Szabad enni ezekből a terhesség alatt?
-füstölt, gyorsérlésű, vagy érlelt szalámi (paprikás ill. csemege)
-főtt-füstölt szalonna
-tükörtojás
-amibe nyers tojás kerül, pl. fasírt, töltött paprika...
Ezekből mindenből ehetsz. Gondolom a fasirtot és a töltött paprikát megsütöd/főzöd...
Nem kell ennyie parázni! Csak nyersen ne edd a tojást, inkább jól süsd vagy főzd meg.
Természetesen a nyers húsok is tiltó listán vannak, de másról nem tudok!
Érlelt, ha nemespenész van rajta, nem ajánlott, de hallottam, aki evett, és semmi gond nem lett.
Füstölt szalonnát ettem mindkettőnél, nem lett gond.
Tükörtojást úgy ettem, hogy átsütöttem mindkét felét, kerülve a nyersséget.
Fasírt és társai, bennük sütés közben megsül a nyers tojás, szóval szerintem belefér (sütibe is nyers tojás megy, aztán megsül a tésztában).
Sima nyers tojást nem ennék semmi pénzért, még nem babásan sem :/
Igen!!!!
A fasirtot megsütöd, a töltött paprikát megdőzöd, gondolom nem nyersen eszed:)))
Ennyi erővel sütit sem ehetnél, mert tojás van a piskótában!
A szalonna nevében is benne van, főtt füstölt, ami nem nyers!!!
Tükörtojástól se lesz semmi bajod, ha friss a tojás, és mindd akét oldalát megsütöd!
A füstölés is egy hőlezelés a téliszaláminál!!!
Az a lényeg nyersen ne edd a húst, a tojást, halat, Ételben lehet!!!
Igen, persze megsütöm és megfőzöm őket... :) De milyen igazatok van a sütivel kapcsolatban is, nem is értem, hogy nem jutott ez eszembe! :)
Csak annyi mindent hallani már manapság, hogy az ember inkább több helyen utánaérdeklődik a dolgoknak!
Egyébként egy ideig a felvágottra voltam rákattanva, most pedig a szalámira. Ezért is kérdeztem, hogy nem-e gond, ha ilyeneket is eszem és többször is!
Köszönöm az eddigi gyors válaszokat!
Ezeket mind ettem, semmi bajom nem lett.
A tükörtojást úgy megsütöttem, hogy kemény volt a sárgája, mint a főtt tojásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!