Nem tudják megállapítani, méhen kívüli terhességem van-e, vagy normális?
mennyi idős terhes lennél most?mert mikor énn pozitivat teszteltem hétfőn,pénteken mentem dokihoz,semmit nem látott akkor beijesztett hogy ez lehet méhen kivüli,aztán visszahivott 2hét mulva akkor már látta a petezsákot méhen belül,remélem minden rendben lesz!
18+3hkm
Ha nincs panaszod és a terhességet sem találják, akkor miért akarnak műteni?
Sajnos én is voltam ilyen helyzetben, azzal a különbséggel, hogy már a pozitív teszttől kávézacc szerű vérzésem volt és egyik éjjel olyan fájdalmaim voltak, hogy be kellett vinni a kórházban. Ott az ügyeletes doki fél órán keresztül kereste a terhességet, de semmit nem talált, így hazaküldött, de a folyosón utánam rohant, hogy mégis maradjak. Másnap folyamatosan nézték a hcg szintem, majd a legprofibb uh-s doki is megnézett. Ő sem találta meg a terhességet, de talált egy 5 cm-es vérömlenyt, amiből már biztosak voltak a méhen kívüliben. Laparoszkópiás műtétem volt. A bal petevezetőmben volt a terhesség, de nem kellett a petevezetőmet eltávolítani szerencsére. Azért sem találták, mert a bal oldali petefészkemet nem nagyon lehet uh-n látni, mert hozzásimul a méhemhez.
Érdekes módon, engem a vérzés és a fájdalom ellenére végig biztattak, hogy biztosan csak kicsi a terhesség, ne keseredjek el. Ezért nem értem, hogy téged miért akarnak műteni.
De van egy pozitív kimenetelű sztorim is. Egyik ismerősömnél megállapították a méhen kívüli terhessége amikor vidéken volt a szüleinél. Nem volt semmi tünete, csak a pozitív teszt utáni első uh-ra ment. A család orvosához ment, benne megbízott. Már elő is jegyezte műtétre, de vissza kellett mennie Pestre, ahol elment a saját orvosához, aki megtalálta a babát méhen belül. Állítólag elvándorolt, de szerintem eleve jó helyen volt, csak jól elbújt. Már meg is született. Első kézből származó info, mert az anyuka tőlem érdeklődött a műtét menetéről.
Drukkolok, hogy minden rendben legyen veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!