Nyomásra nagyon érzékeny alhas,5hetes terhességénél. Normális?
ne aggódj! én kb 7 hetesen mutattam a páromnak, h már kezd egy kicsit kiállni a pocakom és nézze meg, h tapintásra is milyen kemány, majd enyhén megnyomtam kb épp ott, ahol te leírtad. olyan erős fájdalmat éreztem, h kicsit fel is sikítottam, pedig nem vagyok az a sikkantgatós típus. akkor megtanultam, h a terhes pocakunkat nem nyomkodjuk, nem piszkáljuk.
nincs semmi bajod, ne nyomkodd és próbálj megnyugodni :-)
nekem mindenhol fájt, nyillalt, szúrt, nem tudom, hogyan fogalmazzam, kb a hasamban belül úgy éreztem, mintha izom vagy szalagkötegek feszülnének, az egész elvesztette a rugalmasságát és nagyon merev, kemény lett. gondolom, ilyen környezet kell a babának és ez fokozatosan megteremtődik. egyik fájdalom sem volt nagyon erős, kibírhatatlan vagy vészjósló, így én nem aggódtam és mint kiderült, nem is volt miért. a terhesség első heteiben rengeteg változás megy végbe a testedben és ezek gyakran fájdalommal is járnak vagy legalábbi járhatnak."hiáb
de ha te másképp érzed, akkor hallgass a megérzeseidre. ha nekem egy fikarcnyi rossz érzésm lett volna ezzel kapcsolatosan, azonnal elmentem volna az ügyeletre biztos, ami biztos. inkább menj "feleslgesen" mint, h ne menj és emiatt későn derüljön ki vmi.
szerintem csak annyi az összefüggés, hogy ideges vagy és jobban figyelgeted magad. Valószínű semmi gond sincs. De én azért nem nyomkodnám, főleg, ha fáj (eszembe sem jutott nyomkodni a hasam amúgy terhesen...)
Próbálj meg valami olyan programot csinálni, ahol nem magadat figyelgeted, hidd el el fog múlni az egész fájdalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!