Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki mostanában adott le TGYÁS...

Aki mostanában adott le TGYÁS igénylőlapot! Kitöltöm itt neten és kinyomtatom? Milyen mellékletek kellenek hozzá?

Figyelt kérdés
A foglalkoztatói ig. Az csak akkor kell ha valaki nem a munkahelyére adja le mert mondjuk nem tb kifizetőhely? Állami szervnél dolgozom. A leadáshoz kell a gyerek Taj kártyájának a száma? Mennyi idő mire az megérkezik? Kell valamilyen írásos dokumentum arról, hogy a szülési szabadságomat kiveszem és hogy meddig szeretnék "távollenni" vagy az csak a gyednél van?

2013. jan. 1. 19:39
 1/5 anonim ***** válasza:

En ezt a listat kaptam a mhelyemrol:

Nyilatkozat a terhességi-gyermekágyi segély megállapításához (OEP TGYÁS nyilatkozat)     

Terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolás

Terhesgondozási könyv

Szülését igazoló kórházi igazolás

Gyermek születési  anyakönyvi kivonatának másolata

irtam nekik hogy a terhesallomanybaveteli igazolas nekem nincs + nem ertem miert kell a terhes kiskonyv (szerintem az "titkos" orvosi adatokat tartalmaz, nem kerhetik). Meg varok a valaszra, holnap kapok elvileg. Majd megirom.

2013. jan. 1. 21:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Megkaptam a választ. Tehát:

- A munkáltató fogja a foglalkoztatási igazoláson jelölni, hogy mikortól kéred a tgyást.

A következő kell:

- OEP nyilatkozatot kitölteni

- Szülést igazoló kórházi igazolás

- Gyermek anyakönyvi kivonatának másolata.

2013. jan. 2. 10:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja és a foglalk. igazolást a munkahely tölti ki, taj számot meg kell várnod. Nekünk 2.5 hét alatt megjött.
2013. jan. 2. 10:17
 4/5 A kérdező kommentje:
az eredeti kórházi igazolás vagy másolat? egyéb fénymásolatok nem kellenek?pl.gyerek taj kártyája? Akkor 2 hétig nem is lehet leadni a tgyást a taj miatt? talán még az előző táppénz fedi és nem lesz elcsúszás az utalásban.
2013. jan. 2. 10:40
 5/5 anonim ***** válasza:
A taj szám ügyintézését valamennyivel meggyorsíthatod, hogyha megvan már a gyerek lakcim kártyája, és az anyakövi kivonata. Ekkor felhivod az oep ügyfélszolgálatát, és megkérdezed, hogy benne van e már a gyereked a "listájukban".(hétfőnként kapnak listát az ujszülöttekről, ezután lehet tajszámot generáltatni) Szóval ha igen, akkor mehetsz is személyesen a kirendeltségükbe, és kérsz egy igazolást amin rajta van a gyerek taj száma. Ezzel bemész a tgyás részlegre, és véglegesited az igénylést. Ha még nincs az oep listájában a gyereked, akkor azt meg kell várnod, mert anélkül nem tudnak taj számot generálni neki,hiába mész be személyesen. Nekem úgy volt,hogy 6-án szültem, 17.-én (hétfőn)lett benne a listájukban a gyerkem, igy aznap bementem a lakcimkártyával és születésivel, és kikértem az iazolást a taj számról ezeket leadtam a tgyásnál, plusz a MÁK-ba is átmentünk ott pedig leadtam a családi és anyasági támogatás kérelmemet. A taj kártyát pedig 4 nap múlva, 21-én postázták ki.
2013. jan. 3. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!