Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bárányhimlő, kiakadnátok, ha...

Bárányhimlő, kiakadnátok, ha a párotok úgy menne fertőzött házba, hogy nem is muszáj, és hiába kérnétek hogy ne menjen?

Figyelt kérdés

persze csak a pincébe megy be, és a fertőzött gyerek az emeleten lakik, de valószínűleg kapcsolatban van a nagyszülőkkel, akik pedig a pincét használják napközben...

Apa szerint túlspilázom...

30hkm.

2012. nov. 7. 00:03
 1/7 A kérdező kommentje:
ó, és még nem voltam bárányhimlős...
2012. nov. 7. 00:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem akadnék ki, mert ennyire nem aggódnék, hogy bárányhimlőt kapnék 30 hetes kismamaként, az már inkább zavarna, hogy hiába kéred, mégis elmegy, pedig nem lenne muszáj... De ha mondjuk a párom egy szerelő lenne, és pont egy ilyen házban van munkája, és emiatt megy oda, nem jutna eszembe aggódni.
2012. nov. 7. 00:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Egy légtérben kell tartózkodni a fertozottel. Áttételesen nem fertőz, tehát a nagymama -aki valószínűleg volt himlos- nem fertozhette meg a ferjedet (pláne ha ő is volt mar himlos) A baranyhimlo mindemellett az elso es az utolsó nehány hétben veszélyes a magzatra. A harmadik hónaptól átvészelt anyai bárányhimlő magzati kockázata csekély. A születés körüli időszak jelent ismét nagy kockázatot a születendő gyermekre akkor, ha a kismama a szülés előtt öt napon belül vagy két nappal utána betegszik meg bárányhimlőben. Ilyen esetben ugyanis nagy vírusmennyiség juthat a magzatba, aki világra jön, még mielőtt az anya termelte ellenanyagokhoz hozzájutna. Ezeknek az újszülötteknek az esetében súlyos lefolyású fertőzésre lehet számítani 10-12 napos korban, mely megfelelő ellátás nélkül az esetek 30%-ában halállal végződik.
2012. nov. 7. 05:47
 4/7 anonim ***** válasza:
Nagyon kicsi rá az esély, hogy elkapd, de én sem örülnék a helyedben. Te is és én is túl aggódósak vagyunk.
2012. nov. 7. 09:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Férjed volt himlős?

Amúgy én sem voltam himlős és kismama vagyok. Nem zavarna a dolog. Főleg, hogy a gyerekekkel nem találkozik. Na az meg a másik, hogy amikor a pöttyök kijöttek, akkor már nem fertőz.

2012. nov. 7. 10:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Kicsit paramami vagy....
2012. nov. 7. 10:39
 7/7 anonim ***** válasza:

A bárányhimlő cseppfertőzés útján terjed, s mivel nem találkozik a bárányhimlős gyerekkel (aki a kiütések megjelenése előtt egy-két nappal egészen azok pörkösödéséig fertőz), valószínű, hogy nem kapja el, még akkor sem, ha ő sem esett még át ezen a betegségen.

DE ha nem muszáj, akkor inkább ne kockáztassatok. Igaza van egy korábbi válaszolónak, hogy a babára nézve csak az első harmadban, illetve a szülés körüli 5+2 napban veszélyes igazán (mellesleg fél éves korig igencsak megviseli őket, tehát akkor sem érdemes kockáztatni), viszont mivel te még nem esetél át ezen a betegségen, rád, mint kismamára veszélyes lehet, amennyiben nem kapod meg vagy a babád túlféltése miatt nem szeded be a megfelelő gyógyszert. Nálunk az oviban volt bárányhimlő járvány, mikor a Szent László kórház védőoltási szaktanácsadóját felkerestem, kérve, hogy végezzenek nálam ellenanyagszűrést. A bárányhimlő ugyanis az azon át nem eseteket közel 100%-ában fertőzi meg. De mivel 32 hetes kismama voltam, annyit mondott a doki, hogy ilyen előrehaladott terhességnél már rengeteg álpozitív és álnegatív eredménnyel találkoztak, így az ellenanyagszűrés megnyugtatóan biztos eredményt nem hozna. (Én is úgy mentem oda, hogy a szüleim és a nővérem szerint sem estem át a bárányhimlőn, sőt a kiskönyvemben sem szerepel, hogy valaha is elkaptam volna, szóval majdnem tuti biztos, hogy nem esetem át rajta.) Helyette a lelkemre kötötte, hogy ha kijönnek rajtam a pöttyök - szerencsére nem jöttek ki - beszedem a kapott recepten szereplő gyógyszert, s nem hezitálok, hogy árt e a babámnak vagy sem, mert különben - a tapasztalatok alapján - az intenzíven fogunk találkozni.

Szóval bocsánat, de jobb félni mint megijedni. Én 3+1 hétig tartottam itthon az ovis fiam, után beoltattam, s csak úgy engedtem vissza a közösségbe. Szerencsére addigra lecsengett a járvány (ami meglepő, hisz ennél tovább szokott tartani a gyerekközösségekben).

Egyébként meg ha volt bárányhimlős a férjed, akkor övsömört kaphat, amit érintve te bárányhimlős lehetsz.

2012. nov. 7. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!