálat után már maradt magasa a cukra teljesen a szülésig, az milyen súlyú babának adott életet?

Figyelt kérdés

Nekem 7,6 lett,diétáznom kell,de félek attól,hogy ennek ellenére is magas lesz már végig.És úgy tudom,hogy ilyen esetekben fennáll a veszélye annak,hogy óriási lesz a baba.Van itt olyan anyuka,aki így járt?Természetes úton szültél,vagy császárral?Azt mondta a védőnőm,hogy ha ettől is fentebb fog menni a cukrom,akkor inzulinoznom kell magam.Milyen magas cukornál kell már gyógyszer vagy injekció?

27+6 hkm

2013. febr. 11. 11:09
 1/9 A kérdező kommentje:
EZ MOST KOMOLY????NINCS SENKI AKI ÍGY JÁRT VOLNA??? :O
2013. febr. 11. 12:08
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem 7,2 lett a terhelés, havonta jártam reggelizős kontrollra (éhomi vérvétel, 30 g CH reggeli, 60 perc múlva vérvétel).

180 grammos CH diétán voltam, de kb az utolsó 4-5 hétben már nem tudtam tartani, annyira kívántam az édességet.

Kisfiam 39+5-re született 3640 grammal, jó méretű, de nem óriás baba volt.

2013. febr. 11. 12:08
 3/9 anonim ***** válasza:

Figyu, ne türelmetlenkedj, aki kicsivel van otthon, az most éppen főz/etet/altat, nem itt a GYK-n lebzsel.

Én már 3 éve szültem, dolgozom, ezért tudtam írni.

Barátnőmnek amúgy 8,2 volt a terhelés, neki sem adtak gyógyszert, de brutál kemény diétán volt, még tejet sem ihatott. Meg is szült 3 héttel korábban, a kislány nem egészen 3 kg volt.

2013. febr. 11. 12:11
 4/9 A kérdező kommentje:
Jézusom..mi ez a CH reggeli és társai??Nekem ez teljesen kínai..nálunk a családban nincs cukorbeteg,szóval gőzöm sincs,hogy ezek mit jelentenek!! :( Még a védőnőm sem magyarázta el,holnap megyek be a kórházba a párommal és ott kapok felvilágosítást arról,hogy ,,hogyan kell enni,,.Remélem nem tartanak majd bent emiatt.
2013. febr. 11. 12:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A védőnőnek semmi köze nincs a diabetológiához, nincs is ehhez semmilyen szakképesítése. Nemzeközileg, így itthon is, a hivatalos határ a 7,8, ennél az értéknél vagy afölött elengedhetetlen a diéta, az inzulin ennél sokkal magasabb értéknél szükséges, és ezt nem a védőnő mondja meg, hanem egy szakember (dietetikus vagy diabetológus, szerencsésebb az utóbbihoz járni). Azért egy 7,6-os értéknél is már diétára fognak, főleg Mo.-on, úgyhogy biztos, hogy ez vár rád is. A CH szénhidrátot jelent, azaz beállítja majd az orvos mekkora mennyiséget ehetsz egy nap, szerintem ennél az értéknél kb. 180-ra fognak, és beosztják ezt napi 5-6 alkalomra. Érdemes egy kis digitális mérleget beszerezni, mert azon tudod majd mérni az adagokat. Először bonyolultnak hangzik, de 1-2 alkalom után már nagyon egyszerűnek tűnik majd. És persze, érdemes venni egy vércukor mérőt mindenképpen, étkezés után érdemes mérni a vércukrodat 1 órával, ha nagyon magas lenne, azt majd jelezned kell a dietetikusnak (vagy diabetológusnak) és aszerint cselekszik majd, vagy kisebb szénhidrát mennyiségre fognak vagy, ha nagyon magas érték lesz, akkor akár kórház is lehet belőle, amitől nem kell megijedni, csak azért kell, mert ott tudják folyamatosan nézni a cukrodat, laborban is.

Ne ijedj meg, a 7,6-os érték nem nagy érték. Mindent elmondanak majd a kórházban, a védőnőre nem kell hallgatni, főleg, hogy ijeszget alaptalanul.

Nem tudom, mekkora értéknél kell inzulinozni, ebben nincs sajnos tapasztalatom, de nézz utána a neten. Szerintem 10 fölötti talán, de tényleg nem akarok hülyeséget írni.

Mindent elmondanak majd, ne aggódj, ráadásul az értéked sem magas egyáltalán.

