Rossz afp, genetikai Uh után magzatvízvétel az egyetlen megbízható lehetőség az esetleges genetikai betegségek kiszűrésére, vagy van más módszer is? (tegnapi kérdés kiírója vagyok, ikres 18 hkm)
Nem olvastam a tegnapit, de mindjárt keresem.
Rossz afp miatt én biztos nem csinálnék magzatvízvételt. Nekem mind a 3 lányommal alacsony volt. A genetikai ultrahangot az Istenhegyi központban csinálták, dr Hajdú Krisztina. Ő egy igen elismert genetikus. Nekem elég volt, hogy ő ultrahang alapján azt mondta, hogy minden rendben van, nem javasol további vizsgálatot.
Egyébként én úgy tudom, hogy az afp ikreknél nem megbízható. Mondjuk egyes terhességnél se nagyon.
Utolsó vagyok.
Ha pénz nem számít, a Rózsakert medical-nál csinálnak egy genetikai vizsgálatot ami egyenértékű az amnioval, sima vérvétellel.
Viszont rákérdeztem anno és bazi drága, ha jól emlékszem fél évvel ezelőtt 200.000 Ft-ot mondtak.
A sok magzatvíz elég relatív. Én megnézetném más orvossal is az fix.
Az afp-d magas. Ami velőcsőzáródási rendellenességre utalhat. De ezt tökéletesen látnák ultrahanggal! DE ikrek esetében teljesen normális, hogy magasabb az érték.
Ha valóban több a magzatvíz, az számos okból lehet. Pl terhességi cukorbetegségtől is.
Én mindenképp elmennék egy megbízható ultrahangoshoz másodvéleményt kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!