Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a kötelező terhességi...

Ha a kötelező terhességi vizsgálatokra mennék munkaidőben, akkor létezik e olyan, hogy azt a napot amikor vizsgálaton voltam elszámolják valamilyen formában? (nem a betegállományra gondolok és a fizetetlen távollétre)

Figyelt kérdés
Elvileg van ilyen, de nem tudom, hogy kell e igazolni vagy valamit ráíratni a papírra stb.?
2009. aug. 19. 11:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Így szól a dolog jogi része. A kismama a vizsgálat idejére mentesül a munkavégzés alól, és arra az időre távolléti díj jár. Ez nálunk a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy reggel a kismama elment a laborba és/vagy az orvoshoz és miután végzett jött dolgozni.

2009. aug. 19. 11:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia! Csatlakozom az első válaszadóhoz. Valóban mentesülsz a vizsgálat idejére a munkavégzés alól. Nálunk csak egy igazolást kértek, hogy aznap dokinál voltam, aztán beértem, amikorra beértem. Kérdezz rá a munkahelyeden, mert ez lehet helyenként változó is. Pl. nálunk beléptető kártyás rendszer van és ilyenkor, amikor későn érek be, nem kell lehúzni a kártyát, hanem beírják úgy, mintha reggel 8-kor már ott lettem volna.
2009. aug. 19. 12:33
 3/6 anonim ***** válasza:
De jó! Én erről nem is tudtam, hogy ilyen is van. Én minden egyes napra, mikor vizsgálatokra mentem kivettem egy-egy nap szabit.A munkahelyemen senki nem szólt erről, hogy csak egy igazolást kéne hoznom... Miért nem tályékoztatják kellően a kismamikat?
2009. aug. 19. 13:21
 4/6 A kérdező kommentje:
Én is csak azért jártam utána mert nemsok szabim van és betegállományba még nem akarok menni.. De azért én sem tartom korrektnek, hogy nem ad (nem tud) erről informálni senki a bérosztályunkon
2009. aug. 19. 13:46
 5/6 anonim ***** válasza:

szia,

tényleg jó, hogy hallok ilyenről, nálunk sem mondtak semmit erről, én is szabit vettem ki minden vizsgálati napra.Én most megyek hétfőn, meg fogom mutatni a munkaügyesünknek ezt a törvényt (kicsit tájékozatlan szegény), kíváncsi vagyok mit fog rá mondani. Nem lenne baj, ha az a pár nap szabim megmaradna, mert akkor nem kellene karácsonykor táppénzre mennem (ugyanis nekünk akkor kötelező szabadságra mennünk).

2009. aug. 19. 13:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Vigyázzatok!

A törvény nem egész napos távollétről szól, mint amikor a szabit kéred, csak 1-2órára,ameddig a vizsgálat szól, kapsz egy igazolást, de a vizsgálat után be kell menni dolgozni, ahogy az első válaszoló is leírta. Ha nem mész, hiába az igazolás, a távollétedet nem tudod igazolni vele egész munkaidőre.

34hetes pocis

2009. aug. 20. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!