Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit jelez, ha estére bedagad...

Mit jelez, ha estére bedagad a bokám?

Figyelt kérdés

Nem vizesedek, csak estére bedagad, a zokni is nagyon belevág olyankor.

Előző terhességnél ilyen nem volt.

2009. aug. 30. 13:30
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
Másszóval vizesedsz... El kell hagyni a sót az étrendből, mert sajnos nem csak a lábad vizesedik, hanem a méhlepény is.
2009. aug. 30. 13:32
 2/10 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy nem vizesedek, ezért furcsállom.
2009. aug. 30. 13:34
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Könyörgöm, ez maga a vizesedés... Ha bedagad a bokád, akkor az vizesedés.
2009. aug. 30. 13:37
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
A terhesség alatt hormonális ok miatt több vizet tart vissza a szervezet, így valamennyi vizesedés velejár. Kérdés, hogy csak a bokád dagad vagy a teljes lábszárad is. (ha belenyomod az ujjad és egy mélyedés marad a helyén, akkor igen) Kerüld a túl szoros zoknikat és amikor pihensz rakd fel a lábaidat. Célszerű a túl sós és túl fűszeres ételektől tartózkodni. Az sem mindegy, hogy a terhesség közepén vagy már a vége fele jársz. A túlzott vizesedés a terhességi toxémia egyik tünete lehet. (magas vérnyomás és fehérje a vizeletben társul még hozzá)Maga a toxémia azért alakul ki mert megbomlik a méhlepény hormonális működés és ez okozza a tüneteket. A rosszul működő lepény pedig veszélyes lehet a babára.
2009. aug. 30. 13:40
 5/10 Tittiritty ***** válasza:
84%
Ha megnyomod a bokád, akkor ott marad a helye?
2009. aug. 30. 13:41
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

Nekem akkor dagad be egy picit, ha túlságosan megerőltetem. Akkor is csak a bokacsontom alatt van egy pukli. Lehet hogy nálad is jelez a szervezet, hogy egy picit többet kéne pihenni.

Amúgy ha a zokni helye megmarad, akkor az valóban a víz miatt van, még akkor is ha máshol nem tapasztalod a dagadást. Mindenképp többet kell pihenni, felpakolt lábbal.

36 hetes kismama

2009. aug. 30. 14:08
 7/10 anonim ***** válasza:
84%

Ha bedagad a bokád, azt jelenti, vizesedsz. Sajnos nekem a vége felé már nem csak este dagadt be, és papucsba se tudtam lépni...

Hideg vizes borogatás, és ülj sokat felpolcolt lábakkal!

2009. aug. 30. 14:08
 8/10 A kérdező kommentje:

27 hetes vagyok. Csak a bokám dagad be, de inkább úgy mondom, hogy a bokacsontom mellett. Ha benyomom az ujjammal, nem marad ott a helye, rögtön eltűnik.

Tény és való, hogy pihenni nem tudok, mert van egy 17 hónapos örökmozgóm.

2009. aug. 30. 20:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha a zokni helye is ott marad, akkor az vizesedés, hiába pontoztál le mindenkit. A vizesedés nem kell a nap 24 órájában meglegyen, elég egy fárasztó nap, és a végére dagad be a lábad. De ahogy haladsz előre a hetekben egyre többször fogod ezt tapasztalni.
2009. aug. 30. 21:32
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi, de nem én pontoztalak le titeket. Nem szokásom.

És nem értem miért kell a kérdezőt okolni a lepontozásért, mikor a legtöbb esetben nem ő pontoz, hanem a kedves válaszolók.

2009. aug. 30. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!