Mit tehetek a koraszülés megelőzése érdekében?
Nincs semmilyen veszélyeztető tényező hál Istennek a terhességem eddigi ideje alatt, de szeretnék minden tőlem telhetőt megtenni, hogy ez így is maradjon.
22 hkm
Én is 22 hetes vagyok és én is nagyon parázós, ráadásul tegnap óta iszonyatos derékfájdalmam van, de szerintem túl sokat olvasunk neten az a baj :) Nyugodj meg, pihenj, többször keveset sétálj, szedj terhesvitamint, magnéziumot, kerüld az alkoholt, dohányzást és akkor mindent megtettél :)
Boldog Babavárást :)
Szia.
Nyugodj meg,ha az orvosod azt mondja,hogy minden rendben van,akkor nem kell parázni semmitől sem.Én veszélyeztetett vagyok,sajnos egy hete nagyon-nagyon erős menzesz szerű görcsöm volt,és az ügyeletes főorvos nagyon sok pihenésre intett.Te is pihenj sokat,ne emelgess,szedd a magnéziumot(én magnerotot szedek napi 3x1-et),ne idegeskedj,ne terheld túl magad,ne tégy óriási sétákat.Én már nem szedem a terhes vitamint,mert azt inkább a terhesség elejére ajánlják amíg kifejlődik a baba minden szerve.Én már csak a magnerotot szedem,meg sok vasban gazdag ételt(mert vérszegény vagyok),és sok kalciumot eszem.És még egyben vagyunk hála Istennek,pedig már egy hete majdnem minden nap enyhén görcsölök.Jót tesz a magnerot.
23+4 hkm
Például menj el fogászatra, hogy nincs-e romló vagy gyulladt fogad, mert ez is okozat koraszülést. Jobb ha elkerülöd a tömeget, hogy ne szedj össze fertőzést. Ne erőltessed meg magad, ne emelgess, ne végezz hasizomgyakorlatokat. Kerüld az uszodákat, ha lehet, mert a hüvelyi úton összeszedett nyavalyák is okozhatnak koraszülést.
Nekem mindezek ellenére is a 34. héten indult meg a szülés, bár nekem már jó ideje nyitva volt a méhszájam, tudtuk, számítottunk rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!