Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szabad enni ezekből a terhessé...

Szabad enni ezekből a terhesség alatt?

Figyelt kérdés

-füstölt, gyorsérlésű, vagy érlelt szalámi (paprikás ill. csemege)

-főtt-füstölt szalonna

-tükörtojás

-amibe nyers tojás kerül, pl. fasírt, töltött paprika...

2012. dec. 10. 16:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ezekből mindenből ehetsz. Gondolom a fasirtot és a töltött paprikát megsütöd/főzöd...

Nem kell ennyie parázni! Csak nyersen ne edd a tojást, inkább jól süsd vagy főzd meg.

Természetesen a nyers húsok is tiltó listán vannak, de másról nem tudok!

2012. dec. 10. 16:05
 2/12 anonim ***** válasza:

Érlelt, ha nemespenész van rajta, nem ajánlott, de hallottam, aki evett, és semmi gond nem lett.

Füstölt szalonnát ettem mindkettőnél, nem lett gond.

Tükörtojást úgy ettem, hogy átsütöttem mindkét felét, kerülve a nyersséget.

Fasírt és társai, bennük sütés közben megsül a nyers tojás, szóval szerintem belefér (sütibe is nyers tojás megy, aztán megsül a tésztában).

Sima nyers tojást nem ennék semmi pénzért, még nem babásan sem :/

2012. dec. 10. 16:06
 3/12 anonim ***** válasza:

Igen!!!!

A fasirtot megsütöd, a töltött paprikát megdőzöd, gondolom nem nyersen eszed:)))

Ennyi erővel sütit sem ehetnél, mert tojás van a piskótában!

A szalonna nevében is benne van, főtt füstölt, ami nem nyers!!!

Tükörtojástól se lesz semmi bajod, ha friss a tojás, és mindd akét oldalát megsütöd!

A füstölés is egy hőlezelés a téliszaláminál!!!

Az a lényeg nyersen ne edd a húst, a tojást, halat, Ételben lehet!!!

2012. dec. 10. 16:07
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Terhesen MINDENT ehetsz. Nem kell törődni a ma szokásos tiltásokkal! Én többször is ettem tartárbifszteket, amiben a hús és a tojás is nyers, de soha nem lett sem nekem, sem a babáimnak semmi baja.
2012. dec. 10. 16:10
 5/12 anonim ***** válasza:
tükörtojást nem (nyers a közepe), nyers, azaz füstölt húsféléket nem, de fűstölt-főtt mehet, fasírtot meg gondolom megsütöd, mehet, töltött paprika szintén megfő
2012. dec. 10. 16:18
 6/12 A kérdező kommentje:

Igen, persze megsütöm és megfőzöm őket... :) De milyen igazatok van a sütivel kapcsolatban is, nem is értem, hogy nem jutott ez eszembe! :)

Csak annyi mindent hallani már manapság, hogy az ember inkább több helyen utánaérdeklődik a dolgoknak!

Egyébként egy ideig a felvágottra voltam rákattanva, most pedig a szalámira. Ezért is kérdeztem, hogy nem-e gond, ha ilyeneket is eszem és többször is!

Köszönöm az eddigi gyors válaszokat!

2012. dec. 10. 16:18
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
előttem szólómnak üzenem, h mázlija volt, de nem több!!! Hülyeség ilyen ostoba kockázatokat vállalni
2012. dec. 10. 16:19
 8/12 A kérdező kommentje:
Még a nyers tojásról annyi, hogy természetesen én sem enném meg soha nyersen! Csak valahogy a tükörtojástól is tartózkodtam eddig az állaga miatt, de akkor majd jól átsütöm... :)
2012. dec. 10. 16:21
 9/12 anonim ***** válasza:

Ezeket mind ettem, semmi bajom nem lett.

A tükörtojást úgy megsütöttem, hogy kemény volt a sárgája, mint a főtt tojásnak.

2012. dec. 10. 19:42
 10/12 Gabi86 ***** válasza:
és mákot?nem simán akarom enni,de jön a karácsony és imádom a mákos beiglit.szóval lehet enni?
2012. dec. 10. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!