Határ érték közeli toxoplasma érték! Mi okozhatja?
Figyelt kérdés
11 hetes terhes vagyok, 8 hetesen voltam vérvételen többek között toxoplasma vizsgálaton. Ma jött meg az eredményem, de a papírt nem láttam, még nem kaptam meg, tehát pontos értéket nem tudok. A védőnő csak annyit mondott, hogy határértéken van az eredményem, és hogy meg kell ismételni. mire utalhat, vagy mi okozhat határérték közeli eredményt?2012. okt. 25. 15:31
1/2 anonim válasza:
A vérből nézik az ellenanyag szintet. Az, hogy határérték közeli még nem jelenti biztosan a friss fertőzést. Azért kell megismételni, mert az új eredmény értékéből tudják ilyen esetben megállapítani (emelkedett-e vagy csökkent), hogy régebbi a fertőzés vagy friss. Mindenkinek pozitív, aki átesett a fertőzésen. Ha esetleg friss, akkor gyógyszert kell majd szedned a terhesség alatt, hogy ne legyen baja a babádnak. De szerintem ne a védőnő véleményére adj, kérdezd meg az értékeket és beszélj az orvosoddal, mert van amelyik doki óvatosságból elkezdi szedetni ilyenkor, mert a következő eredmény még 2 hét.
2/2 A kérdező kommentje:
Ma megyek az orvoshoz is pont, meg is akarom kérdezni tőle. A védőbe érkezett az eredmény, én kérdeztem rá, hogy megérkezett-e, mire mondták, hogy ma jött meg, és hogy ez van vele. Amúgy nov. 7.-én kell mennem megint a védőbe, ha én nem kérdezek rá, addig nem is szólnak? Ez teljesen felháborít!!!!Szóval ha jól értem a határ közeli érték mindenféleképp azt jelenti hogy vagy van, vagy pedig volt fertőzésem a közel múltban.
2012. okt. 25. 16:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!