Hány kiló fog lemenni a szülés után?
Figyelt kérdés
28 hetes vagyok, és 19 kilót híztam, tudom hogy nagyon sok, igyekszem tornázni de nem bírom, 5 perc séta a boltba és csak kapkodok a levegő után, a kilók meg csak jönnek fel..
mennyi súly megy le a szülés után? és mennyi a tényleges hízás?
2012. nov. 1. 23:22
1/5 anonim válasza:
Ez egyénileg teljesen eltérő.
Esetleg abból próbálhatsz következtetni, hogy anyukád milyen alkat, vagy édesapád anyukája.
Én első két terhességem alatt 20-22 kilót híztam, de a gyerekeim 6 hónapos korára a régi voltam. Egy éves korukra 2-3 kilóval kevesebb, mint előtte.
A harmadikkal cukros lettem, csak 13 kilót híztam, ő most 5 hónapos.
Álomsúlyomnál vagyok, de várható hogy tovább fogyok.
2/5 anonim válasza:
hát a baba lesz kb 3-3,5 kiló, de lehet, hogy 4 is. Aztán ott lesz a placenta, ami minusz fél kiló, meg a magzat víz, ami szintén minusz fél-1 kiló. A víz felszívódik a szöveteid közül pár napon belül a szülés után, ami szintén lehet 1 kg, de akár több is, attól függ, mennyire vizesedtél. A vérmennyiség visszaáll a normálisra ami kb fél kg-t jelent, és a méhed súlya is lecsökken legalább fél kilót. Tehát ha a kisebb számokkal számolunk, akkor minimum 6 kg minuszban leszel szülés után. A szoptatással (ha odafigyelsz, hogy hogyan táplálkozol, és mondjuk mediterrán "diétán" élsz majd, vagyis hús mellé sok zöldséget eszel, csak reggelire fogasztasz szénhidrátot, vacsira meg valami könnyűt), akkor azzal is tudsz zsírt égetni. A baba fél éves kora után már elkezdhetsz mozogni, napi 1 órát, akár baba-mama tornát, aztán egy éves korában meg már nyomhatsz vmi "keményebb" sportot is. Le fog az menni, ne aggódj, csak kitartás kell hozzá!
3/5 anonim válasza:
15kg ot hiztam.Én a szülöszobán hagytam 9kg ot!!! Utána szép lassan az összes felesleg lement,föleg a szoptatás alatt.
4/5 anonim válasza:
Szerintem is max 8-9 kiló megy le közvetlenül,a többiért majd meg kell dolgoznod ha nem tartozol a szerencsésebbek közé.
5/5 anonim válasza:
23 kilót híztam, csak 3 kilót sikerült a kórházban hagyni. Már 9 hónapja, hogy szültem, de még mindig van rajtam 7 kiló plusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!