Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » "Cukros" kérdése! MI lessz...

"Cukros" kérdése! MI lessz ebből? Hol rontottam el?

Figyelt kérdés
25 hetes kismama vagyok.Magas súlyal kezdtem a terhességet de cukros sosem voltam,arra mindíg figyeltem.MOst voltam az eredményemért 8,3 lett.Holnap terhelésesre kell mennem a koriba.Egy dekát sem híztam a terhességem ideje alatt ezidáig.Egészségessen táplálkozok.Ha holnap is magas lessz akkor diéta,vagy gyógyszer.De én ennél joban nem tudok odafigyelni magamra.Óriás bébit sem szeretnék,így is kicsit nagyobb az átlagnál.Akkor holnap éhgyomorra megyek,citromot meg vizet vihetek.DE vérvétel is lessz?Mi ennek a menete?Annyira meglepett amit a doki mondott hogy kérdezni is elfelejtettem.
2009. aug. 12. 11:18
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség alatt megnő a szervezet inzulin szükséglete. Van akinek képes a szervezete eleget termelni és van akinek nem. Ettől függ, hogy kinek lesz gond a cukorjával és kinek nem. A terheléses cukor vizsgálat két vérvétel. Az első éhgyomorra veszik le a másikat a cukros lötty elfogyasztása után két órával. A továbbiak ez eredmény függvényei. Ha magas (de nem extrém módon) akkor első körben diéta, ha utána sem jó akkor már az inzulin jó. (terhesen nem lehet vércukor szint csökkentő gyógyszereket szedni)
2009. aug. 12. 11:26
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia!

A legfontosabb,hogy ne idegeskedj!Megnézik az éhgyomrit,utána meg kell inni a cukroslöttyöt,majd 1 vagy másfél óra múlva megnézik a terhelésest!Ha magas,akkor diéta,ha nagyon magas,akkor inzulin.Jó lenne,ha be tudnál szerezni egy vércukormérőt és étkezés előtt és után 1 órával ellenőrizhetnéd a cukrodat!Kellene csinálni egy 3óránkéntit is és ezen eredményeket összevéve lehet kimondani,hogy tényleg gond van a cukroddal!Nem kell félni az inzulintól se,hiszen annyira pici a tú,hogy annál még a szúnyogcsipés is fájdalmasabb!Csak jól kell beállitani!De addig ne gondolj rosszra,amig nincsen eredményed,és ha magas lesz,akkor se kell pánikolni!Nem rontottál el semmit és ne hibáztasd magadat,egyszerűen a szervezeted nem bir annyi inzulint termelni,amire szükséged van!

Vigyázz magadra,fel a fejjel!:)

2009. aug. 12. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!