Ismert a megtermekenyites datuma, akkor ti hogy szamoljatok a heteket?
Elso het akkor amikor mar betoltott hetekrol beszelunk, vagy amikor elkezdodott az elso het?
Ezen kivul ha folyton 3-4 napos elterest tapasztalok azuh.-nal, akkor valoszinuleg annyi ido volt amig beagyazodott es elkezdett zigotasodni?
Mivel nekem pontos 28 napos ciklusaim voltak a 14-15. napon levo peteeressel, igy nekem minden ugyanazt a szuletesi datumot hozta ki. Ugyanis igy nekem pontosan kijon, hogy a mensi elso napjatol 40 hetre van a kiirt datum, a baba fogantatasatol 38 hetre. Kulfoldon elek, itt a 12. uh elsodleges funkcioja a baba koranak pontositasa nagyon preciz meressel es ez is a mensi szerint, illetve fogantatas szerinti datumot dobta ki szuletesi datumnak. Vegul a fiam ezelott harom nappal szuletett, harom nap nem jelent semmit, mindegy, hogy mennyire pontosa a szamitas, a baba szuletese akkor is csak egy viszonyitott datum, a legtobb baba az azelotti ket hetben, vagy az utana levo ket hetben indul utnak, szoval pontosan szerintem soha senki es semmi nem fogja tudni megjosolni, hogy mikor szuletik meg egy gyerek.
Most a 2. babamat varom, a 15. napon fogant, a 12. heti dating scan szerint ez a baba is annyi idos, mint mensi szerint lenne.
Itt azt mondjak, hogy a 11-14. het kozott, ha a magzat egy jo geppel nagyon-nagyon precizen van lemerve, akkor szinte tokeletesen meghatarozhato a kora, a kesobbiekben az uh meresnek mar semmi jelentosege a magzati kor szempontjabol, mert a 14. het utan mar a genetikai novekedesi sajatossagok is latszanak a babakon. (Az elso babam a 20. hetre mar ket hettel tunt nagyobbnak, mint az atlagos meretu 20. hetes magzatok, de nem lett hirtelen ket hettel idosebb, csak nagyobb volt, mint a tobbiek. Ezt a ket hetes elonyt kesobb is tartotta, de megsem a 38. heten szuletett meg, hanem mint irtam szinte pontosan idoben, csak eppen 4 kg-os volt es hosszu.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!