Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt HPV vírus...

Nitu26 kérdése:

Terhesség alatt HPV vírus (szemölcsök)!?

Figyelt kérdés

Volt esetleg valakinek a terhessége alatt a HPV vírus okozta szemölcse?Mennyire veszélyes ez a babára és mi a teendő(persze az orvos az egyértelmű)de ha valaki tud jó gyógymódot az írja meg nekem!Aggódok most emiatt...

29hkm

2013. jan. 30. 21:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt, szülés előtt 3 nappal szedték le. Ha szüléskor nincs akkor szülhetsz simán, ha van akkor csak császárral, mert megfertőzheted a babát. Nekem csak egy pici szemölcs volt, amit lekapartak. Szedesd le,és figyeld ha új jelentkezne, menj rögtön a dokihoz.
2013. jan. 30. 21:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Az unokatesóm 31 hetes terhesen műtötték ezzel, most januárban. A nagyokat leszedték a kicsiket ecseteli. Csak császárral szülhet. 34 hkm
2013. jan. 30. 21:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Bocs az off-ért!

Hol volt a szemölcsötök?És először csak 1db volt, aztán egyre több?Kisebb volt, aztán nagyobb lett?

2013. jan. 30. 22:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Condyloma? Első terhességemnél egy volt, lézerrel levették, simán szülhettem. Második terhességemnél senki nem vizsgált 9 hónap alatt, a 40. héten, az első amnioscopián derült ki, hogy újra kijött, a méhszájamon. Másnapra be is hívtak és császár. :'( Ha szüléskor a szülőcsatornán áthaladva megfertőződik a baba, megvakulhat. De ha kezelik, ecsetelik, vagy leszedik más módon, akkor nincs gond! Csak nem szabad annyiban hagyni, mert gyorsan nő, szaporodik és fertőz. Tehát amíg van a pároddal sem lehetsz együtt, mert megfertőzheted, a gumi véd valamennyire, de nem 100%. A babádnak a pocakodban nem lesz baja!
2013. jan. 30. 22:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Bocs az offért, de ez mitől van? Hogy fertőz meg?
2013. jan. 30. 22:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Na várjatok! Nekem volt szemölcs (odalent), látta bőrgyógyász a gépével, látta az orvosom is, nem kellett vele semmit sem csinálni, a baba természetes úton született meg. Azóta eltelt majdnem két év, jól vagyunk :)

Nem minden szemölcs probléma.

2013. jan. 30. 23:10
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

4. vagyok

Nem minden szemölcs okoz problémát. Ami már évek óta van és nem változik, az nem befolyásolja a szülést. Viszont a Hpv vírus okozta szemölcs (condyloma) sajna elég agresszív kis képződmény. A vírus leginkább nemi úton terjed, bár már rájöttek, hogy sajna közös törölközővel, strandon, stb. tehát gyakorlatilag bárhol elkapható. A lappangási idő is változó, több hónap is lehet. Ha az immunrendszer legyengül vagy változik (pl. terhesség), előjöhet a szemölcs. Fehér vagy hússzínű és a nemi szerv környékén található. Ha nincs kezelve elkezd nőni, karfiolszerűen burjánzani és terjed. Hüvelybe, végbélbe, hugyvezetékbe. Ha kezelik, a tünetek elmúlnak, de gyakorlatilag bármikor újra előjöhet, mivel vírus, így kiírthatatlan. Elég, ha újra változik az immunrendszer. Persze az is lehet, hogy soha többet.

2013. jan. 31. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!