Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha eszünk valamit, a babához...

Ha eszünk valamit, a babához milyen gyorsan érnek oda az ízek?

Figyelt kérdés
2009. aug. 18. 12:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%
az ízek semmilyen gyorsan nem érnek oda, a baba táplálása a köldökzsinóron keresztül történik, nem "étel" formájában, hanem enzimek, vitaminok, ásványi anyagok stb. formájában.
2009. aug. 18. 12:32
 2/14 anonim ***** válasza:
88%

Hát ez nagyon jó kérdés.Erre én is kíváncsi lennék.

Gondolom azért kérdezte ezt a kedves kérdező mert olvasni itt-ott olyat hogy már érzi az ízeket és hogy most kifinomultabb az izlése mint amikor megszületik stb.-stb.Én is hallottam már erről.

2009. aug. 18. 12:38
 3/14 anonim ***** válasza:
37%
Lányok! Ízeket kizárólag ízlelőbimbókkal lehet érezni (biológia óra), és azok csak a nyelvünkön vannak, a köldökben nem, tehát ízeket nem érez a baba amíg a köldökzsinóron és nem szájon keresztül táplálkozik. Azért kérdezte a kérdező, mert nem gondolkodott el azon hogy mit is kérdez, amúgy biztos vagyok benne hogy tudja!
2009. aug. 18. 12:41
 4/14 anonim ***** válasza:
84%

Második vagyok.

Dehát erről valamilyen kis filmecskét is láttam hogy ha a mama keserűbb valamit evett akkor teljesen másképp reagált mint amikor édeset.De én nem mondom hogy nincs igazad.Butaságot meg nem akarok bizonygatni.Csak feltételezés és kíváncsiság.Amúgy köszi hogy válaszoltál!:-)))

2009. aug. 18. 12:43
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
lehet, hogy nem is az ízekre gondolt a kérdező. Nekem pl. az ugrott be a kérdés hallatán, hogy, ha kávét iszok, vagy csokit eszek, a baba mennyi idő múlva lesz „virgoncabb” tőle
2009. aug. 18. 12:51
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

En azt olvastam, hogy valoban az izlelobimbokon keresztul erzi, megpedig ugy, hogy az erosebb izek erzodhetnek a magzatvizben, azt hiszem, hogy talan az edes, csipos, keseru. Es ott azt irtak, hogy 1-2 oran belul.

Hogy ez mennyire igaz, azt nem tudom.

2009. aug. 18. 12:58
 7/14 anonim ***** válasza:
86%
Első vok: szerintem azokat az ízeket biztosan nem érezheti, amit mi,mert vagy van ízlelőbimbó ami eljuttatja az infót az agynak, vagy nincs, de a cukros dolgoktól és a koffeintől egy fél óra múlva pöröghet kb. erre gondol a kérdező?
2009. aug. 18. 13:00
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Kedves egyik válaszoló: szerintem ha már biológia óra, akkor: a baba megkapja a köldökzsínóron keresztül az édesanya által megevett ételek tartalmát (vitaminokat is, természetesen, de sok más összetevő is átkerül, tény, sokat megszűr az anyai szervezet, de nem mindent), majd a pici kezdetleges feldolgozás után a magzatvízbe juttatja a feldolgozott táplálék egy részét (nyersebben fogalmazva, pisil, bár ez nem ugyanaz, mint a későbbiekben, ha megszületett), majd (remélem ezzel nem mondok neked újat, mert ugye, biológia óra..) a baba nyel a magzatvízből,ahogy forog benne és ahogy tátog - amit 3-4D-s UH-n már szépen látni... majd újra átkeringeti a kapott anyagokat. Igen, az erősebb ízek átjutnak a picihez, egyes fűszerek hatóanyagai, csokoládé, kávé, sőt, terhesség végén nem ritka eset, hogy 'pocija is fájhat', ha pl. anyuci jól befűszerezett ételt eszik otthon. A hatásidőről Mi nem tanultunk, minden esetre szerintem érdekes kérdés!
2009. aug. 18. 13:44
 9/14 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy pl. uh előtt javasolják, hogy együnk-igyunk édeset, kólát stb, hogy jobban mozogjon tőle a baba.... mert ha nem az íz miatt, akkor elvileg meg teljesen mindegy lenne, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, nem?
2009. aug. 18. 14:10
 10/14 anonim ***** válasza:
47%

Előzőnek: ó te jó ég! ha te répát eszel, akkor a pisidnek répaíze van? ne hülyéskedj már! attól hogy a pici megissza a pisis magzatvizet még nem fogja érezni a csokitorta ízét, ha azt ettem előtte! A pocija meg nem a puffasztó étel ízétől, hanem az abban található enzimektől fáj! Különben mindegy, gondolj amit akarsz, a biológia óráról is, látom nem lehet veled alkudozni:) legyen: a gyerek kb 1 óra múlva érzi a rántott hús ízét, jó étvágyat!

Boldog babavárást és minden jót csajok!

2009. aug. 18. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!