32 hetes terhes vagyok, Cx:2000-es eredménnyel be akarnak fektetni koraszülés megelőzésére? .
...viszont itt van a 4 éves lányom,akit nem igazán tudok kire bízni ilyen hosszú időre.Nem szivesen feküdnék be hetekre.Teljesen panaszmentes vagyok,sem keményedés,sem görcsök nincsenek.Nem igazán értem az orvost,aki így látná helyesnek......első gyermekemmel 28 hetesen Cx:1,5-100 volt,tehát rosszabb és mégsem fektetett be,csak sok-sok pihenést javasolt.Ez most is megvan.Gyors,egyszerű kajákat főzök,sokat pihenek.Lányom délelőtt oviban,amikor itthon van,akkor is türelmes és megértő,nem nyaggat.:)
Viszont ott motoszkál bennem,hogy mi van ha történik valami és megelőzhetném a befekvéssel.
Szerintetek felelőtlen vagyok,ha nem fekszem be?Ti hogy döntenétek?
Végülis lenne kire bízni a lánykámat,apuka itthon maradna,de ennek említésére is célozgatott rá a főnöke,hogy ezt nem fogja tolerálni...és nem is fizeti ki neki....nagy úr a pénz sajnos...egy hét kiesés is nagy érvágás,nemhogy kettő esetleg.Az orvos azt mondta,hogy minimum egy hét lenne és közben derül ki,hogy kettő vagy több lesz belőle.Infúziót kapnék:Tüdőérlelőt,vitaminokat,visszatartót.
A lányomat most is egy kedves utcabeli hozza haza a saját gyerekével együtt,szóval még ezért sem kell igazán fáradnom.
Nagyon nehéz ez,de szerintem be fogok feküdni hétfőn....a pici babóm most a fontosabb.
Köszönöm a válaszodat.
Miért akarnak befektetni? 32 hetesen a 2000-es méhszáj több, mint normális! Nem is nyílik még, csak kicsit megrövidült. Nem tartom indokoltnak, főként, hogy görcseid sincsenek. Én forszíroznám ezt a támát a helyedben a dokinál.
Egy leendő szülésznő
A leleten indoknak az előzményekre hivatkozik.Tehát hogy az első gyermeket 34 hétre szültem,bár szerencsére teljesen egészséges volt,max Apgar értékekkel. Jó,hogy hozzáértő vagy,legalább kérdezhetek.Hallottam olyat is,hogy a tüdőérlelőt fel lehet iratni és a háziorvos beadhatja.Igazából nem szeretném ezt sem...eddig teljesen biztos voltam benne,hogy minden rendben lesz...de most pont ezzel a kórházba fekvéssel kezdett el stresszeltetni a doki.
Majdnem leharapta a fejem,amikor elkezdtem picit pityeregni a befekvés miatt :/ lehet,hogy csak nagyon kötelességtudatos....
Én is az 1-2 héten akadtam ki,de azzal magyarázta,hogy onnan már közel a 36.hét és akkor már jöhet a baba.Megkérdeztem a háziorvosomat,na ő nem csinált belőle nagy ügyet-amúgy szülész ő is-,azt mondta hogy ne menjek,ha nem akarok,mert az is rooszat tehet,ha ott meg azon aggódnék,hogy vajon sír-e utánam a lányom,vagy apa hogy boldogul a háztartással......és még hozzátette,hogyha keményednék vagy görcsölnék,akkor igyak egy kupica konyakot :)
Jajj,nem tudom.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!