Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen okokból nem láthatja...

Milyen okokból nem láthatja az apa a gyerekét?

Figyelt kérdés
Külön mentünk a párommal és nagyon megutáltuk egymást egy ideje.Én nem szeretném hogy köze legyen a gyerekhez és ezt ő is tudja, a gyerek nem is érdekli semmit sem képes belefizetni a dolgokba és ő is csak azért akarja majd látni hogy engem idegesítsen.Gondolkodtam rajta hogy kimegyek külföldre,ez lehetséges vagy köteles vagyok maradni Magyarországon az apja miatt?? (Hozzáteszem hogy nemvolt köztünk házzasság és a gyerek is az én nevemen lesz ha megszületik)

2012. dec. 10. 23:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

Úgyis kitalál valamit, hogy láthassa és ha normális, nem lehet távol tartatni, szóval ha alkalmas rá, úgyis látni fogja és valószínűleg az, mert különben nem lenne értelme hazudoznod.

Törődj bele.

2012. dec. 11. 00:59
 12/22 anonim ***** válasza:
58%

Kedves 10-es. Sajnálom ami veled történt,de honnan tudod hogy a kérdezőnél is ez van?

Nem írta sehol sem hogy agresszív,vagy bármi! Nekem az írásából az jött le hogy utálják egymást és piti módon így akar bosszút állni a férfin,az hiszi hogy ettől jobb lesz!

Neki lehet,de hol van ilyenkor a gyerek??? Mert már nem csak azt kéne nézni hogy csak nekem mi a jó hanem nekem és főleg a gyerekemnek mi a jó!!!

2012. dec. 11. 01:12
 13/22 anonim ***** válasza:
55%
Ha nincs apasagi elismerő nyilatkozat, akkor alapesetben ugy veszik, hogy a gyereknek nincs apja. Ilyen nyilatkozatot az apa önállóan nem tehet, ehhez mindig kell az anya beleegyezése. Ha te nem akarod ezt, megis akarja a gyereket, indíthat apasag megállapítása iránti keresetet, amiben akar dns vizsgálatot is el rendelhetnek. A költségeket a mindenkori vesztes fel fizeti. Amíg a gyerek csaladi jogállása nincs rendezve, se útlevelet, se személyét nem kaphat, igy kulfoldre vinni nem tudod.
2012. dec. 11. 06:17
 14/22 anonim ***** válasza:
45%

10 es vok. Le szarom, hogy le pontoztok. Majd meg tudjátok ti is a magyarok Istenét ilyen hozzá állással az tuti.

Nem kérhet apaság megállapítását!!!

Gondolj már bele, ha a kérdező egy ribanc lenne, lefeküdt 20 pasival és mind pert indít! Nem lehet! Pont az ilyen esetek miatt! Nem azt mondom, hogy a kérdező ribanc, de rá is vonatkozik a törvény! Olvass utána, feketén fehéren le van írva!

Azonnal be kell íratni egy fiktív apát (nem magyarázom mi ez, olvass utána), már is rendezve van a gyerek családi állapota!

De írta, hogy egy szemét. Azt írta, alkoholista. (az pont elég indok, hogy ne legyen hozzá köze!) Olvass mindent, ha már olvasol! Aztán lehet lepontozni!!! Segítséget kért, nem ítélkezést. Honnan jössz te ahhoz, hogy bárki felett ítélkezz? Húzd fel a cipőjét és járd végig azt az utat amit ő! Na majd utána magyarázz hülyeségeket, az apai jogokról. Fontosabb a gyerek nyugalma és testi épsége, mint az apa jogai! Ítélkezhettek minta anyucik, apucik. A világ akkor sem rózsaszín mindenkinek. Valakinek bizony kőkemény!

2012. dec. 11. 08:59
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 14-es, nem tudom honnan vetted, hogy az apa nem kérheti az apaság megállapítását. Az azért nagyon érdekes lenne. Neki is vannak jogai.

[link]

Keress rá nyugodtan: apaság bírósági megállapítása.

Egyébként sajnálom ami veled történt, de nem biztos, hogy a kérdezőnél ez áll fenn. Nem azt írta, hogy alkoholista, hanem, hogy mostanában iszik, amit gondolom csak valakitől hallott. Nem valószínű, hogy pár hónap alatt alkoholista lett. Az meg, hogy a gyerek nem érdekli egyáltalán nem biztos, hiszen még meg sem született.

