Ha a kötelező terhességi vizsgálatokra mennék munkaidőben, akkor létezik e olyan, hogy azt a napot amikor vizsgálaton voltam elszámolják valamilyen formában? (nem a betegállományra gondolok és a fizetetlen távollétre)
Így szól a dolog jogi része. A kismama a vizsgálat idejére mentesül a munkavégzés alól, és arra az időre távolléti díj jár. Ez nálunk a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy reggel a kismama elment a laborba és/vagy az orvoshoz és miután végzett jött dolgozni.
szia,
tényleg jó, hogy hallok ilyenről, nálunk sem mondtak semmit erről, én is szabit vettem ki minden vizsgálati napra.Én most megyek hétfőn, meg fogom mutatni a munkaügyesünknek ezt a törvényt (kicsit tájékozatlan szegény), kíváncsi vagyok mit fog rá mondani. Nem lenne baj, ha az a pár nap szabim megmaradna, mert akkor nem kellene karácsonykor táppénzre mennem (ugyanis nekünk akkor kötelező szabadságra mennünk).
Vigyázzatok!
A törvény nem egész napos távollétről szól, mint amikor a szabit kéred, csak 1-2órára,ameddig a vizsgálat szól, kapsz egy igazolást, de a vizsgálat után be kell menni dolgozni, ahogy az első válaszoló is leírta. Ha nem mész, hiába az igazolás, a távollétedet nem tudod igazolni vele egész munkaidőre.
34hetes pocis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!