Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit tennétek? 40 évesen...

Bánatos kérdése:

Ti mit tennétek? 40 évesen négy gyerek mellett,5. baba érkezne!

Figyelt kérdés
Férjem és én közalkalmazottak vagyunk,3 hónap múlva mehetnék vissza dolgozni.A legkisebb akkor lesz 3 éves,kezdi az ovit.Két nagyobb fiam egyszerre megy iskolába,éppen akkor szülnék.És még van egy kisfiú aki nyáron lesz 5 éves!Ugye,van min tépelődnöm???Kösz előre is a válaszokat!

#4gyerekes #kismamák.
2013. jan. 6. 13:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nyilván nem egyszerű a helyzet, de ezt én is alá tudom támasztani, hogy 5 kicsi gyerekkel sokszor nem könnyűek a mindennapok, de én úgy érzem, megér minden áldozatot, mert közben meg annyi, de annyi szeretetet kap az ember tőlük, hogy bőven kárpótolnak a nehézségekért, áldozatokért! Írtam, hogy nálunk mindegyik tervezett volt, de ezt azért hozzáteszem (a megnyugtatásodra, hogy lásd, más is jár így), hogy az ötödik nálunk is óvszer mellett fogant, pár hónappal előbb, mint ahogy terveztük. Ekkor a negyedik még csak 8 hónapos volt... Pillanatnyi "kétségbeesés" után azonban már nagyon örültem neki, hogy így alakult, és egy pillanatra sem jutott eszünkbe az abortusz. Mostmár ő is elmúlt egy éves, és nagyon örülünk, hogy hamarabb jött, sőt, a hatodiknak is nagyon örültünk és nagyon várjuk!

Az emberekről pedig annyit, hogy igen, sajnos sokszor rosszindulatúak, de engem ez nem érdekel! Mi a férjemmel mindketten diplomás, értelmiségi családból származunk, és tisztességes körülmények kötött neveljük a gyermekeinket, kőkemény munkával szerzett pénzből, nem pedig az állam pénzéből. Persze sokan ezt abszolút nem értik meg. A legtöbb ember nyűgként fogja fel a gyerekvállalást. És pont tegnap hallottam, hogy Magyarországon 1,2 az átlag gyerekszám, és ha a 30-40 éves generáció nem szedi össze magát, és nem vállal több gyermeket, el fog fogyni a társadalom... Szomorú!

Ha tudok segíteni, bármiben, írj!

A 6. babáját váró kismama

2013. jan. 8. 10:38
 12/16 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem: a legkisebb lány? Vagy ő is kisfiú?

Megint én voltam (utolsó). :-)

2013. jan. 8. 10:40
 13/16 A kérdező kommentje:

Kedves vagy hogy megosztottad velem az 5. babád történeteit:)!Köszönöm.A kérdésedre válaszoljak,az utolsó baba,hihetetlen,de Lány!Izig-vérig:))Nálatok hogy oszlanak el?Megirod mennyi idősek pontosan?és most hányadik hónapban vagy?Irhatsz privátba is ha akarsz!

Való igaz,nagyon kevés a baba,M.o-on,és nagyon sok az idős ember,nincs utánpótlás,DE megtudom érteni az okát,nem lehet normálisan élni ennyi pénzből,annyi mindet megadni a gyerekeknek-amennyit megakarnak adni a mai szülők.a mai gyerekeknek.Régebben egyszerűbb életet éltek(a mi gyerekkorunkban még),az emberek,nem volt ennyi fizetni való,Net,autó,telefonok,Kábel Tv stb. A Gázárakról nem is beszélve,épp ma adtam fel a postán 98.000 ft-ot,és ebbe még nincs benne minden!Szóval,persze,mindenki fél,már a második babát bevállalni,és persze,épp ezért néznek rám az ismerősök "olyan"arccal,mikor újra és újra gömbölyödni láttak:))

2013. jan. 8. 20:54
 14/16 anonim ***** válasza:

Jelentkezem én is, a másik 6. babát váró Anyuka ezen az oldalon (azt hiszem mi ketten vagyunk csak).

Sok sikert nektek a Babához, minden jót kívánok!

Nálunk az 5 gyerek mind 6 év alatti, juniusban fog születni a 6. babánk (30 éves vagyok)

Én is tudnék mesélni meg nem értésről, rosszindulatról (családon belül is, sajnos), de azt hiszem megtanultunk egyre kevesebbet foglalkozni vele.

2013. jan. 8. 21:49
 15/16 A kérdező kommentje:
Atyaisten!Gratulálok neked is,mind a gyerekekhez,mind az éppen érkező babához is!Minél könnyebb kismamaságot,és még könnyebb szülést kívánok Neked szívből!Ha akarsz,van kedved,és egy kis időd,irva beszélgetni,nyugodtan irj privátba is!Megkérdezhetem,hogy terveztétek-e az utolsó babát?Ha nem,mennyi idő volt,amíg eltudtad dönteni,hogy mi legyen?
2013. jan. 8. 23:58
 16/16 anonim ***** válasza:

Jó, hogy így összejöttünk! :-)

Én írtam Neked privit!

A korábbi 6. babás kismama

2013. jan. 9. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!