14 hetes terhes vagyok.Tegnap vettem észre,hogy nekem is elindult a hosszú csík a köldökömig.Tudom hogy a terheseknek általában van.De mitől van ez?Valaki azt mondja nagy hasam lesz azért.
Mi okozza? A kutatások alapján a szakemberek úgy vélik, hogy folsav hiány okozza. Elkerülése végett egyél hát sok teljes kiőrlésű gabonából készült terméket, zöldleveles zöldségeket vagy táplálék kiegészítő formájában juttasd be a megfelelő mennyiségű folsavat a szervezetedbe.
hormonok, szülés után ahogy majd ürülnek a szervezetedből, el fog tűnni.
2012. nov. 2. 09:38
6/10 anonim válasza:
Nem jól tudod kedves 2. válaszoló.Semmi köze sincs hozzá a folsavnak.Ez minden terhesnek előjön,ugyan is a hormonok okozzák ezt a barna (linea nigra) csíkot.Kicsit olvass utána.Férfiakban is megtalálható ez a hormon,de náluk azért nem jön elő,mert ők sosem lesznek terhesek.Ezért jön elő csak a nőknél,és csak a terhesség alatt.Kedves kérdező,semmi köze sincs ahhoz sem,hogy mekkora hasad lesz.Még csak a baba nemére sem utal.Ez csak van és kész.
13+3 hkm
2012. nov. 2. 10:45
7/10 anonim válasza:
Nekem 35-36. hetes koromban jött elő. Már 2 hónapja szültem, és még mindig látszik, és remélem még fog is nagyon sokáig, mert nekem nagyon tetszik ez a csík.
Nekem egészen a mellemig húzódik. Én is olvastam, hogy folsavhiány, de amikor megjelent, még naponta szedtem folsavat, Elevitet, közben Gravidára váltottam, még a terhességem előtt óta csak teljes kiőrlésű kenyeret eszek, és csak ilyen tésztát főzünk. Szóval nekem a folsavhiány nem lehet oka.
34+4 hkm
2012. nov. 2. 17:31
10/10 anonim válasza:
Én pontosan a napokban kérdeztem meg itt,hogy mitől jön elő,és azt írták,hogy a hormonok miatt..olyat nekem senki nem írt,hogy folsav hiány miatt.Ez ugye minden kismamának előjön..akkor minden kismamának folsav hiánya van??Még annak is aki szedi a folsavat a terhessége leje óta??Én ebben nem látok összefüggést!!Én szerintem akkor sem a folsav hiány miatt jön elő,mert mindenki nem lehet folsav hiányos.Akkor a férfiaknak miért nem jön elő,ha bennük is bennük van ez a hormon,és folsav hiányuk van???
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!