Terhességem 18. hetében járok, már több mint 5 kilót híztam, pedig előtte 53 kg voltam, magasságom 170 cm. Ez normális? Amikor fekszem bármelyik oldalamon sokáig (főleg éjszaka) zsibognak a lábaim.
Szia!
Nem olyan sok az öt kg. Én a 21. hétben vagyok és 4,5 kg-ot híztam. Viszont én nem 53-al lettem terhes. Arra kell vigyázni, hogy ne hirtelen hízzál, nehogy elkezdj vizesedni, mert az nem jó. Nekem azt mondta a védőnő, hogy 12kg-is a hízás a terhesség végéig persze, normális, de fokozatosan történjen. Én csak reggel eszem 1 szelet kenyeret, utána gyümölcs, ebéd, gyümölcs, vacsira pedig vagy tej, vagy joghurt, vagy kefir. Így is jönnek a kilók.
A lábam nekem is fáj éjjel, a forgóimnál, pedig párnát teszek a térdeim közé. Emiatt elég sokat forgolódik. Sajnos ez van, nem Te vagy ezzel a problémával egyedül. Én hason alvó voltam, szörnyű, hogy most nem lehet, de hát mindent a babócáért. Megéri.
Jó babavárást!
21 km
Szerintem ez még benne van a normálisban. Minél vékonyabb voltál baba előtt, annál többet hízhatsz.
Én az első terhességemnél 25 kg-ot híztam, de a cukrom rendben volt, egyáltalán nem vizesedtem, előtte nagyon vékony voltam, senki sem szólt érte. Csak nekem volt bajom szülés után vele, de három hónap alatt lement minden.
A 2. terhességemnek még soványabban kezdtem neki, igaz, most jóval izmosabb és sportosabb voltam, vagyok és nem szeretnék olyan sokat hízni megint. A 13. hétben járok és még eddig nem jött fel semmi, ami nem nagy érdem, de magamhoz képest jó, mert az első babámmal ilyenkor már bő 6 kg volt rajtam. A 18. hét környékén meg már kb tíz. Szóval ahhoz képest a te 5 kilód nagyon jó. :-)
Valahol azt olvastam, hogy változatlan életmód mellett (tehát ha az anyagcsere olyan, mint nem-terhesen és a táplálkozás, mozgás is szinte olyan), akkor a 20. hétig jön fel az összsúlynövekedés harmada, a 20-30. hét között a fele, majd az utolsó 10 hétben ismét a harmada. Hogy ez így van-e, azt nem tudom még megerősíteni.
A lábzsibbadáshoz nem tudok hozzászólni, azzal én nem találkoztam még.
Szia! Szerintem nem vészes.
Én 54kg voltam és 168 cm. Kb 4 kg-ot híztam a 18-19ig hétig. Most vagyok a 27.hétben és 7 kg-nál járok.
A zsibbadás nem társul valami enyhe görcsöléssel? Nekem volt olyan, azt mondta a védőnő vszínűleg lábikragörcs, Magne B6 segített. Azt mindig szedem, de csak szinten tartás véget, ha görcsölnek az izmaim, hasam, akkor beveszem a max. 3*2-öt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!