2013. febr. 11. 12:37
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 8,2 lett a terheléses cukrom, végig diétáztam, rendszeresen kontrollra jártam, minden rendben volt. A kisfiam 40 hét +3 napra született 3140 g-mal és 51 cm-vel, természetes úton szültem. Mit is kérdeztél még?:-) Ja, azt nem tudom, milyen értéktől kell gyógyszert vagy injekciót kapni. A szülés után teljesen rendeződött a cukrom, rendszeresen ellenőriztetem, minden normális. Ha rendesen betartod a diétát, nem kell aggódnod:-)Minden jót és nagyon boldog babavárást!
2013. febr. 11. 13:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Még annyit fűznék hozzá, hogy a vércukormérőt SOS vegyetek olyan 10000.-körül van, plusz a tesztcskok, és az a lényege, hogy megméred reggel éhgyomorral, majd reggelizel (de visszafogottan), és egy 1órára rá megszúrod magad, annak az értéke nem lehet 7mmol fölött, csak 7 vagy az alatt!A lényeg, hogy többször egyél de kevesebbet, és figyelni kell a bevitt szénhidrát mennyiségre!Ki kell iktatni néhány dolgot, és ki kell cserélni néhány kaját az étrendedben!pl.TILOS: banán, burgonya, fehérkenyér, rizs, csokoládék, péksütemények, cukros üdítők...stb, minden olyan amiben magas a szénhidrát!Figyeld és taulmányozd a cimkéket a termékeken a boltban, mielőtt megveszed!Viszont nem kell éhezni sem, egyél tejes kiörlésű kiflit, rozsosat, párolt zöldséget, virslit,vékony sonkát, tejet-tejterméket délelőtt TILOS, és későbbi napszakban is csak mértékkel, üdítők helyett ásványvizet(napi 2-3liter folyadék minimum), vagy max.olyat amiben 0%-os szénhidrát van, csirkét, csirke mellet, salátákat, gyümölcsöt, de azt sem mindegy, hogy mit, pl.narancsot, mandarint mértékkel...stb...ha figyelsz az étkezésre, akkor még egy kis édesség is belefér olykor!

Nekem bevált, és a terhességem végén járok, most a 38.hétben vagyok, és a múlt héten volt a baba saccolt súlya 2950gr, amire azt mondta az orvosom, hogy teljesen normális, és Én magam is 12-13kg híztam kb!

Boldog Babavárást!

38hkm

2013. febr. 11. 13:25
 8/9 anonim ***** válasza:

Annyit jegyeznék meg, hogy krumplit lehet fogyasztani mért mennyiségben, előttem van a Merck kiadványának egy étrendi katalógusa cukorbetegek számára, amit Prof. Dr. Winkler Gábor (osztvezető főorvos) és Gyurcsáné Kondrát Ilona írt, és ebben írják ezt.

Mért mennyiségben fogyasztható: A keményítőt tartalmazó élelmiszerek - kenyér, tészta, rizs, burgonya, liszt - szintén, de előnyösebbek a rostos változatok.

A tilos listán a finmított cukor, szőlőcukor, méz és azokat tartalmazó ételek, italok.

Az élelmiszereket vagy korlátozott vagy mért mennyiségben vagy szabadon lehet fogyasztani. Erről vannak táblázatok, szerintem a neten is lehet találni szénhidrát táblázatot. De remélhetőleg a kórházban adnak erről egy ilyen vagy hasonló katalógust, mert itt minden nagyon részletesen le van írva.

Azért a krumplihoz megjegyeznék annyit, hogy egy ebédnél pl. lehet, hogy célszerűbb egy zöldség köretet választani, mert amíg kimérve a krumpliból kb. 3 icipici krumpli vagy 1 közepes fér bele, addig a rostokat tartalmazó zöldségből elég nagy mennyiséget lehet enni.

2013. febr. 11. 14:39
 9/9 A kérdező kommentje:

Hú nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát,sokat segítettetek!! :)

Hát igen,mivel a védőnő nem diabetológus ezért is megyünk be holnap a párommal a kórházba,ahol állítólag kapok majd valamilyen beutalókat,de hogy hova,azt nem mondták a páromnak.Hát majd kiderül.Most majd 2 hét múlva kell vissza mennem a védőnőhöz mert ellenőrizni fogja a súlyomat.23+6 hetes voltam,amikor utoljára voltam tanácsadáson,akkorra híztam kereken 10 kilót.Akkor diétára fogott,ami kisebb-nagyobb sikerrel sikerült is,mivel ma összesen fél kilóval voltam több mint a legutóbbi mérésen(tehát eddig összesen 10 és fél kilót híztam és úgy,hogy azóta mindkét bokám be is vizesedett),és még is magas lett a cukrom,pedig már nem eszek sütit meg rendes csokit sem ettem már 1 hónapja,csak müzlit.De most már azt sem szabad azt mondta a védőnő.Hát kíváncsi leszek,hogy holnap mit mondanak.Kicsit félek,hogy bent fognak tartani ,,megfigyelésen,, utálom a kórházat. :( De hát most a babám egészsége a legfontosabb és őérte megteszek bármit!!

2013. febr. 11. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!