Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 hetesen lehet szoliba...

16 hetesen lehet szoliba járni vagy inkább ne? Heti 1szer szertnék.

Figyelt kérdés
2009. aug. 18. 13:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
55%
Inkább ne. Akkor már inkább a sima napfény, nem? Minek kell szoliba járni NYÁRON? Minek kell szoliba járni egyáltalán?!
2009. aug. 18. 13:49
 2/15 anonim ***** válasza:
82%
inkább várd meg míg 16 éves leszel:D csak vicceltem bocsi, am nem értek a szolizához szóval én is várom a válszokat
2009. aug. 18. 13:49
 3/15 A kérdező kommentje:
második válaszoló,nagyon vicces...:-/
2009. aug. 18. 13:52
 4/15 anonim ***** válasza:
11%
Semmi bajod nem lesz de ha gondolod kérdezd meg a dokidat!A barátnöm végig járt és semmi bajuk.De jo ha félidőtől letakarod a pocid!
2009. aug. 18. 14:00
 5/15 anonim válasza:
72%

Szerintem 9 hónapot kibírsz szoli nélkül is. Főleg, hogy már annyi sincs hátra. Persze, jönnek a sztorik, hogy a barátnőm is járt, a barátnőm is cigizett, a barátnőm is piált...de kérdem én, megéri kockáztatni? Így is egy csomó káros anyag van a környezetünkben, amiket nem tudunk kiszűrni a mindennapjainkból. Gondolom 24 hetet akár mész fehéren is ki lehet bírni.

...szerintem.

2009. aug. 18. 14:15
 6/15 anonim ***** válasza:
81%

Ne menj!

A szoli erőteljesen átmelegíti a testedet, túlságosan is. A babának meg ez a hő árt, annyira, hogy fejlődési rendellenességeket is okozhat, mint ahogyan a magas láz is. Se a szoli, se a szauna nem egészséges terhesen.

Biztosan kibírod valahogy szoli nélkül, amíg megszületik a baba.

2009. aug. 18. 14:16
 7/15 anonim ***** válasza:
64%

Csak saját vélemény: igazán szerintem nincs tiltva, de gondolj bele, hogy mi is történika aszoliban. Még nem terhes nőknek sem teljesen egészséges, kimelegszel, ami nem biztos, hogy jót tesz a babának, a fertőzésveszélyről meg ne is beszéljünk.

Én mindig kitakarítottam magam előtt, után a szolit, mégis pár éve összeszedtem egy ronda bőrfertőzést (szoli után kb. 2 órával tiszta ragya lettem, azt mondta a bőrgyógyász tuti a szoliban volt valami). Nem tántorodtam el, elmentem még egy párszor addig a pillanatig, amíg az egyik szoliban az előttem lévő ott nem hagyott az üveglapon egy kis "ajándékot".

Onnantól elment a kedvem.

Szerintem mindenképpen kérd ki az orvosod véleményét mielőtt elmész, nekem semmi ilyen helyet nem javasolt (szauna, szolárium, meleg fürdő stb).

Természetesen ez mindenkinek a maga döntése. Ha jobban érzed magad tőle, és a doki is engedélyezi, akkor ne mondj le róla, csak fokozattabban figyelj a higiéniára.

Boldog babavárást, és minden jót(:

2009. aug. 18. 14:33
 8/15 anonim ***** válasza:
97%
nekem azt mondta a doki hogy TILOS mert felmelegíti a magzatvizet és koraszülött lehet.de te tudod.én is nagy szolis voltam régen de nekem a babám egészsége többet jelent.Mióta megtudtam hogy terhes vagyok nem mentem....
2009. aug. 18. 14:45
 9/15 anonim ***** válasza:
31%
Biztosan tudom, hogy lehet szoliba járni. MÉRTÉKKEL, egy héten max 1x és olyan gépre menj (állók szoktak erősebbek lenni), ami turbó és 4-6 perc alatt színt ad. Ennyi idő alatt nem melegszik át még a bőröd sem :) Régi ócskavasba ne menj, ahol fekszel 20 percet, szakad rólad a víz és tényleg átmelegszel. Az ilyen fajta hosszú izzasztó szolárium (és egyáltalán a meleg) vérbőséget okoz ami nem jó a babának. Nem kell kreolra barnítanod magad, de ha jobban érzed magad egy kis színtől akkor menj!!!
2009. aug. 18. 15:45
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én nagy szolis voltam a terhesség előtt, de amióta babát várunk nem járok szoliba, mert utána néztem és a szoliban is ki van függesztve, hogy milyen káros hatásai vannak egy kismamára nézve szolinak. A szolárium ultraibolya A (UV-A) sugarakat tartalmaz - ami a természetes napfényben is megtalálható -, csak sokkal magasabb arányban.Az ultraibolya sugarak csökkentik a rendelkezésre álló folsav mennyiségét a szervezetben, ami a magzat fejlődéséhez elengedhetetlen. A vélemények nagyon megoszlanak, de én úgy voltam vele, hogy a legfontosabb most a gyermekem egészsége és kit érdekel most, hogy nem vagyok olyan szép barna mint azelőtt. Majd lehetek barna szülés után is, ezt a kis időt meg ki lehet bírni, főleg ha babymről van szó. Jó babavárást.
2009. aug. 18. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!