35 hetes terhes vagyok 3100 a méhszáj, görcsölök, keményedek, lehet hogy szülök hamarosan?
Nem,nem fogsz szülni,ahhoz a méhszájadnak is le kéne rövidülni,a 3 helyett legalább 2 nek kéne lenni.
Jóslófájások csak,kihúzzátok simán.
én 34+4 hetes vagyok.nekem is 3100 az értékem,nekem azt mondta a doki,hogy ez igazság szerint még semmit sem jelent és hogy csináljam a dolgom úgy ahogy eddig,de azért ne terheljem túl magam.
pihenj és szedj magnéziumot ha görcsölsz!
Az elsőnek nincs teljesen igaza. Én 36+4 hetesen szültem úgy, hogy még a szülőszobán is az volt, hogy a nyak nem rövidült, de már 2 ujjnyira nyitva voltam 5 perces fájásoknál. Mondjuk furcsálták is, szóval nem ez az általános,de azért lehetséges. Az biztos, hogy megindult valami, ha ezek a görcsök kinyitják a méhszájat. Nekem ez a 29. héten történt meg, így befektettek visszatartásra. 35. héten már nincs ilyen, pont azért, mert már nem olyan veszélyes, ha megszületik...max., ha tényleg megindulna, akkor kap még tüdőérlelőt. Ne aggódj, most már nem lehet baj ebből.
Nem azt mondom, hogy szülni fogsz, mert ilyen méhszájértékkel tényleg végig lehet még hordani, de a folyamatos intenzív görcsölés/keményedés viszont tovább nyithatja, és akkor viszont 1-2 héten belül szülni fogsz. Az biztos, hogy pihenj sokat, szedjél magnéziumot, ne lépcsőzz, ne takaríts, mert azért még jó lenne, ha bent maradna min. 2 hetet, de ne izgulj, mert akkor sem lesz semmi komoly, ha esetleg a héten megszületne. Élvezd ki a maradék időt, amíg bent rúgkapál és foglalkozz kicsit magaddal, mert hamarosan egy jó ideig nem lesz rá sok alkalmad :).
Utolsó válaszoló! A kérdezőnek már nyitva van a méhszája. nekem a 29-től volt ilyen értékem (vagyis 2100) és szigorú fekvés volt. Mondjuk 6 hét fekvés után én már a 35. héten elkezdtem óvatosan mozogni, mert nem bírtam tovább, és az már nem olyan rossz, ha akkor születik. El is kezdtem még jobban keményedni, görcsölgetni, végül a 36+4. napon szültem.
Kérdésedre... szerintem mérlegelj, hogy neked "belefér-e", hogy 2-3 héttel esetleg előbb születik, mert akkor ne feküdj, csak kíméld magad. Ha végig akarod hordani, akkor feküdj. Hozzáteszem, az én kisfiam 3000g és 52 cm volt, 10/10-es apgar, szóval teljesen életerős, egészséges kisfiú, semmilyen rásegítésre nem volt szüksége!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!