Szülésnél a mentö hova visz?
Sziasztok!
Azenne a kérdésem, hogy 27 hetes vagyok, tehàt még elméletben messze a szülés, de ha màr idön belül vagyunk tehàt 36-37 utàn és beindul a szülés, kihívom a mentöt ( kocsink sajnos nincs) akkor a mentönek mobdhatom, hogy meik korhàzba vigyen? Dunakeszin lakok de lakcím szerint is és dokim szerint is az Uzsokiba tartozom. Oda fog vinni vajon vagy Vàcra, ami a,településhez tartozó korhàz? Illetve apuka jöhet a mentövel velem?
Vagy mentö helyett hívjak taxit? Annak jobban örülnék, de félek, nem vàllalnàk a fuvart, ha kiderülne vajúdok...
Köszönöm a vàlaszokat!
( Elnêzêst de a telefonomon nincsen hosszú ö... )
Szia! Dunakeszi lakos vagyok, uzsokiba fogok szulni masodjara is! A mento vacra visz, leszarja sajnos h lakcim szerint vagy fogadott orvos szerint hova tartozol.. :/
Taxival eltudod jatszani h ne lassa par percig mi bajod :) utana mar nem tesz ki a kocsibol szerintem. En nem mondanam egybol h uzsoki korhaz, hanem h pl xy fele menjen aztan pontositubk ut kozben.
Én alapból vidéken laktam, amikor szültem. Így oda is jártam a fogadott orvosomhoz vizsgálatokra 8,5 hónapig (Szolnok).
A sors úgy hozta sajnos, hogy autóbalesetünk volt.
Nem nagyon voltam képben, amikor már a tűzoltók vettek ki a kocsiból, de arra emlékszem, hogy a kezembe fogtam a kis könyvemet. Nem tudom, hogy került hozzám, mert mindig a táskámba tartottam, bárhova is mentem. Gondolom kivettem belőle a baleset után közvetlen.
Beraktak a mentőbe és már csak arra emlékszem, hogy bekötötték az infúziót, rádión beszélt az egyik mentős a központtal és értesítették a kórházat és az orvosomat is.
Amikor beért a mentő a kórházba, már mindenki beöltözve várt. Elaltattak és az volt a következő emlékem, hogy egy kórházi kórteremben ébredtem fel, mindenkitől elszeparálva.
Csövek lógtak ki mindenhonnan. A férjem kisebb zúzásokkal megúszta a balesetet. Őt engedték be egyedül hozzám, majd amikor az orvosom és a férjem is elmondta, hogy mi történt, akkor hozták be a lányunkat.
Sürgősségi császárral született kereken 3 kilóval és 52 centivel, teljesen egészségesen!
Ahogy elaltattak, kb. 10-15 perc alatt már ki is vették. Összevarrtak és utána csinálták a többi kisebb dolgot rajtam, mint pl. gipszelés (lábam), és a vállamon varrtak össze, majd be voltam kötve, mint egy múmia.
Másfél hónapig voltunk kórházba, természetesen a lányomat addig nem engedték haza, bár apa bármikor elvihette volna.
Tejem szerencsére lett, bár pár napig eltartott, amire beindult, mert körülményes is volt a szoptatás.
A férjemet mindennap beengedték hosszabb időre is. Amikor levették a fekvő gipszet, akkor raktak rá járót és akkor vittek át minket a szülészetre, mivel addig a baleseti intenzíven voltunk elszeparálva.
Azóta eltelt 1,5 év. A lányunk csúcsformában, én pedig már csak a hegekből emlékszem erre az egészre.
A férjem a mentőbe beszállhatott, de a műtőbe már nem jöhetett be. Viszont folyamatosan tájékoztatta egy nővér, hogy mi történik.
Illetve, amikor kivették a lányunkat, akkor mondta is a nővér, hogy a csecsemőst kövesse a párom.
Ahogy összevarrt és átadott a szülészem a baleseteseknek, ment ő is egyből a férjem és a lányunk után. Illetve, mindenről intézkedett a továbbiakban.
Egyébként a ceglédi kórház közelebb lett volna kb. 10 km-rel, de nem oda vittek, hanem a Hetényibe, mivel fejlettebb és jobban fel vannak ilyen dolgokra készülve.
Egyébként le a kalappal előttük. Igaz inkább maradtam volna gipszes lábban a sürgősségin, mint a szülészeten, de nem kívánság hangverseny sajnos!
3 hónapos volt a lányunk, amikor felkerestem a mentősöket és vittünk egy hatalmas ajándékcsomagot a 3 mentősnek, akik akkor talpon voltak és nem rettentek meg a feladatuktól!
A sürgősségi osztály is kapott ajándékcsomagot, a szülészet nem. Természetesen az orvosunk is kapott "jutalmat"/hála pénzt.
Kivétel nélkül mindenki megvolt hatódva.
Én nem kívánom neked a mentős szülést, teljesen mindegy, hogy milyen oknál fogva kell őket riasztanod/riasztania másnak.
Én kb. a lányom 7. hónapjáig bőgtem, ha csak meghallottam egy mentőt is. Az emlékek (már amim van) a szüléssel kapcsolatban nagyon bennem élnek/éltek.
Most már kevésbé, max. csak könnyezem, ha kora mentőt látok itthon, Pesten.
Nekem annó azt mondta az orvosom, hogy a mentősnek meg kell mondani, hogy x kórházba járok terhesgondozásra, ott az orvosom és mutassam a kiskönyvem, amiben benne van az orvosom neve. Azt mondta, ha így teszek, akkor oda visz a mentő az orvosomhoz.
Nem került sor rá, hogy kipróbáljam, mert a férjem vitt be, de hittem neki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!