Ez csak azért van mert abba hagytam a fogamzásgátlót? Vagy terhes vagyok? Mi tévő legyek ha terhes vagyok?
Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok,7hónapja van egy barátom. Lassan 2hónapja abba hagytam a fogamzásgátlót,nem ment belém a párom de azt mondják hogy az előváladéktól is teherbe lehet esni,na mindegy az a lényeg hogy 3 hete késik a mensesem ,2 tesztet csináltam mind kettő negatív volt,de a tüneteim meg hasonlóak a terhességhez alhasi görcseim vannak mintha mindjárt meg jönne,hányinger érzet,fájnak a mell bimbóim,derekam is fáj,hangulat változásaim is vannak ja és persze fáradtság. Végül is az a lényeg hogy roma származású barátom van a szüleim még nem tudják és ha kiderül hogy terhes vagyok fogalmam sincs mitévő legyek mert ha meg tartom akkor kitagadnak ha meg el vetetem benne van az hogy lehet nem lehet többé gyerekem,teljesen tanácstalan vagyok....2012. nov. 20. 21:48
11/16 anonim válasza:
Előző vagyok. a 3as válaszoló írta, hogy 2-3 hónap kell a fogamzásgátló után, hogy vissza álljon a szervezeted a régi kerékvágásba. Igen ám, de sajnos azonnal teherbe eshetsz... én így jártam sajnos. Nekem orvosi javaslatra kellett abbahagynom, mert találtak egy csomót a mellemben. A párommal megszakításosan védekeztünk és ennek ellenére azonnal terhes lettem az első hónapban! Úgyhogy csak óvatosan!
12/16 A kérdező kommentje:
Hát voltam ma nőgyógyásznál és úgy tett hogy hölgyem maga lehetséges terhes úgyhogy most megyek majd fél óra múlva ultrahang vizsgálatra...mi is meg szakításosan védekeztünk...nagyon félek,de úgyse kerülhetem el!!!:((( Nagyon nehéz döntés előtt állok ha kiderül babát várok...nem is tudom mi lesz velem!Nagyon sok oka van annak hogy vetetés mellett döntsek bár nincs szívem hozzá lelkileg összefogok törni 1000%-ék! :/
2012. nov. 21. 15:01
13/16 anonim válasza:
Mi lett végül az eredmény? Ne haragudj, hogy ezt mondom, nem abortuszellenes vagyok, hanem emberileg, a TE szempontodból fogom fel, hogy mit jelent elvetetni a gyermekedet. Minden kis emberke egyedi és megismételhetetlen, NINCS TÖBB belőle. Csak az az egy. Ha gyermeket vársz, abban a kis apróságban már benne van az a sokmillió mosoly, kedvesség, szeretet, öröm, boldogság, amit te, mint édesanya fogsz kapni tőle garantáltan! Ha nem engednéd meg neki, hogy ezeket neked adja, egy életre szóló szomorúságot jelenten számodra, hogy nem tudod milyen lett volna a szeme színe, a mosolygása, amikor hozzádbújik és megölel, a bizalma, amivel feléd fordul. Ezeket sem a barátod, de még csak a szüleid sem tudják neked megadni! senki más... Én az a válaszoló vagyok, aki megtartottam a picimet. Végigzongoráztam én is a kétségeket, Karácsonykor abortuszklinikákat nézegettem a neten, és a lelkemet is kisírtam. Aztán ráébredtem, hogy én ezt egyszerűen NEM akarom. Nem akarom, hogy ezentúl az összes Karácsonyomon az jusson eszembe, hogy x évvel ezelőtt ekkor hoztam meg egy kegyetlen döntést.... Na. nem akarok drámázni. de amikor megszületett a pici, ő lett az egyetlen boldogság, öröm és vígasztalóm, akki akkor is velem van, és akkor is szeret, ha senki másra nem számíthatok már. Ennél nagyobb, fontosabb, lényegesebb dolog egyszerűen Nem létezik az életben. Kívánom, hogy megtapasztald, anyának lenni csodálatos dolog!
14/16 A kérdező kommentje:
Hmm hát ez nagyon szép volt amiket írtál a szemem is könnybe lábadt,és tudom azt hogy igazad van mindenben,de ha megtartom a családom kitagad,fogalmam sincs hogy döntsek tiszta katasztrófa az életem... :(( Hát nem mondott semmit az ultrahangos doki holnap kell vissza mennem a nőgyógyászhoz és el mondja h mi a helyzet!!!Félek hogy a hír a terhességnél is rosszabb hogy valami gond van a méhemmel vagy ilyesmi ahogy nyomkodta a hasam nagyon húzta a száját valami nem tetszett neki....!:/ Majd holnap írok hogy mi a helyzet :)
2012. nov. 21. 23:48
15/16 anonim válasza:
Sajnálom. Igen, most, hogy így mondod a méhen belüli cisztákra a szervezet akár reagálhat úgy, mint egy terhességre. Vagyis úgy értelmezi az idegen testet, mintha egy baba lenne, de a teszt negatívat mutat, mert hiszen nincs baba... Remélem minden rendben lesz azért. Látod, milyen jó, hogy elmentél a dokihoz...?!
16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát nagyon aranyosak vagytok :)
Hát végül nem vagyok terhes hanem írt egy gyógyszert hogy meg jöjjön úgy tett a doki hogy görcsöl a méhem mert nem tud meg jönni azért fájnak a melleim is...méhemmel ,petefészkemmel az ultrahang alapján minden redicsek :) Azért meg könnyebbültem hogy nem vagyok terhes ....meg hát hogy semmi problémaaa :) Puszkó! :)
2012. nov. 28. 16:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!