Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nyomásra nagyon érzékeny...

Nyomásra nagyon érzékeny alhas,5hetes terhességénél. Normális?

Figyelt kérdés
Aggódok, mert sajnos volt egy missed ab-m 3éve, ezért különösen vigyáztam magamra, de tegnap mégis kiborultam, és órákon át annyira ideges voltam, és annyit sírtam, hogy szinte nem is emlékszek a történtekre. Órákon keresztül.. Reggel arra ébredtem, hogy rettenetesen érzékeny nyomásra az alhasam, annyira lent, hogy csak 4-5 centi választja el a szeméremtől, és pont középen, egy pontban. Aggódnom kéne?? Azt orvos csütörtökön még alig látott UH-n valamit, 2hét mulva kell csak vissza mennem.

2013. jan. 27. 13:08
 1/5 anonim ***** válasza:

ne aggódj! én kb 7 hetesen mutattam a páromnak, h már kezd egy kicsit kiállni a pocakom és nézze meg, h tapintásra is milyen kemány, majd enyhén megnyomtam kb épp ott, ahol te leírtad. olyan erős fájdalmat éreztem, h kicsit fel is sikítottam, pedig nem vagyok az a sikkantgatós típus. akkor megtanultam, h a terhes pocakunkat nem nyomkodjuk, nem piszkáljuk.

nincs semmi bajod, ne nyomkodd és próbálj megnyugodni :-)

2013. jan. 27. 13:29
 2/5 A kérdező kommentje:
És neked egyébként nem fájt ?? Egyre erősebben érzem, hogy fáj és már nem csak nyomásra hanem folyamatosan. Lehet nem ártana bemennem a kórházba? Nagyon kivoltam tegnap, és félek, hogy összefüggés van.
2013. jan. 27. 13:39
 3/5 anonim ***** válasza:

nekem mindenhol fájt, nyillalt, szúrt, nem tudom, hogyan fogalmazzam, kb a hasamban belül úgy éreztem, mintha izom vagy szalagkötegek feszülnének, az egész elvesztette a rugalmasságát és nagyon merev, kemény lett. gondolom, ilyen környezet kell a babának és ez fokozatosan megteremtődik. egyik fájdalom sem volt nagyon erős, kibírhatatlan vagy vészjósló, így én nem aggódtam és mint kiderült, nem is volt miért. a terhesség első heteiben rengeteg változás megy végbe a testedben és ezek gyakran fájdalommal is járnak vagy legalábbi járhatnak."hiáb

de ha te másképp érzed, akkor hallgass a megérzeseidre. ha nekem egy fikarcnyi rossz érzésm lett volna ezzel kapcsolatosan, azonnal elmentem volna az ügyeletre biztos, ami biztos. inkább menj "feleslgesen" mint, h ne menj és emiatt későn derüljön ki vmi.

2013. jan. 27. 13:49
 4/5 anonim ***** válasza:

szerintem csak annyi az összefüggés, hogy ideges vagy és jobban figyelgeted magad. Valószínű semmi gond sincs. De én azért nem nyomkodnám, főleg, ha fáj (eszembe sem jutott nyomkodni a hasam amúgy terhesen...)

Próbálj meg valami olyan programot csinálni, ahol nem magadat figyelgeted, hidd el el fog múlni az egész fájdalom.

2013. jan. 27. 13:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek :) Egy kicsit nyugodtabb vagyok. Nem megyek egyelőre a kórházba, próbálok egész nap ágyban maradni, úgy mintha enyhülgetne. Ha 1-2nap mulva sem lenne jobb, akkor bemegyek a kórházba, biztos ami biztos. Annyi nyugtat csak, hogy nem vérzek és nem görcsölök, sőt a reggeli evés utáni "hirtelen rosszullét" is megvolt.. tehát remélem nincs nagy gond. Köszönöm mégegyszer :) aki még tudna valamit, az írjon nyugodtan.
2013. jan. 27. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!