Terhesen milyen illoolajat, illatositot hasznaltok a lakasba?
a konektoros, idozitos dolgokat most hanyagolnam.
Ugy tudom terhesen sokfele illoolaj hasznalata is tilos pl. fahej, citrom, de mi az amit lehet?
én ilyenről még nem hallottam.
olyan válassz amit szeretsz például a rózsa nagyon kellemes,vagy levendula.
En mindig nagyon szerettem az illoolajakat, de soknak mar a dobozan is szerepel, hogy terhesen tilos a hasznalata. Nem vagyok paramami, de ha nem muszaj, akkor azokat inkabb kerulnem. Az eladokat hiaba kerdezem, mert a 18 eves kiscsajnak minden elado.
Remeltem van itt valaki, aki jobban ert ezekhez a dolgokhoz.
szia!
én találtam egy baba-mama nevezetű illóolajat, gyorsan meg is vettem :) ezt a hálószobába használjuk, nagyon megnyugtató.
a konyhában meg minden félét, pl magnóliát, fahéjat, vanilia-cherry-t használok, plusz illatos gyertyákat. imádom mindnek az illatát.
arról nem is hallottam, hogy illó olajakat tilos lenne használni.
Köszi a válaszokat. A kubebat és ezt a baba-mama olajat fogom keresni.
Amúgy jól emlékeztem, vannak tiltólistás olajak:
Itt találtam:
Ne használd terhesség alatt a következő illóolajokat:
• szerecsendió, amelynek hallucinogén hatása lehet, és kölcsönhatásba léphet olyan gyógyszerekkel, amelyek enyhítik a vajúdás alatti fájdalmakat
• rozmaring, amelyről úgy vélik, hogy növeli a vérnyomást és összehúzódásokat idézhet elő
• bazsalikom, amiről úgy vélik, hogy hozzájárul a kóros sejtek kialakulásához
• jázmin és Clary zsálya, amelyek összehúzódásokat idézhetnek elő
• zsálya, ami vérzést okozhat a méhben
• borókabogyó, amely a veséket károsíthatja
De találtam egy csomó másik odalt, ami pont üti ezt a listát, szóval nem kell annyira komolyan venni, nem tömény mennyiségben és nem masszirozásra hasznaljuk.
Én csak egy kis otthonillatot szeretnék varázsolni a lakásba, mert mióta nem használok se füstölőt, se szagosítót kicsit jellegtelen "szag" van nálunk.
Boldog babavárást mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!