Ez normális terhességnél?
Szia! Csak saját példámon keresztül tudom leírni, most 35 hetes terhes vagyok.
A terhességem 3-4. hete környékén egyfajta éles fájdalom alakult ki menés közben a derekamban a gerincem bal oldalán. A szokásos 15 perces út felénél jött rá, és onnantól egyre lassabban tudtam menni, a végére szó szerint a csillagokat láttam. Jópár héttel később elmúlt magától. Később újra előjött, hogy az egész derekam fájt a menéstől, egészen a 27. hétig jött-ment hosszú hetekre az érzés. A lábaim, a bal lábfejem és ugyanezen talpam is nagyon fájt, szintén kb. a 27. hétig, változó intenzitással. Sokszor hosszabb utakat nem mertem bevállalni gyalog emiatt. Kb. akkortól szűnt meg, amikor a picurkám a 27. hét környékén végleg irányba fordult, azaz a fejecskéje alul van. Persze ezzel jött másféle fájdalom, ami jön-megy, de ez a gerincből induló lábfájás megszűnt. Én arra tudtam csak gondolni, hogy a méhem valami olyan pontot nyomhatott a gerincen, hogy ezt okozta, és ahogy a pici helyezkedett benne később, irányította a nyomás nagyságát.
De ez csak saját indoklása ennek a fájdalomnak, az orvost különösebben nem izgatják a különböző problémáim, amíg csak engem érint, így érzékeltem a terhesség folyamán. Csak azokkal foglalkozik, amik a babát is érinthetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!