Kérdező: Ha utáljátok egymást, érthető, hogy nem érdeklődik irántad, nem akar veled találkozni, de majd csak akkor vonj le következtetéseket, ha a gyerek megszületett és nem látogatja.

2012. dec. 11. 09:53
 16/22 anonim ***** válasza:

Kedves 10-es 14-es,te aztán borzalmas ideges típus lehetsz!

Egyszóval nem írtam hogy a gyerek kárára éljen az apa a jogaival,csupán csak annyit hogy a gyereknek joga van ismerni az apját!!! És elég nevetséges mert a szülők utálják egymást,máris a még meg sem született gyereket használják egymás ellen!

Nem kell ehhez elismerni,a nevét adni,minden nap látni,de akkor is tudnia kéne ki az apja! Főleg hogy 15éves kora után a gyerek kérheti az apja kilétét! Ez benne van a törvényben nézz utána.

Igaz nem vagyok a kérdező helyzetében,de alkoholista apa mellett nőttem fel,nem volt jó gyerekkorom,de soha nem szerettem volna ha nem tudom ki az apám!!!

2012. dec. 11. 10:29
 17/22 anonim ***** válasza:

Igen, ideges típus vagyok! :D Te is az lennél, de nem akarok nyugtatókon élni.

Érdekes, hogy egy ügyintéző oldalról tájékozódsz. Ha van ügyvéded kérdezd meg hogy NEM KÉRHET! Nekem van ügyvédem, (a millió tárgyalás után kell) ő mondta. Olvasd el a törvényeket. De nem vitatkozok. Te is intelligens vagy látom.

2012. dec. 11. 11:28
 18/22 anonim ***** válasza:
Ja igen még annyit, hogy mivel bizonyítja, hogy ő az apa? Az anya azt is mondhatja, hogy nem volt vele testi kapcsolata. Értsd meg, hogy hiába kapálózik. Ennyi erővel minden jött-ment kérheti az apaság megállapítását. Végül is a gyerek érdeke, hogy a 20-ik pasi után is hurcolják DNS vizsgálatra. Hidd el nem így működik.
2012. dec. 11. 11:30
 19/22 anonim ***** válasza:

Te vagy az intelligens! Én azt mondtam hogy a gyereknek van joga tudni ki az apja ha ő akarja! Milyen jó lesz majd neki mikor megkérdezik tőle hogy ki az apja és ő nem tudja! Főleg a többi gyerek,akik néha nagyon "gonoszak" tudnak lenni!

Én sem a gyerekem apjával élek,de a lányom (2,5éves) mégis tudja ki az apja! Pedig nem a szívem csücske az apuka,de eszembe sem jutott az ami a kérdezőnek!

Nekem is volna okom nyugtatót szedni,már csak a gyerekkorom miatt is,de én sem teszem.

De nem vitatkozom tovább veled,szép napot!

2012. dec. 11. 11:45
 20/22 anonim ***** válasza:

A gyermek apjának azt kell tekinteni, akivel az anya a fogamzási idő kezdetétől a gyermek születéséig eltelt idő vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állott. Az apaság vélelmét meg lehet támadni, ha az, akit a vélelem alapján apának kell tekinteni, a gyermek anyjával a fogamzás idejében nemileg nem érintkezett, vagy a körülmények szerint egyébként lehetetlen, hogy a gyermek tőle származik, vagy ha a származás reprodukciós eljárás következménye, és az anya férje, illetve élettársa az eljáráshoz nem járult hozzá.

A megtámadásra jogosult a gyermek, továbbá az, akit a vélelem alapján a gyermek apjának kell tekinteni, a gyermek halála után annak leszármazója, vagy az ügyész. Az apaság vélelmét a gyermek a nagykorúsága elérése utáni egy évig, a többi jogosult pedig a gyermek születéséről szerzett értesülése időpontjától számított egy év alatt támadhatja meg.

Az apaság vélelmének megdöntése iránti per megindítása előtt a gyámhatóság cselekvőképtelen kiskorú esetében az anyát és a vélelmezett apát meghallgatja. A gyámhatóság a perindításhoz csak akkor járulhat hozzá, ha a származás kiderítése és a családi jogállás rendezése a kiskorú érdekében áll.

Tehat a kozvelekedestol elteroen a verszerinti apa nem indithat keresetet....

2012. dec. 11. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!