Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak vele? Párom...

Mit csináljak vele? Párom hozzáállásáról van szó!

Figyelt kérdés

a vásárlásról van szó. anyósom telemagyarázta a fejét a babonákkal, hogy amíg nem születik meg a pici, addig nem szabad venni semmit. el is fogadnám ezt a babonát, csak abba belegondolni, hogy mikor kijövünk a kórházból nem 100%-ig a babáé leszek, hanem ki kell mosnom a kis ruhákat, ki kell vasalnom őket, na meg ugye a pici mellett el sem tudok nagyon mászkálni vásárolni. rájuk meg nem akarnám bízni a vásárlást, mert ki tudja miket vennének meg.. szeretném én kiválasztani a ruhákat, egyéb dolgokat közösen a párommal, anyós nélkül.

a kiságy megvételét rájuk bízom-ez az egyetlen- azt már kinéztem, azt fogják megvenni.

mikor próbálom neki ezeket elmondani, csak annyit mond, hogy náluk nem szokás előre megvenni semmit. már a hajam hullik ettől a babonától..

teljesen elkeseredtem ettől a hozzáállástól.

ti mit tennétek a helyemben?

(bocsi hogy hosszú lett, és kicsit össze-vissza)

27 hkm

2012. nov. 25. 11:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia! Ideje lenne a párodnak elszöknie anyuci szoknyája mellől, mert így csak a te életedet keseríti meg. Próbálná csak ki a párod, hogy milyen érzés gátsebbel, ne adj isten császáros sebbel, 1-2 hetes babával vásárolni menni. Még az utolsó hetek is nehezebbek a kismamáknak, nemhogy szülés után még kiságy stb után rohangálni. Akkor ha nem vásároltok, miben hozzátok haza a babát? Amúgy szerintem anyóspajtásod magára akarja vállalni a vásárlást, amíg kórházban vagy. Ha a párod hajthatatlan, akkor vagy anyukáddal, vagy pedig a neten tudsz vásárolni. Kellemes babavárást kívánok.

30 hetes kismama, aki már a 14. héttől vásárol a babának

2012. nov. 25. 16:38
 12/14 A kérdező kommentje:

hát köszönöm abból nem kérek, amit anyósom vesz meg... múltkor elmentünk egy bababolt kirakata előtt és olyan kis idétlen ruhákat mutogatott, hogy azt biztos nem adom rá a lányomra...

igazából nem érdekel, ha felidegesítem párom, nem egyszer idegesített már föl ő is ezzel a témával.

elmondtam anyukámnak is ezt a hozzáállást, megpróbál beszélni vele majd, remélem hatással lesz rá. én már tényleg feladtam, hogy meggyőzzem erről, csak magamat hergelem fölöslegesen.

ha meg köti tovább az ebet a karóhoz, akkor meg szépen elmegyek anyuval vásárolni, és nem érdekel mit szólnak hozzá :)

2012. nov. 25. 17:00
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Èn eddig azt hallottam, hogy az elsö 3 hónapban nem érdemes babaholmikat venni, mert akkor van a legnagyobb esélye a vetélésnek.

Az ismeröseim körében kb 18-20 baba született az elmúlt 2 évben. 1 anyuka tartotta magát ehhez a 3 hónapos dilihez. Sajnos 11 hetesen elvetélt. :( A többi anyuka, miután megtudta az örömhírt boldogan vásárolgatott, tervezgetett.

Szerintem Google-ozz a "babonákról". Ès ha családi körben vagytok, akkor faggasd ki az anyósodat, hogy ugyan miért ne vehetnél már most ruhát a kicsinek? Mi ennek az oka? INDOKOLJA MEG! Ha pedig azt mondja, hogy mert ez régen is így volt, akkor én megkérdezném, hogy születés után ha nem eléggé szép a baba, akkor ledobjuk-e a hegyröl, mint az ókori görögök. Ha elborzad, akkor megkérdezném, hogy miért? Régen azt vallották, hogy a csúnya baba nem is életképes.

Meg minek mész a kórházba, a gólya nem tudja hazahozni a gyereket???

MEg kereshetnél még ilyen marhaságokat, és felsorolhatnád az anyósod elött, nevetségessé téve öt... (Ha azt mondja, hogy milyen marhaság, akkor hozzátehetnéd, hogy pont annyira, mint az, hogy nem vehetsz a SAJÀT GYERKEDNEK RUHÀT! Hogy megfoszt attól az örömtöl, hogy te választhasd ki a gyereked holmijait. Ès ez nemcsak, hogy indokolatlan baromság, hanem szemétség veled szemben.) Hátha a férjed akkor kicsit elgondolkozna.

Ha pedig nem érsz vele semmit, akkor én a helyedben megvenném a ruhákat, kimosnám, kivasalnám, stb. Aztán szülés után azt adnám a gyerekre. Ha az anyósod szóvá tenné, akkor mondd, hogy ismersz 1 titkos varázst, ami az anyós által vásárolt ruhákat átalakíja olyanokká, amilyen ruhákat az anya nézett ki a gyerekének.

Vagy egyszerüen szó nélkül megvenném a ruhákat, aztán közölném, hogy ez van. Ha nem tetszik neki, akkor ezentúl a húst is a piacról fogod venni.

Egyébként a húsdologhoz.. Anyósod honnan szedi a húst? Saját állatot vág le? (Vagy valami elörecsomagolt, agyon antibiotikumozott húst visz nektek?)

2012. nov. 25. 22:49
 14/14 anonim ***** válasza:
Én is pont ezt akartam tanácsolni, ha nem tudsz vele megegyezni, akkor csakazértis menj el nélküle vásárolni. Ne is szólj neki hogy mész, egyszerűen vedd meg ami kell. Már én is lemondtam a férjemmel való közös vásárlásokról (nem anyós miatt), így egyedül megyek, bármiről is van szó, és még örül is neki, hogy neki nem kell ilyesmivel foglalkozni. És beláttam, hogy nekem is sokkal jobb így, mert azt veszek meg ami nekem tetszik.
2012. nov. 26. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!