Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Tartsam meg?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, 5 éve kapcsolatban. 10 napja késik a menstruációm, nagyon úgy néz ki, terhes vagyok.

Úgy érzem még nem vagyok képes felnevelni egy csöppséget, de másrészt nagyon abortuszellenes vagyok.

Mit tennétek a helyemben? Előre is köszi a tanácsokat...

2012. nov. 19. 20:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ilyen helyzetben a legtöbben így érzik, én is éreztem pedig tervezett baba volt. De idővel mindent meg lehet tanulni, és ha vannak akik támogatnak nem lehet baj. Ha annyira abortusz ellenes vagy akkor ne vetesd el, sose bocsájtanád meg magadnak.
2012. nov. 20. 11:39
 12/16 anonim ***** válasza:
79%
Szörnyű hogy sokan úgy beszélnek egy magzatról mint valami pótolható tárgyról. Persze mindenki maga dönti el hogy mit tesz, hiszen ehhez megvan a joga. De mi van az ártatlan magzat jogaival, egy kis ember akinek joga lenne élni. Aki sose ártott senkinek, aki csak egyetlen dolgot akar, megszületni. Soha se vetetném el, mert nem volnék rá képes. Akármilyen szegény vagyok, és akármilyen nehéz a sorsom, még akkor se hiszen ott a szeretett amiből sosincs hiány. Egyszer már elvesztettem egy babát, és bár azóta van egy gyönyörű fiam, sose felejtem el milyen fájdalmas érzés volt. Egy gyermek áldás, aki boldogságot vissz az életbe.
2012. nov. 20. 11:46
 13/16 anonim ***** válasza:

Nézd, ő pont örökbe szeretne fogadni egy babát:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Persze simán lehet, hogy úgy fogsz dönteni, hogy nem adnád örökbe, hanem megtartanád. Szerintem az abortuszba belerokkannál, pláne, hogy abortuszellenes vagy. Gondolom, nem lelki roncsként tervezed az életed, ha a jövőről gondolkodsz... Hidd el, egy gyerek inkább belefér, mint a pszichogyógyszerek és vagy narkotikumok.

2012. nov. 20. 16:45
 14/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, először is beszéld meg a pároddal, mert itt hosszú távú közös felelősségről van szó, ami közös döntést igényel.
2012. nov. 20. 17:05
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia Kedves Kérdező!

Mit tennék a te helyedben?

1 kideríteném, hogy valóban terhes vagy e. Mert attól, hogy klésik nem biztos, hogy az vagy. Lehet, hogy valami miatt bestresszeltél mot már ez miatt és ezért nem jön meg. A kérdésedből nekem meg az jön le, hogy még tesztelni sem teszteltél. Ha teszteltél és pozitív akkor menj el orvoshoz és ha majd ő megerősíti, hogy valóban baba van a dologban akkor a következőket tenném.

Leülnék a párommal és megbeszélném vele a dolgokat. Most lehet le elszek pontozva de minden lehetőséget végig zongorázni.

1. abortusz a pároddal éled le a az életted gond nélküli gyerek válalás

2 elvetetitek de együtt maradtok hogy fogjátok megoldani, illetve kibírja e majd a kapcsolat ha netalántán nehezebben jön a baba vagy egyáltalán nem.

3 megtartod a babát de a párod hogyan fog segíteni neked, hogy ha nem maradtok együtt.

4 együtt maradtok megtartjátok a babát és miből fogjátok fenntartani magatokat.

5. ha a baba marad akkor mi lesz az iskolával munkahellyel mennyi jövedelmetek lesz, lesz e segítségetek ha anyagilag megszorultok.

Én nem vagyok abortusz ellenes én úgy gondolom, hogy vannak olyan helyzetek amikor igen is az abortusz a megoldás, de ha csak rajtam múlna és a páromon én személy szerint nem mennék oda.

Ha ezeket megbeszéltétek akkor a szülők elé eléállni és közösen elmondani a dolgot. Elmondani, hogy ti hogy gondoljátok és hogyan tervezitek a kivitelezést.

Ezt közössen a pároddal beszéljétek meg és felelősség teljesen hozzátok meg a döntést.

Nem lesz könnyű, de én és más sem fog tudni neked ennél jobb tanácsot adni, hiszen mi nem ismerünk nem tudjuk az anyagi helyzetét a családodnak, te tanulsz e még vagy sem. Ezek tükrében gondold át a döntésedet.

Igen egy baba nem egy tárgy de kérdezem én annak mi értelme, ha a szülei nem tudják a megfelelő körülmények mellett felnevelni? Csak nyomorognának? Akkor talán ebben az esetben jobb az abortusz. Örökbe adni. Hát nem tudom. Ez nekem olyan elképzelhetetlen, hogy kihordok egy gyermeket a szívem alatt és lemondok róla, hogy idegenek neveljék fel. Én ezt nem biztos, hogy megtudnám tenni.

Nehéz döntés de gondolj arra, ha netalántán az abortusz mellett döntesz és később megfordulna afejedben, hogy mi lett volna ha, hogy most ha ezt a döntést hozod meg akkor jelen pillanatban ezt érzed a megfelelő döntésnek.

Tudod utólag könnyű okosnak lenni de utána fölösleges magadat ostorozni.

Beszélges sokat a barátoddal.

Kívánom, hogy a megfelelő döntést sikerüljön meghozni.

Ha gondolod írj nekem nyugodtan privit ha szeretnél szívesen beszélgetek veled. Nem foglak elítélni de meghallgatlak szívesen.

2012. nov. 22. 18:48
 16/16 anonim ***** válasza:
Nos hogy döntöttél?
2012. nov. 23. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!