Igaz ha simogatom a hasam az méhösszehúzódást eredményez?
ha nem viszed túlzásba, lehet simogatni, én is szoktam de nem órákon keresztül.. párszor megsimogatom és ennyi...
valamelyik nap párom kicsit italozott, és egész este simogatta a hasam, nagyon édes volt, csak azt nem értette meg, hogy ez már nekem sem jó a babának meg főleg. annyira kemény lett a hasam, hogy rendesen fájt. persze másnap elmondtam neki, hogy imádom mikor fogja a pocakom, vagy picit megsimogatja, de ne vigye túlzásba.
2 kérdés, 2 orvos által adott válasz.
"Kérdés:
33 hetes terhes vagyok és szeretném megtudni, valóban okozhat -e méhfal keményedést a pocak simogatása? /a kórházi ápoló szerint igen, mert rám szólt emiatt/
Válasz:
Minden terhes anyuka simogatja a hasát, és ez így is van jól.
Ettől normális esetben természetesen semmi gond nem lesz. Az igaz, hogy, ha a méh egyébként ingerlékeny, akkor vannak olyan területei, aminek az érintése méhösszehúzódást válthat ki. Erre általában fenyegető koraszülés esetén kell figyelni, ha ilyen görcs jelentkezne, akkor az adott terület természetesen kerülendő. De alapesetben minden anyuka simogassa nyugodtan a hasát!
Dr. Ács Nándor
Kérdés:
Férjemnek egy ismerőse aki 2 hete szült, azt javasolta, hogy ne simogassuk a hasamat a terhesség ideje alatt, mert leszakadhat a méhlepényem. Mi enne a valóságalapja?
Válasz:
SEMMI. Ha a puszta simogatástól komolyan méhösszehúzódások jelentkeznének, akkor anélkül is baj van, amit kezelni kell. Ha a méhszáj folyamatosan ép és zárt, akkor ez egyike a rémhírkeltésnek (ez egy bizonyos szint fölött BTK-ba ütköző bűncselekmény ...)
Dr. Nagy László"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!