Mit csináljak vele? Párom hozzáállásáról van szó!
a vásárlásról van szó. anyósom telemagyarázta a fejét a babonákkal, hogy amíg nem születik meg a pici, addig nem szabad venni semmit. el is fogadnám ezt a babonát, csak abba belegondolni, hogy mikor kijövünk a kórházból nem 100%-ig a babáé leszek, hanem ki kell mosnom a kis ruhákat, ki kell vasalnom őket, na meg ugye a pici mellett el sem tudok nagyon mászkálni vásárolni. rájuk meg nem akarnám bízni a vásárlást, mert ki tudja miket vennének meg.. szeretném én kiválasztani a ruhákat, egyéb dolgokat közösen a párommal, anyós nélkül.
a kiságy megvételét rájuk bízom-ez az egyetlen- azt már kinéztem, azt fogják megvenni.
mikor próbálom neki ezeket elmondani, csak annyit mond, hogy náluk nem szokás előre megvenni semmit. már a hajam hullik ettől a babonától..
teljesen elkeseredtem ettől a hozzáállástól.
ti mit tennétek a helyemben?
(bocsi hogy hosszú lett, és kicsit össze-vissza)
27 hkm
Szia! Ideje lenne a párodnak elszöknie anyuci szoknyája mellől, mert így csak a te életedet keseríti meg. Próbálná csak ki a párod, hogy milyen érzés gátsebbel, ne adj isten császáros sebbel, 1-2 hetes babával vásárolni menni. Még az utolsó hetek is nehezebbek a kismamáknak, nemhogy szülés után még kiságy stb után rohangálni. Akkor ha nem vásároltok, miben hozzátok haza a babát? Amúgy szerintem anyóspajtásod magára akarja vállalni a vásárlást, amíg kórházban vagy. Ha a párod hajthatatlan, akkor vagy anyukáddal, vagy pedig a neten tudsz vásárolni. Kellemes babavárást kívánok.
30 hetes kismama, aki már a 14. héttől vásárol a babának
hát köszönöm abból nem kérek, amit anyósom vesz meg... múltkor elmentünk egy bababolt kirakata előtt és olyan kis idétlen ruhákat mutogatott, hogy azt biztos nem adom rá a lányomra...
igazából nem érdekel, ha felidegesítem párom, nem egyszer idegesített már föl ő is ezzel a témával.
elmondtam anyukámnak is ezt a hozzáállást, megpróbál beszélni vele majd, remélem hatással lesz rá. én már tényleg feladtam, hogy meggyőzzem erről, csak magamat hergelem fölöslegesen.
ha meg köti tovább az ebet a karóhoz, akkor meg szépen elmegyek anyuval vásárolni, és nem érdekel mit szólnak hozzá :)
Èn eddig azt hallottam, hogy az elsö 3 hónapban nem érdemes babaholmikat venni, mert akkor van a legnagyobb esélye a vetélésnek.
Az ismeröseim körében kb 18-20 baba született az elmúlt 2 évben. 1 anyuka tartotta magát ehhez a 3 hónapos dilihez. Sajnos 11 hetesen elvetélt. :( A többi anyuka, miután megtudta az örömhírt boldogan vásárolgatott, tervezgetett.
Szerintem Google-ozz a "babonákról". Ès ha családi körben vagytok, akkor faggasd ki az anyósodat, hogy ugyan miért ne vehetnél már most ruhát a kicsinek? Mi ennek az oka? INDOKOLJA MEG! Ha pedig azt mondja, hogy mert ez régen is így volt, akkor én megkérdezném, hogy születés után ha nem eléggé szép a baba, akkor ledobjuk-e a hegyröl, mint az ókori görögök. Ha elborzad, akkor megkérdezném, hogy miért? Régen azt vallották, hogy a csúnya baba nem is életképes.
Meg minek mész a kórházba, a gólya nem tudja hazahozni a gyereket???
MEg kereshetnél még ilyen marhaságokat, és felsorolhatnád az anyósod elött, nevetségessé téve öt... (Ha azt mondja, hogy milyen marhaság, akkor hozzátehetnéd, hogy pont annyira, mint az, hogy nem vehetsz a SAJÀT GYERKEDNEK RUHÀT! Hogy megfoszt attól az örömtöl, hogy te választhasd ki a gyereked holmijait. Ès ez nemcsak, hogy indokolatlan baromság, hanem szemétség veled szemben.) Hátha a férjed akkor kicsit elgondolkozna.
Ha pedig nem érsz vele semmit, akkor én a helyedben megvenném a ruhákat, kimosnám, kivasalnám, stb. Aztán szülés után azt adnám a gyerekre. Ha az anyósod szóvá tenné, akkor mondd, hogy ismersz 1 titkos varázst, ami az anyós által vásárolt ruhákat átalakíja olyanokká, amilyen ruhákat az anya nézett ki a gyerekének.
Vagy egyszerüen szó nélkül megvenném a ruhákat, aztán közölném, hogy ez van. Ha nem tetszik neki, akkor ezentúl a húst is a piacról fogod venni.
Egyébként a húsdologhoz.. Anyósod honnan szedi a húst? Saját állatot vág le? (Vagy valami elörecsomagolt, agyon antibiotikumozott húst visz nektek?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!